banner2

Grattis till mig!

By Purris / 28 November, 2013 / 9 Comments

giggleHej hej hej allahopa! Idag fyller jag år! Jag tänkte inte göra nån stor grej av det, jag tycker ju alla dagar ska vara kramdagar, så att lilla jag fyller år behöver inte vara nåt så jättespeciellt, men jag vill tacka alla som ha, och kommer att gratta mig! Kram till alla! Och så fick jag mail från Angela som jag anställer för bilderna här på sidan, och hon har ritat den här åt mig i födelsedagspresent! Jag var tvungen att göra ett inlägg och visa upp den! Och trots att det är jag som fyller å och inte ni, så får ni också äta tårta idag. Och glass. Ni har min tillåtelse!

birthdayblog

Thank you Angela, this is so awesome!!! Hugs!!

KRAM!

 

Read More

Doktorns 50årsdag

By Purris / 23 November, 2013 / 2 Comments

Thedoctorcosplay2Nu är det snart dags för 50-års jubileum! En brittisk science-fiction-serie vid namn Doctor Who som är lika underbar som den är störtlöjlig började sändas 1963 och den 23e november 2003 firar den alltså 50 år. Ganska så imponerande! Nu har den inte gått kontinuerligt under alla dessa 50 år, det har varit uppehåll men uppehållen har faktiskt gett en extra krydda till serien. Serien handlar om en högt avancerad utomjording som bara heter Doktorn och han har ett rymdskepp som kan resa både genom tid och rymt och är större på insidan än på utsidan. Han heter doktorn för att när hans art når en viss status så får de välja ett namn som ska beskriva den roll de vill ha i universum, och eftersom han vill hjälpa folk valde han namnet Doktorn. Hans namn är ett löfte till universum.

Nu är det ju svårt för en skådespelare att vara med i 50+ år, det löste de med att han kan lura döden genom att få en ny kropp titt som tätt. Hans folk kan, vid dödens kant, regenerera hela kroppen med nytt genetisk material och få en ny helt oskadad kropp. De får även en ny hjärna så även om de behåller sina minnen så ändras deras personlighet något och detta får de första dagarna i en ny kropp att vara ganska förvirrande för den stackars doktorn. Vi är nu uppe i den elfte doktorn men ledtrådar har nu lett till avslöjandet att han faktiskt är den tolfte! Ni förstår, efter sjunde doktorn lades serien på hyllan och några år senare försökte man på nittiotalet återuppliva den med en Tv-film där den sjunde doktorn förvandlades till den åttonde. Filmen ledde dock ingen vart och serien fick inte liv igen förrän 2005 där vi hade en ny, nionde doktor.

Den roliga kryddan jag nämnde är nu denna; bara för att det inte kom några nya avsnitt under den perioden betyder det inte att doktorn inte hade saker att göra. Manusförfattarna har varit lite taskiga och lagt några av doktorns viktigaste mest livsförändrande saker i den glipan mellan avsnitten. Doktorn var borta fån oss inblandad i ett universalt krig mellan hans folk, Gallifreyans (Time Lords) och deras ärkefiender Daleks, ett krig som kan komma att förinta verkligheten själv.Vi vet inte mycket om Doktorns inblandning i kriget eftersom vi 2005 fick se honom återkomma till jorden med kriget bakom sig utan att vara villig att avslöja någonting. Den viktigaste perioden i serien har vi alltså inte fått se. Det är ju jättesmart för nu är den mystisk och de kan underhålla oss med små små ledtrådar. Nu vet vi att doktorn hade en helt egen inkarnation under kriget, en som han vill glömma, en som han skäms över. “doc11The name you choose is like a promise you make. He’s the one who broke the promise.”

Nu på Lördag ska vi få se honom, Doktorns största skam och hemlighet. Det ska bli så spännande! De har till och med tagit tillfället i akt och knutit ihop trådarna mellan gamla och nya serien! Skådespelaren från nittiotalets TV-film kom tillbaka för ett litet 7-minuters miniavsnitt där vi får se hur han med stor sorg överger sitt livslånga löfte och förråder allt han är för att bli en ny människa, inte en Doktor utan en krigare. Det som gör detta miniavsnitt fantastiskt är dock något helt annat. Det har länge spekulerats i om vi någon gång ska få se en kvinnlig doktor. Jag skrev om det i det här inlägget om ni vill läsa. Poängen är i alla fall att jag har varit med i många gräl på internet med misogyna fans som är aggressivt emot tanken på att deras hjälte skulle kunna sakna en snopp men ärligt talat, Doktorn är en så bra karaktär just för att han står över alla könsroller! Hans fantastiska lösningar har aldrig något med mansrollen att göra! Att inkarneras som kvinna skulle bara visa hur stark karaktären är! Hon skulle vara samma person, samma doktor med samma styrkor och svagheter. Fansen påstod dock att Time Lords inte kan regenerera till ett annat kön, och slänger ut sig en och annan halvkokt anledning till detta. Jag måste erkänna att jag blev besviken när jag fick se valet för nästa doktor, ännu en man. Inte för att han inte blir bra, han blir säkert helt fantastisk, men jag vill se en kvinnlig doktor nu!

Här kommer det jag älskade med avsnittet: Trots att det inte är dags för en kvinnlig doktor än, nämns det klart och tydligt och oåterkalleligt att seriens regler tillåter regenereringar över könsgränsen! Det är officiellt! De misogyna töntarna hade fel och Purre hade rätt!

Ta och titta på avsnittet,det är ju bara några minuter!

Ge serien en chans! Den har sina brister men är underbar ändå!

Kram! 

(och en kaka till den som först säger vilken doktor jag cosplayar som längst upp i inlägget)

Read More

Amningstoppen, omröstning

By Purris / 20 November, 2013 / 2 Comments

lerFörsta inlägget, andra inlägget.

Nu finns det en ny version, en färglagd med barnet inlagt, i den här versionen har Angela dämpat magmuskler lite och gett modellen lite mer hull, det märks kanske inte så mycket i slutändan eftersom skjortan läggs på utanför, men helhetsformen justeras i alla fall något. Jag och Hannah har pratats lite och är överens om att en liten justering är kvar, lite starka kontrast på barnets huvud och lite svagare kontrast på klyftan, kanske lite mer färg på barnet också. Klyftan ska också få flyttas ner lite. Tänk återigen på att detta är trycket, inte en bild på tröjan så de veck du ser är bara kosmetiska, T-shirten kommer att lägga till lite veck och grejer.

tutt3

Ge er feedback fort för efter den här versionens justeringar kommer jag att kalla nästa version för färdig. Ha inte för mycket panik dock, kom ihåg att om detta går bra är det här bara första versionen i ett stort urval av amningstoppar med olika stil och form.

Ammningstoppar ja, nu ska vi se vem som vann namn-tävlingen! Jag tänker låta folk rösta på de fyra jag tycker passar bäst. Projektet ska vara kul och märkbart, men också lite provocerande så att folk fattar att vi menar allvar. Med detta i åtanke, välj ett alternativ och se till att alla du känner kommer hit och röstar också! Omröstningen slutar när jag skriver nästa inlägg i ämnet och den första personen som föreslog det vinnande namnet får en bild ritad av Angela, hon som avbildar mig här på bloggen!

Vilket alternativ låter bäst?

  • Got Milk? (20%, 10 Röster)
  • Tutt-ut (22%, 11 Röster)
  • Suck it up! (31%, 16 Röster)
  • Tutt-tröjan / Tit-shirt (27%, 14 Röster)

Antal röster: 51

Loading ... Loading ...

Kram!

Read More

Mansdagen!

By Purris / 19 November, 2013 / 10 Comments

neutralÄr du man? Grattis, du har en penis!

(EDIT: Jag har insett ett stort problem med detta inlägg, snälla läs min ursäkt genom att klicka här efter att du läst detta inlägg)

Haha, förlåt, jag menade inte att vara sarkastisk eller något, den meningen lät bara så rolig att jag var tvungen att inleda med den. Idag är ju den internationella mansdagen, och som jag skrev i mitt inlägg om kvinnodagen så vill jag uppmärksamma dagen och prata om något inom manskampen som behöver belysas. Jag vill påpeka att jag vill inte att några äckliga kritiker av kvinnodagen tar åt sig av det här, har du någon gång kränkt en feminist på kvinnodagen angående kvinnodagen menar jag inte dig när jag skriver om män. Så det så. Förra kvinnodagen passade en taskig jävel på att se till att ta bort all glädje ur dagen, så ingen glädje för dig idag!

Det finns tydligen en lista med teman för mansdagen 2013 som handlar om män och pojkars säkerhet och lyder:

  1. Håll män och pojkar säkra genom att ta itu med mäns självmord
  2. Håll män och pojkar säkra så de kan bli morgondagens förebilder
  3. Förläng män och pojkars livslängd genom att skydda de från sjukdomar och dödsfall som kan undvikas
  4. Håll män och pojkar säkra genom att kämpa för fäder och manliga förebilder

Jag tänker välja den första. Ser inte riktigt vad den andra har med kön att göra.. Lite samma med nummer 3 faktiskt.. Och fyran har jag lite problem med för att jag anser att om förebilder ska vara könsspecifika så skapar de flera av de problemen som vi försöker bekämpa i den första punkten.

Män och pojkars självmord.

Jag tänker inte slänga upp statistik här, vill ni se siffror kan ni ju googla och antingen bevisa mig rätt eller fel, whatever, men jag tror det är rätt så känt att könsfördelningen vad det gäller självmord ligger väger ganska så tungt åt det manliga hållet. Självmord är ju naturligtvis inte mer eller mindre tragiskt beroende på könet men med en sådan fördelning är det svårt att förneka att det ligger könsroller bakom.

sadvectorJag antar att folk som begår självmord är olyckliga och eller deprimerade. En viktig sak för en olycklig människa är tröst, stöd och förståelse, en människa måste få öppna sig och dela sina problem och smärtor med någon som bryr sig, och inte dömer en för ens reaktion. Vi kan alla känna känslomässig smärta och om vi inte får släppa ut den så kommer den att växa och förtära oss.

En kvinna som är ledsen brukar folk lyssna på. Det är nyttigt att gråta ut, och det finns inget konstigt med en kvinna som behöver en kram och att få gråta ut på någons axel, detta är inte bara mänskligt men kan faktiskt rädda liv.

Såhär får dock inte män bete sig. Nu vet jag att folk gillar att säga idag får män visst visa känslor och gråta, det säger vi ju hela tiden! Men får män verkligen gråta?

Nu predikar jag kanske för kören, de flesta som läser här är väl på något sätt med i genusmaffian och håller redan med att det är helt okej för en man att be om stöd och tröst och att gråta ut på någons axel, det är faktiskt till och med en stor ära att få vara den axeln som lättar på någons smärta. Nu är det dock så att vi lever i en värld där en människas sunda värderingar inte betyder så mycket för den stora massans medvetande. På samma sätt som vi alla lär våra döttrar att de inte får ta stor plats eller sikta på karriärer med hög auktoritet lär vi våra söner att de inte får visa svaghet. Vi kanske aldrig säger det men offentliga reaktioner på en gråtande män brukar vara av en nedvärderande sort. Och på andra sidan brukar mäns förmåga att inte påverkas av hemska saker hyllas som en av manlighetens viktigaste egenskaper.

cryingAtt vara en man och gå runt i livet och samla ihop alla smärtor inom sig och aldrig få utlopp för dem.. Bara ackumulera mer och mer smärta utan att kunna be om hjälp, för att det skulle visa svaghet och detta skulle leda till att ditt värde som man skulle sjunka, och som en man är du ingenting utan din styrka. Vilken ensamhet… att inte kunna få be om hjälp eller ens be om en kram… Som att flyta i ett sort hav av smärta och ensamhet… Jag orkar faktiskt inte ens skriva det här mer, det är så hemskt. Det är inte konstigt att män inte orkar med och väljer att avsluta det. Det är så tragiskt, för det hela kunde undvikas om vi som kollektiv värld bara kunde skärpa oss och kasta bort de här idiotiska könsrollerna en gång för alla!

Har du någon gång himlat med ögonen när en man varit “mesig“, skärp dig! Har du någon gång sagt till en ung pojke att “killar gråter inte“, skärp dig! Har du någon gång applåderat en man för att vara “cool” när något hänt honom som borde ha sårat honom? Skärp dig och erbjud honom en kram, och våga inte döma honom!

Män, kom ihåg; det är heeelt okej att gråta, och att behöva hjälp! Vi är alla här för varandra och ingen ska behöva gå igenom livet med enbart smärta. Du blir inte mindre manlig för att du gråter. snoppen kommer inte ramla av, då får du snyfta jävligt kraftigt i så fall.

Vet ni vad? Det jag skrev i början om män som kränkt kvinnodagen? Att de inte får ta tills sig av det här? Jag ångrar mig, det är klart det här gäller er också! Jag måste vara ärlig, han som klankade ner på mitt inlägg som bara var vänligt menat och gjorde en fin dag fientlig sårade mig faktiskt väldigt djupt och jag ville inte att mitt utlovade positiva inlägg om mansdagen skulle gynna honom på något sätt men nu… nu kan jag faktiskt inte utesluta honom. Eller någon. Ingen förtjänar att vara olycklig.

lerNi som läser det här… Krama en man. Är du man, kvinna eller annat, homo, hetero eller vadsomhelst, ditt eller datt, tjo eller tjimm, när du ser en man som behöver stöd; ERBJUD DITT STÖD! Du kommer att må bättre av det, men för honom kommer det betyda ännu mer! Du kanske rent utav har förhindrat ett självmord! Du kanske har sått ett frö av lycka i en själ som tidigare inte sett något hopp, och det är så vackert att jag inte kan beskriva det med ord.

Kom ihåg det här, och påminn varandra om det nu på den internationella mansdagen. Den här och framtida mansdagar.

Kram, alla. Och jag menar alla.

Read More

Fascist javisst!

By Purris / 12 November, 2013 / 2 Comments

ponder2Jag hade en dröm en gång. Det var i och för sig väldigt länge sen men kom nyligen ihåg den, och den var kul. I högstadiet drömde jag en gång att regeringen bestämde att en gång om året skulle en viss procent av befolkningen på ett magiskt sätt genomgå ett fullständigt könsbyte vare sig de ville eller inte. Vem/vilka detta skulle hända var helt och hållet slumpmässigt, och det var bara att vänja sig för den som en dag vaknade upp som det motsatta könet. Poängen var att om alla riskerade att plötsligt skulle få leva resten av sitt liv som en av det motsatta könet så skulle vi vara jävligt noga med att se till att det ena könet inte saknar rättigheter som det andra könet har.

Kanske.. inte ett helt etiskt sätt att lösa jämställdhetsproblem men erkänn att det är en intressant tanke! Vad tror ni? Skulle ni leva livet annorlunda om detta var sanning?

Kram!

Read More

Amningstoppen, uppdatering

By Purris / 7 November, 2013 / 7 Comments

lerHejsan! Ta och titta till förra inlägget om konceptet med en amnings-tröja är nytt för dig. Jag har kollat vidare lite på olika tryckerier, är fortfarande inte säker på vilken väg jag ska gå får att få mina tutt-tröjor till att bli verklighet men kampen tuffar på! Jag är glad att många har sagt att de gillar idén och en hel del har visat tecken på att vilja ha en av dessa tröjor. Jag har inte fått så många tips eller råd men det är kanske sjukt att förvänta sig ett “Hejsan, jag är professionell T-shirt-designer och såhär ska du…“.

Shirt design-braJag har fått ett par nya bilder från Angela och tänkte dela dem med er, det är hittills de två undre lagren, arm med bebis ska läggas på också.

Tänk på att dessa inte är bilder på T-shirts som den förra skissen, utan bilder på trycket som ska vara på T-shirten. Vi valde starka färger för att vi vill att den lätt ska märkas och få uppmärksamhet.

Shirt designLite längre fram antar jag att det skulle vara bra att göra lite undersökningar om hur många som skulle vilja köpa det här plagget, vad som blir bäst – en egen business eller att gå igenom en print-on-demand service och så vidare. Men just har jag bara två frågor:

1: Vad tycker ny om de nya bilderna?

2: (Den här frågan är superviktig) Vad tycker ni det här projektet borde heta? Tutt-tröjan låter inte riktigt som om det är på rätt spår. Projekt Amning känns lite.. tråkigt. Kom igen nu, mina fina läsa, gnugga geni-knölarna och hitta på skojiga och smarta namn för det här! Jag kan till och med tänka mig att låta den som kommer med det bästa förslaget få bestämma över en bild jag beställer av Angela med min lodjurspersonlighet på! Det låter väl kul?

Återigen, snälla sprid mina inlägg om det här, jag hoppas att den här tröjan ska bli den mest eftertraktade i hela världen redan innan den är klar!

Kram!

Edit: Här är gamla skissen för de som vill se:
BF shirt sketch idea

Klicka för en större version

Read More