banner2

Oh happy day!

By Purris / 28 August, 2013 / 4 Comments

chriimmmevector2inbwshineOne fantastic day after the other! Yes, this is another one of those English texts I write now and again, some non-swedes may read this so please bare with me.

I will be brief, as I still expect you rush over to Hannah‘s blog and congratulate her on the new person she produced yesterday ( or early this morning ).

If you are a regular reader you know full and well who Jennifer Hale is. ( if you need a reminder, just think of her as my hero, or type her name in the search bar of my blog, one of them is even in English )

You may also have noticed that I am once again using my Jane Shepard Armor which I only ever use in entries related to Jennifer Hale, or Mass Effect.

And I am excited.  So excited! Life is so totally awesome right now I just can’t beleive it! First my wonderful friend Hannah has a baby, and now.. well just look!

haletweet

ohjoyJennifer HaleCommander friggin Shepard just smiled at me on twitter! I don’t care if you think I am too giddy or giggly, this is totally amazing! ( I don’t even care about my faulty grammar in that tweet ) She is such an inspirational person to me and Jane Shepard means a lot to me as a role model. I will never wash my.. err.. twitter again! I am floating on clouds right now, I love everything!

*happy sigh*

Hugs all around!

Read More

Nu händer det!

By Purris / 27 August, 2013 / 0 Comments

ohjoyJag hoppas verkligen inte jag trampar Hannah på tårna här genom ett tidigt utropande men ingen som känner henne hade väl undgått att detta var på väg. Jag vill ju vara först med att gratta!

För er som inte visste så är min underbara nära vän Hannah gravid med sitt andra barn och tiden har gått över något.

Nu är det dock dags!

Här är en kul pratstund jag och hon hade nyligen i Facebookchatten:

 

Jag: Nån kom till min blogg genom att googla “fina tuttar”
Wtf?

Hannah: hehe

Jag: Har jag skrivit så?

whoaHannah:
shit jag tror jag ska fæda nu
föda*

Jag: På FB!
Men ring ambu!

Hannah: pah
jag ska väl för satan inte åka ambulans in heller
vi tar väl min helt vanliga bil med baby-bilstol i.

Jag: Ok ring bil!
Men liksom.. gör!
Sitter och chattar +föder o.O

Hannah: Haha, hur snabbt tror du att det går egentligen?

Jag: Hälsa barnet från mig
Pratar inte om hastighet direkt.. men kul om du tweetar hela vägen XD

Hannah: ^^
Jag kanske gört!

Squuueeeeee!
Grattis till Hannah och Nijas och Vilde och det nya barnet! ( lite i förskott )

… och du som hittade hit genom att googla “fina tuttar“; hoppas du fann vad du sökte.

Kram! Kramkramkramkramkram!

Read More

Kisslukt

By Purris / 26 August, 2013 / 0 Comments

ponder2Sitter uppe på natten och grunnar…

Vi upplever saker olika. Är min röd din röd eller ser min röd ut som din grön? Hur skulle vi någonsin kunna veta?

Jag drack kaffe idag. Jag dricker sällan kaffe. När jag druckit kaffe luktar mitt kiss som kaffe. Nästan alla i min släkt dricker kaffe. Massor av kaffe. Många av mina vänner också. Om de var lika galna i något annat som de är i kaffe skulle de förmodligen kallas missbrukare. Det verkar vara en norm i Sverige att alla ska älska kaffe och få panik när kaffet är slut.

Dessa människor måste också kissa.

Är deras definition av kisslukt lik hur jag upplever kaffelukt?

Jag ska nog gå och lägga mig nu.

Kram!

Read More

Statlig stympning

By Purris / 21 August, 2013 / 0 Comments

sulkyDet var en gång i South Carolina, USA, ett nyfött barn med två kön. Detta är inte vanligt, men det förekommer, vissa av oss föds med två fysiska kön och vill en se hur vi identifierar oss senare är det bara att vänta, om en orkar. Barnets mor orkade inte. Om jag ska vara ärlig vet jag ju faktiskt inte om detta var anledningen men hursomhelst hamnade dock barnet på barnhem vilken andningen än var. Staten gjorde sitt jobb och letade efter en passande fosterfamilj men det var svårt för dem, svårt att ha att göra med ett barn de inte visste könet på. Han eller hon? Blått eller rosa? Barbie eller svärd? Inte ens Löwengrip hade kunnat ge dem en lösning. Stackars staten var förtvivlad men så en dag då barnet var 16 månader gammalt kom någon på lösningen.

Skär av ungens penis så måste det ju vara en flicka!

Staten bestämde sig allt så för att barnet de inte visste könet på, skulle växa upp som flicka och sedan leva sitt liv som kvinna. Det var ju nu bestämt, och det blev ett lyckligt slut på sagan. Det faktum att barnet sju år senare visade sig identifiera sig själv som pojke är ju bara en petitess. Vad gör det liksom, barnet hade en vagina och inte en penis, “hon” hade dockor och kjolar och ett flicknamn, “hennes” identitet har ju inget att säga till om eller? Klicka här för källan.

angervectorSjuka jävla människor. Barnet hade kunnat växa upp utan den operationen och upptäckt sin identitet innan ett sånt beslut togs men staten tyckte det var deras rätt att bestämma att pojken var en flicka och göra ett tvångskönsbyte! Tvångskönsbyte! Säg det högt och lyssna hur det låter!

Homofobi, transfobi, idioti, vi måste sluta blunda för hur mycket skada dessa människor gör. Javisst, vi pratar om det men det är inte ofta vi anklagar dessa åkommor för att leda till att staten ger sig själv rätten att skära av någons penis!

Vet ni förresten när lagen om tvångssterilisering inför könsbyte officiellt togs bort från svenska lagboken? Januari 2013. Alltså, bara lite mer än ett halvår sedan. Innan  dess hade vi en lag på att en kvinna som ville opereras till att bli man skulle tvingas bli steril trots att operationen inte krävde det. Anledning var helt enkelt en principfråga. Vill du gå utanför våra normer för kvinnor ska du fanimej inte få förbli fertil. 

Om en man blivit född som kvinna och senare vill rätta till det betyder ju inte att han inte vill ha avkomma. Han hade säkert föredragit att bli far istället för mor, men eftersom han inte behöver bli av med sin äggproduktion eller livmoder går det ju faktiskt att fortplanta sig. Men nej nej, det ska han inte få, av ren princip tänker vi tvinga på honom en operation som tar bort hans chanser att få egna barn! Hur barbariskt är inte det?

cryingJag blir helt förtvivlad! Okej, jag vet att det låter som jag gnäller nu när den lagen ändå är helt borta ( inte borta men officiellt förklarad oanvändbar ) men varför tog det så lång tid? Jo  för att det finns fortfarande gott om folk som tycker lagen borde varit kvar! Folk som vill lagstifta efter sina egna personliga och ogenomtänkta principer. SD lade ju ut ett manifest för ett tag sedan ( som de sedan tog bort av PR skäl, vi var tydligen inte redo att få den informationen ) där de beskrev att skolbarn i Sverige skulle tvingas be till den kristna guden och tvångssterilisering självklart skulle återinföras.

sadvectorVi människor har verkligen inte kommit längre. Det är 2013 och vi har inte kommit längre.  Jag känner mig helt matt och har faktiskt lyckats skriva in mig i en smärre depression nu. Så dumt av mig.

Kram.

Read More

Sagan om bikinivaxningen

By Purris / 17 August, 2013 / 16 Comments

cmereI väntan på en buss häromdagen vandrade jag in på pressbyrån och fick syn på en tidning som hette Fantasy Art. Jag gillar ju fantasy och jag gillar konst så den verkade ju riktigt kul! Jag vet inte om jag är korkad som blev besviken på att mer än hälften av bilderna i en tidning om fantasykonst hade antingen nakna kvinnobröst eller en generös urringning i förgrunden. Missförstå mig inte nu, jag är den förste som säger emot om någon påstår att ett blottat bröst är opassande bara för sakens skull (som förklaras i mitt tidigare inlägg om sexualisering ). Mitt problem är med onödig sexualisering av kvinnokroppar. ( oj vad nytt va? Objektifiering av kvinnor i fantasy! Tyst med dig, jag måste ventilera lite och det är faktiskt min blogg! Lägg också märke till att öppningsbilden är sarkastiskt menad. )

sulkyDet var såklart inte bara överkroppen som var blottad, de var gott om.. ehhmm.. medeltida bikinitrosor i tidningen också, många av dem verkade till och med vara ämnade som…rustning. Ja, könsorganet och brösten ska väl också skyddas men alltså, lungor, lever, njurar, tarmar, pulsådror… Det finns en hel del mer att skydda än bara… ja ni fattar.

rachasteDet finns så mycket i fantasy som kan se häftigt och vackert ut; varelser, landskap, stora slott, magi och underverk, varför måste sexualiserade kvinnor ta upp så stor plats i en genre med en sån ofantlig potential för variation och möjligheter? Till och med bilder på drakar och monster har ofta en halv, eller helnaken kvinna i förgrunden. Kom igen nu, kan inte fantasykvinnor få lite ordentlig rustning? Ska det vara så svårt?

Jag skapade ny karaktär i Fantasyspelet Skyrim. Hon heter Rachaste. Jag är nöjd med hennes rustning.  Visst ser hon asball ut? ( klicka för större version )

Kram!

Read More

Den andra sidan

By Purris / 11 August, 2013 / 0 Comments

skeptDet är populärt att försöka vara moderator i debatter och diskussioner och påpeka att två sidor bör respektera varandra och att de är likvärdiga åsikter, bara de förstod varandra.

Ursäkta mig, men det är inte alltid sant. Ta mitt inlägg om Hen till exempel. Jag vill använda ordet Hen, min motståndare vill det inte. Resultatet blir att min motståndare ständigt uttalar sig om att jag inte får använda det ordet. Jag menar inte en diskussion om vare sig Hen är ett bra ord eller inte, bara om jag som människa har rätt att bruka det ordet och svaret på den frågan är ja. Självklart ja. Jag menar att jag får använda ordet, andra sidan menar att det får jag inte. Dessa två sidor är inte likvärdiga. De får tycka vad de vill men de har ingen rätt att bestämma över mina ordval i den här frågan. Det är extra kul att jag har hört saker som “Jag blir så trött på denna onödiga hen-debatt!” från henmotståndare! Det är ju just de personerna som håller igång debatten!

Det är oftast bra om två sidor försöker förstå varandra och respekterar varandra men bara för att det finns två sidor betyder inte det att de två sidorna har lika mycket cred.

Var kommer barn ifrån? Moderns livmoder eller storken? Två sidor, varav en är fel. Fel fel fel.

Hur gammal är vår planet? 4+ miljarder år eller 6000 år? En av dessa är en gissning från en flera tusen år gammal saga och den andra har höga berg av påtagliga fysiska bevis. De är inte två likvärdiga sidor.

Ville bara få det av hjärtat.

Kram!

Read More

Henska tanke!

By Purris / 8 August, 2013 / 3 Comments

skeptiskJa ja ja, jag vet. Genusmaffian pratar om hen igen. Det är för att grälet håller fortfarande på och jag förstår inte varför! Dessa henmotståndare måste ju ha någon form av neuros, hur många nya ord tillkommer inte varje år till  vårt språk, och hur många av dem får folk att totalt tappa fattningen och vägra läsa hela artiklar bara för att de är skriva av någon som inte helt och hållet avsvurit sig från att använda det?

Jaså, du kan hitta ett alternativt sätt att säga en specifik mening utan ordet hen? Grattis, ta en kaka och håll sedan käft. Hen är ett nytt ord, du måste inte använda det men håll käften om vilka ord jag får och inte får använda. Herregud, det är inte som om det är ett hetsord eller en förolämpning. Jag vet att det finns folk som påstår att de känner sig förolämpade av att kallas hen men de människorna behöver bara skärpa sig och tänka lite. Hen säger inte att du inte är en man, det betyder inte att du är könsneutral, det är ordet som är könsneutralt inte du. Oroa dig inte, det har inte undgått någon att du inte är könsneutral. Om jag använder mig av ordet hen om dig så säger jag inte att du saknar kön, jag säger ingenting alls om ditt kön.  Det är det som är poängen! Ska du verkligen behöva bli förolämpad av det? Verkligen? 

hmpf“BUÄÄÄ! Purre nämnde mig utan att bejaka min präktiga penis!”

Hur står det till med världen egentligen? Det är oftast inte så svårt att se skillnad på män och kvinnor, kanske ibland men måste verkligen en storvuxen man med en buskig mustasch och ett namn som Magnus ( påhittad person ) verkligen specificeras som en man? Även i situationer där könet är irrelevant?

“Det här är Magnus, hen är brandman och vinnare i  den lokala mustaschodlartävlingen samt stans mest frekventa spermadonator och han ska hjälpa dig räkna lyktstolpar.”

“Hen!? HEN!? Hur vågar du referera till mig som hen!? Tänk om folk som hörde den meningen tvivlar på att jag har en penis för att du inte använde ordet han!?”

angervectorVad är det med vårt samhälle? Varför är det alltid så viktigt att utropa vilket könsorgan vi har mellan benen? Våra namn,  kläder, färger, titlar, vanor, jobb och benämningar måste upplysa världen om de, våra kroppsdelar som vi brukar kalla privata. Privata? Hah! Är inte det höjden av ironi? Det organ som vi ständigt utropar och kräver att få reda på hos andra gång på gång på gång på gång kallas våra “privates“.

Blondinbella bloggade för ett tag sedan om att hon blev upprörd av folk som inte färgkodar sina bebisar efter kön. Hon måste få veta barnets kön, hur ska hon annars kunna ge barnet en komplimang? “Vad söt.. ehh.. är?”

sulkyLitet tips här Bella, “Vilket sött barn”. Eller var det specifikt könet du ville berömma och inte barnet? Eller varför inte “Vad söt HEN är.”? Nej just det, du är en henmotståndare som håller fast vid att ordet hen aldrig är användbart, inte ens när du själv ger perfekta exempel på när ordet hen är det perfekta valet! 

Kan du verkligen inte prata om ett barn om du inte kan visualisera barnets könsorgan? Det är faktiskt ganska läskigt. Jag är inte förälder men när jag blir det får du jättegärna hålla din tankar långt borta från mitt barns kön, thankyouverymuch.

För att summera inläggets budskap; Vill du att vi ska sluta använda ordet hen? Skit ner dig.

Kram!

Read More

Skyl dig själv, gubbjävel!

By Purris / 3 August, 2013 / 0 Comments

grrrEn turkisk advokat vid namn Omer Tugrul Inancer har talat ut. Han tycker inte gravida kvinnor är snygga och de bör inte bege sig utanför huset vid tidpunkter då den stackars allmänheten riskerar att råka se på dem.

Seriöst. Han har talat ut i media om att gravida kvinnor inte borde få visa sig offentligt.

Det här får ju anti-amningspatrullen att verka vettiga. Se citatet själva;

hmpfAtt utropa graviditet med fanfarer och trumpeter går emot vår hövlighet. De borde inte vandra på gatorna med sådana magar. Först och främst är det inte estetiskt. Efter sju eller åtta månaders graviditet kan blivande mödrar få åka ut med bilen tillsammans med sin man för att få lite frisk luft, och de går ut på kvällstid. Men nu är de allihop på TV. Det är skamligt. Det är inte realism, det är omoral.

Hej och hå. Så tycker han. Saker han inte gillar att se på är det fel att visa, så om du är gravid måste du gömma dig så inte han råkar se dig.
Som tur är blev det lite av ett ramaskri och protester om det här, om att mödraskap är en gåva, och att han som muslim är ganska korkad som talar illa om mödrar i äktenskap, något som är extremt heligt i hans egen tro. Han fick ta och uttala sig igen, kanske till och med be om ursäkt? eller nej.. kanske inte ursäkt utan.. ja, läs själva:

skeptiskDu gifter dig och blir gravid. Okej, bra gjort. Det här kan dock inte användas som en god anledning för dig att svinga omkring med magen. Bilden är inte estetisk. Jag säger fortfarande samma sak, varför förstår ni inte? Det här är vördade saker. Och vördade saker ska hållas respektabla. Graviditeter ska inte göras så tydliga. Dessutom är det här anledningen till att unga flickor är rädda för att bli gravida.

ilskaAlltså… Jag saknar ord. Vilket kräk. Vilket förbannat kräk. Vem är han att uttala sig att en mysmage är oestetisk och bör döljas? Han får väl ha sin åsikt men att uttala det som ett faktum som alla måste hålla med om är… blä! Och förresten, vem fan har annonserat ut sin graviditet med trumpetfanfarer medans hon svänger runt med magen? Att bara visa sig utanför sitt hus under graviditet är som att svänga runt och spela trumpet, vad i helvete är det för fel med människan!?

Jag skulle kunna gorma om det här i en timme men jag tror de flesta redan kommit fram till samma tankar som jag när de läser detta. Vad tänker ni om sånt här? Jag frågar ärligt, vad kan en säga om sånt här trams? Hannah, jag vet att det är kort varsel, men snälla snälla snälla kan inte du skynda dig och svänga runt lite med magen på youtube till trumpetfanfarer så och skicka det i hälsning till honom? Snälla snälla snälla! Jag tycker att; ska han anklaga kvinnor för något sådant behöver han i alla fall något att referera till.

Källa.

Kram!

Read More