banner2

Sexualisering

By Purris / 25 May, 2013 / 3 Comments

explainJag har inget emot att jag ligger efter, jag hade kunnat skriva om husby, eller om den kvinnliga republikanen som blev avskedad för att hon sa att hon ville minska på sexuella trakasserier ( det kan du läsa om här istället ) men jag vill prata lite om något som har varit på tapeten ett bra tag redan. Amning, eller snarare det bisarra faktum att amning klassas som något kontroversiellt.

Dock ska jag inte fördjupa mig i facebooks censur, det har det redan diskuterats och skrivits om av folk som är bättre på det än jag. Jag ska filosofera lite om varför något så naturligt som amning nu kan ha blivit så antagonstiserat som det har och vilka andra problem som kan vara sammankopplade med detta.

Sorry, Moralfjant, jag snodden denna av dig ;)Varför är det kvinnliga bröstet så otroligt privat och förargelseväckande? Varför är det helt okej för en man att gå i bar överkropp men för en kvinna att göra samma sak är tabu? Är det för att de flesta män tycker bröst är sexiga? Om så är fallet vem fan bryr sig? Vissa tycker fötter är sexiga, ska det vara tabu att gå barfota? Eller är det för att bröst är erogena? So fucking what, fingrar är erogena, ska vi alla tvingas ha handskar på oss? Och förresten finns det gott om kvinnor som tycker att en välformad manlig bröstmuskel är hott utav bara helvete men av någon anledning verkar deras libido anses vara deras eget ansvar, tänka sig! 

Det känns lite som logiken bakom burkan. Det är syndigt för män att känna lustar, män känner lustar när de ser på kvinnokroppar alltså ska de inte behöva utsättas för kvinnokroppar. Kvinnorna ska helt enkelt tvingas ha fodral. Om kvinnan inte vill ha fodral; det var väl synd, hennes kropps effekt på männen är vad som räknas här, hon har ingenting att säga till om.

grumpyHär i Sverige är vi inte så himla kinkiga, männen tycker det är ganska trevligt att känna lustar så tuttar får synas lite här och var på planscher och tidningsomslag, så länge de utför det syfte de var ämnade till; att tillfredsställa mannen. Det är okej att se bröst så länge inget barn får näring från det, då är det fel och äckligt. Varför? Och en ännu bättre fråga, även om du tycker att amning är äckligt, vad fan har det med kvinnan att göra? Varför måste hennes dag vara anpassad efter dina irrationella laktosfobier? Tänk om jag tycker att du är äcklig? Måste du stanna hemma då? ( Nu tycker jag så klart inte att du är äcklig, du är ju min underbara läsare, kram! ) Nu tänker jag inte påstå att “bröstet är en barnmatsmaskin inte en sexleksak“, att säga så är inte mycket bättre. Ett kvinnobröst är just detta; Precis vad kvinnan som sitter ihop med det vill att det ska vara. Det är hennes kropp, om du inte kan ha kontroll över din kåthet är det du som behöver söka hjälp!

Återigen, varför ska kvinnans sexiga bröst täckas och inte mannens sexiga bröstmuskel? Jag har redan varit inne och petat i det här ämnet. Precis som med burkan så visar detta på samma sak som allt detta prat om våldtäktskultur tar upp. Kvinnans kropp tillhör inte kvinnan, den tillhör den man som vill ha den. Om en man inte vill se ett bröst ge näring till ett barn så måste kvinnan se till att mannen inte behöver se det. Vill en man daska till en kvinna på rumpan på krogen måste han ju få det, det är ju bara en kul grej, eller så är det rent utav en komplimang. En komplimang, det är en också en sjuk grej, om en man visar tecken på att gilla sexualiseringen av din kropp, bli glad över att din kropp har lyckats med sitt syfte. Mannen fick en viss njutning av dig, det är ju trots allt det du är till för.

ponder2För att runda av, bröstet är inte ett sexuellt organ på något sätt. Må hända att bröstfetish är väldigt vanligt med det gör inte att bröstet är ett fortplantningsorgan på samma sätt som kuken eller fittan är. De mentala kopplingar din hjärna gör till sex när du ser ett kvinnobröst är enbart just det; mentala. Du får gärna tycka bröst är sexiga, du får till och med tycka att amning är avtändande men du får faktiskt inte hävda att alla kvinnor måste anpassa sin vardag efter dina jävla fetisher och neuroser.

Nyligen ritade min fantastiska konstnär en bild till mig, lite på skoj faktiskt. Som jag säkert nämnt så är min lodjursrepresentation här på bloggen baserad på en karaktär jag spelar i ett rollspel, personligen är jag mer av en lejonperson ( rawwr *wink* ) men den här manifestationen har faktiskt blivit mig mer och mer kär, både rollspelskaraktären och bloggpersonligheten som numera faktiskt är två helt skilda saker. Jag pratade om att kanske få en sommarbild tecknad och hon nämnde stranden, jag påpekade att karaktären ogillar vatten och beskrev en scen från rollspelet där hon måste ta ett bad ( hon avskyr avskyr avskyr bad, hon föredrar att tvätta sig del för del, en hel kropp full med tjock våt päls känns liksom yuck! ).

Min konstnär tyckte det lät jätteroligt och sa “Det MÅSTE jag rita!” och mycket riktigt, det gjorde hon. Jag blev överraskad över en känsla jag fick av bilden. Den är skitsnygg och rolig, visst, men karaktärens bara bröst syns ju. När jag rollspelar blir jag karaktären och då känns den ju privat. Samma sak här på bloggen, min lodjursrepresentation kanske inte är min fysiska form men den har ju ändå kommit att representera mig, brösten i bilden blev lika privata som om de varit mina egna! Jag blev jättenervös över att visa bilden för folk! Min spelledare och Hannah var de första som jag faktiskt kunde med att låta se den. Sedan insåg jag att, herregud, till och med jag är hjärntvättad av den könsnormativa sexualisering av bröstet som genomsyrar vårt samhälle! Vad är det för sexuellt med bilden? Ingenting!  Det är en bild av en person som badar och inte tycker om att vara våt. Bara för att två bröst är med i bilden så upplevs den som privat, stötande eller pornografisk. Det är ju helt jävla sjukt!

Så jag bestämde mig; bilden ska visas är på bloggen. Helt skamlöst. Jag tänker inte varna känsliga läsare eller be er skicka bort era barn innan ni bläddrar ner, det ni kommer att se kommer inte att sända er att brinna i helvetet. Bilden är inte sexuell, om du nu råkar bli jättekåt av den; you’re welcome men det var inte avsikten. Detta är ett par osexuella bröst på en person i ett badkar, om de får en sexuell kontext hos dig så blev den kontexten skapad i ditt huvud, inte av bilden.

Enjoy!

Bathtime

Kram!

Read More

Google är från mars

By Purris / 23 May, 2013 / 5 Comments

grumpyIbland är det en sådan där natt. Jag skjuter upp sådant jag borde göra och gör istället sådant som egentligen inte ger mig något.

Ni vet vilken sorts natt jag menar. De där som får oss att känna oss sega och lite värdelösa. Ibland snubblar vi dock över lite halvcoola saker under dessa tider. Ibland snubblar vi även över mindre coola saker.

Jag borde ha gått och lagt mig för länge sedan. Istället satt jag och fördrev tiden på nätet som vanligt och plötsligt fick jag för mig att testa en sak i google. Google gjorde mig lite besviken. Jag  blev ganska så irriterad, det är ju extra illa eftersom jag verkligen gillar googles tjänster. Okej, det är inte google utan snittet av vad folk brukar skriva som ger dessa resultat, men ändå! FY SKÄMS!

 

googleoid

Surkram!

Read More

I fix!

By Purris / 21 May, 2013 / 7 Comments

lerJaja, nu har jag varit lite frånvarande igen, det blir så ibland men nu är jag tillbaka och det är väl roligt? KramErik, ( för numera heter du så, så det så ) har uttryckt intresse för att kunna ha fetstil och kursiv text i kommentarer, och hur kan jag motstå en önskan från någon som har angett att jag finns i dennes drömmar? ( okej bara en dröm hittills  men ge det tid det blir säkert fler ). Om ni kommenterar nu kommer ni se hjälpsamma knappar för just den funktionen, tack vare KramErik!

Jag fick också reda på att någon försökt kommentera här men inte lyckats, detta kunde haft att göra med att hen använde mobil tydligen, jag vet inte men jag blir lite ledsen av att jag kan gå miste om vackra kommentarer så jag har bytt ut min kommentarshanterare helt och hållet och hoppas att det fixar kruxiduxet! Så, KramEriks Facebookvän, prova att kommentera nu, jag hoppas det äntligen kommer att fungera som det ska!

Och förresten, om flera underbara läsare upptäcker problem av den sorten så får ni jättegärna kontakta mig så jag kan göra något åt saken, det är ju trots allt för er skull jag skriver. ^^

shyOkej det är inte enbart för er skull jag skriver, jag ville ju också öva upp min skrivarvana så jag kan få tummen ur och skriva de sagor och berättelser jag så länge velat få ur hjärtat och ned på pappret.. eller.. tja.. på skärmen… Vet ni vad? Jag fick precis en idé! Utmana mig! Ge mig ett ämne att skriva en novell om! Sedan kan ni diskutera vilket förslag jag ska skriva om! Fantastiskt kul ju! Tycker ni inte? Det tycker jag! Nu ska jag gå och lägga mig innan jag svamlar ihjäl er!

Jättekram!

Read More

Purris blir politlisk

By Purris / 7 May, 2013 / 12 Comments

shyJag har mina politiska åsikter och lutningar, många av dem kan ni säkert lista ut men jag måste bekänna någonting… Jag är egentligen inte särskilt politiskt smart. Mina åsikter kommer från känslor men jag vet egentligen ingenting, jag lutar vänster för att jag tycker människor i nöd inte ska ignoreras för att hjälpa rika knösar bli rikare. Jag tycker människor ska behandlas jämlikt och inte dömas för ursprung etnicitet eller sexualitet. Så… krossa kapitalism? Alltså, jag vågar inte ropa sådant för jag vet ärligt talat inte tillräckligt för att känna att jag vet vad jag pratar om. Ja, jag förstår att kapitalism kan leda till ( och har lett till ) att pengar blir lika med makt, och makt vill ha mer pengar, vilket leder till ökade klyftor och mindre medmänsklighet. Men kan inte detta motverkas med regelverk och lagar? Det kanske har misslyckats nu men kan det inte ordnas? Nej säger ni? Eller ni kanske ropar JOOO! Eller så fnyser ni bara och säger att inga regelverk behövs, folk ska kunna få jobba sig upp till toppen och trampa på vem de vill!

Jag har fortfarande känslan av att kapitalism ofta leder till grov orättvisa men jag har svårt att argumentera för vad vi skulle ha annars, hur saker och ting skulle fungera. Innan du börjar förbereda uppsatslånga kommentarer om hur ditt favoritsystem skulle se ut måste jag varna dig, detta är inte ett inlägg om ideologi, eller i alla fall inte helt och hållet om ideologi. Jag vill bara ventilera lite tankar jag har om framtiden. Den där morgondagen alla pratar om som så ofta förvandlas till gårdagen utan att någon ens märkte att den faktiskt för en liten stund var idag.

ponderDet känns lite som om kapitalism måste falla. Den funkar liksom inte på sikt, inte bara på grund av de vanliga argumenten som oändlig expansion i ett ändligt utrymme eller alla dessa ekonomiska kollapser, utan för att världen går vidare och förändras och blir något annat än vad den var när kapitalism hade sin uppgång. Nu håller någonting på att hända, teknologin är på väg att öppna dörrar som kommer att tvinga oss till att tänka om hur vi gör saker, på gott och ont.

Har ni hört talas om 3D-skrivare? Det är lite av ett missvisande namn, du skulle kunna kallade det en minifabrik, en apparat som kan bygga allt. Allt.

Liksom. Allt.

3dprinterOkej, riktigt så enkelt är det inte, men en maskin som kopplas till en dator och får information om vad den ska bygga, använder råmaterial till sitt förfogande och börjar skapa, idag har till och med vissa enkla varianter av dessa maskiner blivit billiga nog att vara tillgängliga för allmänheten. Dessa är visserligen bara bra för relativt små plastskapelser men varianter som kan göra saker av olika typer av material och former är bara runt hörnet, leksaker, verktyg, kläder och till och med mat! Människor kommer att kunna ha en multifabrik hemma i garaget och ladda hem varor som folk idag laddar hem musik och film. Vi kan ju se hur det har gått; musikindustrin försöker fortfarande jaga fildelare på sätt som lätt kan liknas vid fascism, tänk er vad som kommer att hända när hela marknaden ställs inför skivindustrins problem! Nytt system eller totalitär fascism och jag tror inte världen kommer tillåta det senare på ett så tydligt plan.

3dhouseTill och med byggnader och hus kommer att kunna laddas hem och byggas med en relativt enkel “skrivare” ( relativt enkel om du jämför med hur komplicerat ett stort byggprojekt annars kan vara ). Marknaden måste förändras eller förstöra sig själv genom att göra hela världsbefolkningen till sin fiende.

Så vad ska vi ha istället? Finns det något idag som kan passa? Kanske. Återigen, jag är inte politiskt smart nog för att faktiskt kunna utveckla en stabil grund för mina åsikter här men jag tänker lite att med en ny värld behöver vi ett nytt system, ett vi kanske inte har kommit på än. Det finns folk vi faktiskt kan vända oss till som länge har tänkt i just detta, nämligen sciencefcitionförfattare. Att förställa sig livet i framtiden är liksom deras jobb. Ta till exempel Gene Roddenberry.

Gene Rodenberry skapade Star Trek och det är hans fel att detta inlägg tog tid att få till, jag var tvungen att göra en del efterforskningar. Jag är inte så kunnig i Star Trek som jag egentligen vill vara, jag kan inte allt om Star Trek men jag har stor respekt för tanken bakom dess skapelse. Ni förstår, Genes vision för serien var extremt progressiv och väldigt ljus, ja just det, en ljus framtid för en gångs skull. Han trodde att genom fiktion skapar vi mentala bilder om vart vi tar vår egen utveckling och han ville bidraga med något positivt. Jättekram till Gene Rodenberry!

uhuraOrginalserien blev inte precis som han ville, han fick mycket motstånd från studion som inte gillade att han hade utomjordingar med militär rang i mänskliga flottan, och att skeppet hade en kvinnlig förstaofficer var ju bara löjligt. Gene fick behålla utomjordingen  men att ha en kvinnlig officer skulle bli för overkligt enligt studion. Vi fick i alla fall ett stort steg i rätt riktning, människor av olika bakgrunder på samma rymdskepp, toleranta av varandra och även andra rymdarter, och vi fick faktiskt en svart kvinna men rang som var hög nog att hålla till på bryggan, imponerande för den tiden. Faktiskt.

Två saker till som Roddenberry förutspådde om vår framtid; Mänskligheten förslavar inte längre djur och girighet finns inte. Dessa två saker är resultatet av en och samma uppfinning; replikatorn. Den använder samma princip som deras transportstrålar som de använder för att förflytta människor och föremål genom teleportering. Det är en maskin som kan skanna en sak och sedan återskapa den från subatomisk grund. Vi behöver alltså inte slakta djur för köttets skull, maskinen kan skapa kött. Denna maskin som kan skapa varor har gjort  att allt är tillgängligt för alla och pengar har blivit värdelöst som koncept. Jag är inte helt säker på exakt hur samhället i Star Trek är uppbyggt men det är pengalöst med extrem välfärd, alla har vad de behöver, det är jämlikt och tolerant och alla länder håller sams i en jättestor union som inte är marknadsdriven. Finns det något jättestort fan av Star Trek bland mina läsare kan ni gärna få dela med er av er visdom vad det gäller andra aspekter av politiken i serien!

Så, det var min tanke om kapitalism. Den måste falla på grund av Star Trek.

janewayNej, alltså, den kommer falla på grund av framtiden. Star Trek har en intressant och genomtänkt tolkning av vad framtiden kan ge oss ( de har ju för tusan både mobiltelefoner och ipads i orgonalserien ) och det som enligt Rodenberry kommer leda till ett pengalöst samhälle är på väg att bli sanning när tekniken bakom 3d-skrivarna utvecklas längre och längre.

chrimmway

Och förresten har Star Trek också utvecklats, media kom ikapp Roddenberry’s vision och en lite nyare tappning av Star Trek vid namn Voyager hade en kvinnlig kapten vid namn Janeway. Vad ni än tycker om science fiction så bör alla feminister ha en hel  del respekt för den vision som låg bakom serien.

Rymden, den yttersta gränsen. Vi reser genom tid och rymd och låter universums under lära oss och utveckla oss. Framtiden kommer ständigt emot oss. Jag är Kapten Purre L. Purris på stjärnskeppet Genusmaffian och ja, jag är redo för framtiden. Full warp ahead.

Rymdkramar.

Read More

Sjung för mitt hjärta

By Purris / 5 May, 2013 / 0 Comments

lerJag började nynna på en melodi. Det var visst en låt som jag lyssnade en hel del på under mina år i Trollhättan men jag kom inte ihåg hela, om jag ska vara ärlig ar jag aldrig kunnat hela låten bara refrängen. Jag gick och sjöng på den vackra refrängen och försökte då och då nynna på vad jag kom ihåg av resten av melodin. Jag mådde bra av det, vacker musik ger mig mysiga känslor av lycka och lugn.

Jag bestämde mig faktiskt att jag skulle lära mig hela sången så jag fixade hem den till mobilen och lyssnade på den på repeat. Jag såg till att lyssna noga på texten och.. ja… Lyssna själva;

cryingSorglig ju!

Jag försökte gång på gång men jag har ännu inte lyckats komma igenom hela sången utan att flera toner brister på grund av gråt i halsen! Jag kanske har för stor inlevelse och jag kanske är överkänslig, men fy fan vilken sorglig låt! Lyssna på egen risk, men snälla lyssna, den är ju också så otroligt vacker!

 

Kram!

Read More

Mellanmål

By Purris / 1 May, 2013 / 2 Comments

LOLDet här är inget inlägg egentligen, jag jobbar på ett lite längre inlägg men jag var bara tvungen att dela det här med er. Tidigare visade jag upp en liten seriestripp här på bloggen från en webcomic som heter Sinfest. Jag har läst den länge, nästan lika länge som jag känt Hannah, eller i alla fall som vårt förhållande gick från att vara någon som känner någon som jag känner till att vara en av de viktigare människorna i mitt liv.

Jag brukade skriva ut mina favoritstrippar och visa för Hannah, jag vet inte hur irriternade jag var men hon höll god min i alla fall och jag är säker på hon verkligen gillade många av dem. En av karaktärerna i serien, Monique AKA It-Girl identifierade hon sig med och tyckte var extra rolig. På den tiden var Monique utmanande, stark men ändå festälskande och.. ehmm.. tja… bjöd på själv-objektifiering, sexualiserad sådan.

Nu på senare tid har hon slagit ner sin näve i bordet och börjat bekämpa sexuell objektifiering av sig själv och kvinnor i allmänhet och dagens stripp fick mig direkt att tänka på Hannah. Läs själva, tycker ni jag har rätt eller fel? Känner ni igen Hannah?


Kram!

Read More