Jag skriver viktiga saker. Det är sant!

Mobbade mobbare

skeptiskDet är synd om folk faktiskt. Det finns gott om kategorier av folk som inte tolereras av sin omvärld för en eller annan sak. Vissa är det dock svårt att tycka synd om.

Bryan Fisher från the American Family Association förklarar är hur stora delar av samhället har delegerat folk som förtrycker homosexuella människor till andra klassens medborgare som bör hållas utanför artiga diskussioner.

MEN STACKARS ER! Verkligen!

hmpfKanske fyller mobbare en funktion i samhället, evolutionen har kanske givit oss en viss sannolikhet att visa intolerans mot folk som faktiskt skadar vårt samhälle på riktigt men det är jävligt tråkigt att den funktionen ska blöda över och vändas mot folk som inte på något sätt skadar någon eller något alls. Det vill säga, inte någon av de jag nämnde tidigare.

Det är skitsvårt att tycka synd om en grupp dumjävlar som känner sig mobbade över att de mobbat folk. Ni kan faktiskt inte gå runt och bekämpa homsexuella människors rättigheter och sedan beklaga att ni kallas intoleranta!

ilskaNI mobbar homosexuella och resten av världen har nu visat att vi tycker det ni gör är fel och, om ni tänker efter en liten jävla stund så fattar ni varför ni gör fel. Ni skadar samhället. Ni kämpar emot mänskliga rättigheter och blir sedan överraskade och sårade över att många tycker ni är elaka idioter.
Dumjävlar!

Videolänk.

Kram!

En midsommarnatts kram

cmereGlad midsommar alla underbara läsare!

Jag är med och organiserar stort midsommarfirande så jag hinner inte skriva mycket, förutom att vår underbara midsommar borde vara vår nationaldag och att ni är i mina tankar hela kvällen och natten och det kommer att bli underbart!

Ha det så mysigt i mina tankar!

Många underbara kramar!


( Om ni tycker texten hade för mycket ‘underbar’ så har ni helt enkelt fel. Det kan aldrig bli för mycket underbart. )

Ibland tar det slut.

sadvectorJag åkte taxi in till stan idag. På vägen såg jag en kvinna ligga livlös i en ohygglig position efter en trafikolycka. I närheten stod fyra eller fem personer, två av dem pratade i mobiltelefon och jag antog att minst en av dem anropade ambulans.

Något liknande hände mig i England, en vän till mig såg en person på gatan som blivit påkörd, i det fallet kom en person med läkarutbildning fram och hjälpte henne. Vi såg någon ringa en ambulans så jag och min vän sprang runt och samlade in filtar och annat som kunde vara till hjälp, sedan dirigerade vi trafik så att ambulansen skulle ha en chans att komma i tid, vilket den gjorde, personen överlevde och ambulanspersonalen tog mig och min vän i anden och informerade oss om att bristen på flödande trafik efter en olycka har försenat dem med ödesdigra resultat i det förflutna. Den gången gick det bra.

Den gången gick det bra men den här gången blev jag ledsen för att jag inte såg någon hjälpa henne. Visst, folk ringde ambulans men ingen var hos henne, försökte kontakta henne, lugna henne eller lägga henne i framstupa sidoläge. En liten mikrosekund blev jag arg, fick impulsen att hoppa ur min taxi och springa fram och göra något själv, men insåg nästan direkt att jag varit dum i huvudet och inte minst orättvis mot de som var i närheten. Kvinnans position var… omöjlig. Benen stack ut i onaturliga vinklar, ryggen var vriden på ett sätt som kan ge mardrömmar och att ens peta på henne skulle riskera att göra saken värre till och med för de allra bästa läkarna, så vad kunde de göra? Vad kunde jag göra? Väntan på ambulans var det enda som fanns. De som stod vid vägen var inte som de i mardrömsklippen vi kan se på youtube; folk som inte bryr sig om folk i nöd, dessa personer brydde sig, det fanns bara ingenting att göra.

Min taxi åkte vidare och jag gjorde mitt bästa för att skaka av skuldkänslor över att inte kunnat hjälpa till. Min chaufför skakade och bad om ursäkt när han parkerade och berättade att han behövde hämta sig en stund efter synen. Han hade inte behövt be om ursäkt. Vi satt en minut i tystnad medan hans likbleka hud sakta fick färg igen. Allt vi kunde göra var att hoppas att en ambulans skulle komma i tid, att det sett värre ut än det var och att hon överlevt emot alla odds.

Det gjorde hon inte.

Kram.

Den fantastiska Manshjärnan

skeptÄnnu en politiker från USA har uttalat sig och förklarat en skillnad mellan män och kvinnor på ett sätt som kanske är enklare att förstå. Ni förstår, män har manshjärnor och kvinnor har kvinnohjärnor.

Under en debatt om gratis vård kom detta upp då Ken Fredette, en republikan från Maine försökte förklara för sina kvinnliga lyssnare att anledningen att de upplever gratis vård som en bra sak är att de har kvinnohjärnor och har därmed inte möjligheten att rent kognitivt förstå ett sådant komplicerat koncept.

skeptiskFrån andra sidan hör jag konversationen om att ”gratis är gratis, vi måste ta det och det är gratis och vi måste göra det nu, och det är det fundamentala budskapet min hjärna tar emot.

 

Min hjärna är dock en manshjärna och tänker på ett annorlunda sätt, för jag säger; om det är gratis är det verkligen gratis för jag säger i min hjärna att det finns ändå en kostnad till detta.

grrrDär hör ni. Vilken tur att det finns folk som Ken Fredette som kan förstå saker åt oss andra när våra hjärnor inte riktigt hänger med. Och tydligen finns det många stackars män med kvinnohjärnor också, eftersom det krävs en manshjärna för att förstå att gratis vård är en dålig sak.

Diane Russel, statlig representant från Portland uttalade sig;

Jag trodde det var 2013 och inte 1813… Jag hade tydligen fel.

sulkyJa det hade du tyvärr, Diane. Nu vet vi ju dock att om vi vill få reda på något som är sant kan vi bara fråga någon med en stor och präktig manshjärna så slipper vi pinsamma missförstånd i framtiden.

Vill ni läsa mer kan ni ju hoppa över till den här artikeln i Huffington Post.

Kram!

 

 

PS: Jag älskar att googles spellchecker ser kvinnohjärnor som ett riktigt ord men inte mansjärnor. Hah! In your face, Fredette!

En sån dag

sleepyVad ska jag göra idag? Om jag skulle ta och…

1; Bli sjuk och gå runt som en zombie som har fått en kruka i huvudet;
2; Sträcka mig efter ett glas vatten, missa och välta glaset så det ramlar ner och krossas mot golvet;
3; Trampa i glasskärvorna så jag måste torka upp massa blod samt plocka upp glas.

Nämen, jag behöver inte göra något av det för jag har redan gjort färdigt dessa sysslor idag!

Jag hade tänkt göra ansvarsfulla och vuxna saker, men efter en total skitdag tänker jag faktiskt lata mig och enbart göra saker jag känner för!

Så det så! Ju.

Kram! Nu är du smittad. Ska vi se en film ihop?

Hejja Svärje!

neutralGrattis på dagen, Sverige! Idag firar vi… att det är en dag i Sverige? Hurra! Jag tycker om datum som… är dagar.

Alltså, jag har en tanke bakom det här. Vi svenskar är ganska så dåliga på att fira vår nationaldag och det kan ju tyckas vara tråkigt men det finns en sak som är värre än att inte fira den. Jag hör mycket om att vi inte firar vår nationaldag för att invandrare blir upprörda att vi gör det och vi måste vara såååå jäävla PK. Men helt ärligt nu, hur ofta ser ni invandrare som är upprörda över en Svensk som hissar Svenska flaggan den 6:e Juni?

Okej, det kanske är mest statens fel, de säger att vi är dumma som gillar Sverige och det är fortfarande fel!

Men säger staten verkligen det? Nån har väl öppnat munnen och släppt ut en och annan groda men hoppar vi svenskar över att hissa flaggan på grund av någon virrig politiker som pratade utan att tänka? Sitter en stackars förtryckt Svensk familj i en villa någonstans och sörjer att de så gärna vill hissa sin flagga men regeringen skulle straffa dem om de gjorde det? Jag tror faktiskt inte det är så vanligt.

Här kommer en kul fråga. Vad är det vi firar egentligen? Nästa gång någon säger något om hur elaka invandrare/staten är som inte låter oss fira vår nationaldag är, fråga om de vet vad nationaldagen står för, varför det är vår nationaldag? Idag finns ju google, men ändå är det knappt någon som vet vad fan det är som är så speciellt med den 6:e Juni. De vet bara att det är en viktig dag tamejfan och den ska firas för att Sverige. Bara det; för att Sverige, tamejfan.

explainFaktum är att vi har inte haft en nationaldag särskilt länge, jag själv var två år när 6:e Juni officiellt blev Svenska nationaldagen. Det är ju knappast någon uråldrig tradition direkt. Vi skaffade oss en dag för att andra länder har en och de verkar gilla det. Norge, USA och Finland firar sin självständighet, Irland firar sin religion och vi firar för att det ska tydligen ett land göra. Nu har den 6:e Juni lite historisk relevans i mer än en händelse, Gustav Vasa’s tillträde som konung var ju en av dem men när dagen utropas först 460 år senare känns det inte riktigt som om firandet kommer från nyhetens behag.

Jag säger inte att vi inte ska fira vårt land och det vi gillar med det men varför måste vi skylla vår brist på tradition på helt andra kulturer, det är ju helt befängt! Speciellt när en tänker på hur nyligen och hur mundant vår officiella nationaldag kom till. Vi har ingen tradition, vår dag är bara det, en dag. Ett datum. Den har aldrig varit något mer så hur kan vi säga att invandrarna eller staten har tagit den ifrån oss? Vi har aldrig haft den!

sweheartDetta går dock att lösa! Vi kan ju börja fira, skapa nya traditioner, göra framgång i vårt samhälle vi kan vara stolta över! Vi har ju faktiskt kommit ganska långt och vi är fortfarande, trots högerns envisa kamp emot det, ett ganska så progressivt land. 6:e Juni kan vara en symbol för vår kärlek till framgång, välvilja och socialt ansvar. Något vi kan vara stolta över! Det är upp till oss att göra dagen speciell och då måste vi sluta skylla ifrån våra svaga traditioner på andra som inte har något alls med det att göra.

skeptiskNi kanske minns att jag nämnde att det fanns en sak som var värre än att inte fira dagen. Det är att fira dagen från ett perspektiv av hat och fientlighet. Svenska flaggan är helt okej, blågula kläder är helt ok, men hamnar de i en hatisk kontext blir alltihop bara en skymf mot hela grejjen med en fin nationaldag. Jag menar folk som reser sin flagga i ”trots” mot en antagonist som inte finns, går runt i blågula kläder och kastar arga blickar på folk av andra kulturer eller etniciteter för någon fantasibild att de skulle hata din färgkombination och ta illa upp. Är du en av dessa personer vill jag att du ska läsa detta jävligt noga:

Använder du vår nationaldag som ett verktyg för att provocera så gör du mycket mera skada än tiotusen virriga politiker som har tankar om att förbjuda nationalsången. Du gör Sveriges dag till något ont, fult och äckligt. Hoppas du är jävligt stolt över dig själv.

lerNej, jag tycker vi snarare ska fira och vara glada, ta på dig blågult med positiv kontext, krama en nysvensk och säg ”Välkommen hit! Låt oss vara en bra del av ett bra land tillsammans!

Ha en trevlig nationaldag allesammans!

Kram!

Hear me rawr!

giggleGissa vad jag har gjort! Jag har drömt! Okej, det kanske inte var så viktigt men jag tycker det är coolt att komma ihåg drömmar, speciellt när totalt fantastiska saker är inblandade. Visserligen hände inget speciellt storslaget i drömmen, det var liksom bara lite vardagligt slappande, det fantastiska var något helt annat;

Jag var ett lejon. Och ett tecknat lejon dessutom, som från Lejonkungen. Det fanns till och med en musikalisk känsla i luften, ingen musik i sig men vi ( det var en grupp lejon ) hade ett naturligt musikaliskt sätt att röra på oss, gå i rytm, eleganta dansliknande rörelser och så vidare. Riktigt roligt!

Sjöng gjorde vi egentligen inte heller, vi pratade inte ens. Vi liksom… rörde oss och lät mysigt mot varandra och det räckte för att vi skulle förstå precis vad den andra sa.

ponderVi förresten? Ja vi, jag minns inte riktigt vem som var vem men jag kände mig säker på att de andra lejonen var genus/feministbloggare och andra folk jag chattat om genus med på internet. Jag är ganska så säker på jag gned kinder med @Vänstertjej och hade ett litet ordlöst samtal med henne, många som kommenterat här på bloggen var med i gruppen. De flesta, nästan alla av er var honor oavsett vilket kön ni har i verkligheten, i drömmen verkade det dock inte som om någon av er hade något emot det. Det är ju trots allt så de flesta lejongrupper ser ut, 1-3 hanar och resten honor och ungar. Vår grupp hade bara en hanne, som var ledarhannen ( en av oss var tydligen ledarhona också men jag minns inte vem, det var i alla fall inte jag… Kanske @Vänstertjej. )

Vem var ledarhannen då? Här blir det lite flummigt, jag tror det skiftade faktiskt. Det känns som om det mest var Hannah som var honom, men ibland var det lite Moralfjant och då och då även Joanna ( som kommenterar här som Yellowbluetiger ibland. Men inatt var du lejon och inte tiger, f’låt ). Jag “pratade” en del med ledarhannen, och lite av det handlade lite om kontrasten att ni faktiskt var hane och inte hona, så vårt mänskliga förflutna var i minnet på nåt sätt, kanske vi var reinkarnerade med våra minnen intakta? Eller kanske drömmar inte behöver så mycket logik. Hur som helst var ni mysiga som lejonhane också. Om jag ska vara ärlig så är det sjukare att föreställa er tre som en person än att föreställa er med manligt kön. Men mysigt var det i alla fall! Vi var extremt mysiga djur allihop!

lerVad betydde drömmen egentligen? Behövde den betyda något? Jag tror den kan ha betytt att jag numera känner mig hemma i bloggosfären. Jag är inte längre en nykomling, jag vet att jag inte är lika bra som de flesta i kretsarna jag läser men jag känner mig som en del av en mysig grupp, kanske inte högt rankad men det gör inget. Jag trivs här så jag tänker stanna.

Kanske Hannah var ledarhanne för att hon är i mina ögon en av de stora, och det var hon som bokstavligen ledde in mig i bloggvärlden. Moralfjant, ja du kanske var det ibland för att jag uppskattar din direkta och självklara attityd, det känns ledaraktigt tycker jag. Och Joanna? Du bloggar kanske inte så mycket, men du kanske var ledarhanne för att du ibland spelar grabb i våra onlinerollspel 😉

Och nu har jag en anledning att använda denna gamla bilden! Jag har ju varit mycket i chattrum med teriantroper och folk som gillar djur och lejonkungen, någon ritade en gång den här som representation för den jag upplevdes som i de chatterna. Nej det är inte Nala, det är jag, så som konstnären uppfattade mig de chattrummen, och hon hade till och med sett bilder av mig och sa att hon tog med vissa ansiktsdrag. Så.. Får jag presentera min Internetgestalt från innan jag var det här lodjuret!

Purrerawwr

Nu vill jag att alla kommenterar! Har ni haft drömmar som denna? Eller helt andra drömmar? Drömmar är fantastiska, jag vill veta! Säg också vad ni tycker om min rawwr-gestalt.

Kram!

Doctor Hale

neutralHello all my wonderful readers, yes I am writing this in English because I am hoping, in all my vanity, that loads and loads of people may read this and make the world do my bidding! I will translate this into Swedish and find out how to make a ”change language” button eventually, I promise.

So what is so bloody important? Not what, but Who. Doctor Who! ( how on earth am I going to be able to translate that into Swedish!?) Doctor Who is a long running sci fi series from England that’s coming up to it’s 50th anniversary and the fans are driving themselves insane with dreams and speculation. I have a dream and a speculation myself, one that I share with a few people and I want it to spread so that maybe it will become a reality.

I will have to explain a few things first I suppose, and this may or may not include a few spoilers. You see, the Doctor is the main character of the show and he has so far been played by 11 actors ( possibly 12 to  14 if you want to be geeky and picky ). How is this done? Well, he is an alien of course! He is from an ancient race called Galifreyans that look human but are far more advanced than us. He holds the rank of Time Lord that gives him the nifty ability to regenerate, which means that when dying, his body rebuilds itself with a new set of genetics which gives him a completely new body free of injuries his previous incarnation may have suffered. According to the lore, a Time Lord has 13 of these extra lives. His new body has different brain chemistry as well so his personality does change too, but he keeps all his memories in the transition.

lerThe Doctor’s true name has yet to be revealed on the show, he picked the name Doctor because he wanted to help people, and that he does. He seldom gets involved with anyone in a romantic manner, he is just that, a Doctor to the entire human race.. well not only humans, anything in need really. He is way above racism, sexism and just about any kind of ism you can think of. The very core of the show is about progression and thinking outside the box.

Now here is the dream I mentioned. Is it not time for a female Doctor? Matt Smith, the eleventh actor to play the Doctor has announced that he will be leaving the show after the anniversary special and so a new actor will take his place in playing the iconic character. Every time this happens the Doctor has to rediscover himself and explore who he is in this new incarnation and, why not a woman? Some conservative fans might get upset, but come on, conservative fans of Doctor Who? Really? That does not make any sense.

The lore does speak of cross gender regenerations, even if it is rare. In Matt’s first episode he briefly expresses suspicion that he might have turned female for a moment before his new body settles. It can happen, why else would he have suspected it?

explainI really like Matt Smith and I will be sorry to see him go, but maybe now is the perfect time really, he should leave us while we still want him. And fans who are afraid of a female Doctor, ask yourselves why. What is wrong with the idea of a female Doctor? Nothing in his character requires a penis, he stands above gender issues and always has. It would actually come to prove a very important point about the Doctor, even if she would need an episode or two to get familiar with the idea of living as a woman – the point being; The Doctor is the Doctor. The Doctor is not an age, a size, a race or a gender. The Doctor will always be the Doctor. Always.

And if you are still crying about regenerations not crossing genders, remember the episode ”Let’s kill Hitler”, in which the Doctor escapes permanent death by absorbing all the remaining regenerations of River Song, a female person with at least ten left to go. If Matt Smith is number eleven and one number seems to have been designated for John Hurt the Doctor would have just one male body left but ten female ones. Thinking about that it almost sounds bizarre to not go with a female Doctor! And I must insist, it goes really well with the spirit of the show, it has always been about breaking new ground, trying new things and pushing the boundaries of tolerance and kindness. It is about time that the Doctor proves that nothing she has ever accomplished can be attributed to a gender, but always to the person the Doctor is, and of course the Doctor’s companions.

chriimmmevector2inbwshineFeel free to take a look at this clip on youtube, a fan put that together as a nice little introduction to the character in lead up to the anniversary that will hit us in November. But now on to my really important point. Who will play the first female Doctor on the show? There are some nice suggestions but it just hit me! How awesome would it be if Jennifer Hale was cast? Yes I know she is mostly a voice actor but come on, she does deeper character work than a lot of screen actors, she can totally do it and don’t you worry about the British accent, of course she can pull that off! She would be perfect for the part! It would be terrible if they decided to have a female Doctor and then cast an eighteen year old purely as eye-candy, the Doctor needs to be a real person of elegance and class! And no, this is not just based on my Mass Effect withdrawal symptoms ( though I must admit I do have those, I revealed myself as a fan of Jennifer Hale in one of my posts about Mass Effect, it’s in Swedish, but I will make sure to have it translated into English soonish ).

Please spread this idea around, she has to be cast as the Doctor! The fate of te galaxy depends on it! And no, I did not just suggest this to be able to post the picture of me as Shepard again, though I am very happy I get to do so. ^^

And if you still don’t agree with me, take a look at this! ( I whipped it toghether in photoshop from pictuers I found on google images, it is just a composite of other people’s pictures, I am not taking credit for anyone’s work and I did not mean to offend anyone, I just wanted a visual representation of my dream. It is awesome isn’t it? )

doctorhaleAnd yes, that is Rob Paulsen‘s head on Rory’s body, because why the hell not? This is MY fan fantasy!

Hugs!

EDIT: Damnit, I meant for the shirt to have a red tint, I realize now that it looks pink. Sorry about that, that was not intentional. I will accept any punishment you all see fit. *sobs*