banner2

Suck It Up!

By Purris / 29 January, 2014 / 0 Comments

Nu så ska det väl skaka loss! Jag lovade mer bloggande i år och det kommer, jag har chattat en hel del den här månaden med en viss person så det har kommit i vägen lite, men det är bara del av en av de där stora sakerna som jag inte tänker nämna än. Men spännande är det! Apropå spännande saker så har Angela gjort klart den första T-shirtbilden till Suck-it-up-tröjan

Första inlägget i serien andra och tredje. Om du inte hört om det här förut och vill hajja kontexten, liksom.

Japp, det var Hannahs förslag som vann omröstningen och därmed blir det hon som får beställa en bild av Angela. Det blev mycket feedback, en del åt olika håll och ni som blev missnöjda med resultatet får försöka glädjas åt att detta bara är första i en rad olika varianter av plagget. Har ni förslag till hur nästa variant ska se ut, tveka inte utan nämn det i kommentarerna här!
Jag kommer att fixa en domän till Suck It Up så projektet får en egen webbsajt. Jag hoppas verkligen det här kan bli en stor grej, ett sätt för alla att protestera mot folk som r anti-amning (och ser kvinnan som sin egendom). Nu behöver du inte ha en bebis och amma på riktigt för att visa upp klart och tydligt vad du tycker!

En annan grej jag skulle vilja veta är hur viktig kvalitén är för er beträffande en sådan här protest-tröja. Jag spanar runt på olika tryckerier för att se vilka som kommer möta våra behov bäst och jag har hittat några som jobbar riktigt bra men är lite dyrare än de andra.
Hur mycket tror ni folk är villiga att betala, är det rimligt att ta 500:- inklusive frakt för en tröja i riktigt fin kvalité (som dessutom kommer att funka längre fram när vi börjar använda oss av riktiga amningsfotografier) eller ska jag dra ner lite på kvalitén för att kunna sälja dem billigare.

Så, Hannah; kommentera vilken bild du vill beställa, ni andra; kommentera gärna hur mycket ni tycker är rimligt att pröjsa för en sån här tröja samt hur nästa version av tröjan ska se ut.

Kram på er alla! Nu börjas det!

Read More

Tomb Raider, nya Lara

By Purris / 10 January, 2014 / 1 Comment

shyJag vill be om ursäkt. Jag har varit mycket fördomsfull mot någon och dömt henne utan grunder, något som jag nu verkligen ångrar. Egentligen var det väl inte helt utan grunder men jag borde faktiskt ha gett henne en chans tidigare än jag gjorde. Jag kommer ihåg för en herrans massa år sedan när Lara Croft från Tomb Raider-spelen dök upp på datorskärmarna. Någonstans lät det ju faktiskt kul med en kvinnlig hjälte i ett spel men jag insåg ganska snabbt det handlade lika mycket om starka kvinnor som den där tv-serien med Pamela Anderson som hemlig agent. Ingenting med andra ord. Tomb Raider handlade om objektifiering av kvinnokroppen med dålig förklädnad. Alla tafatta försök att ge henne karaktär var dåliga ursäkter för att bara få visa upp kantiga bröst och höfter. De blev kanske mindre och mindre kantiga med åren men problemet återstår, hon var inte där som en stark person utan bara som leveransmetod av bröst och rumpa. Jag gillade det inte.

EvolutionofLara2

Ännu mer irriterad blev jag av recensioner jag läste. Spel som Duke Nukem hyllades för att det spelet lät spelaren vara en häftig muskelknutte som gillar strippor och vapen. Tomb raider hyllades för att spelaren fick rädda Lara genom att styra henne till säkerhet. Grejen är ju den samma, spelaren använder kontrollerna för att styra sitt alter-ego i spelet men av någon anledning så är karaktären inte spelarens representation i spelet om karaktären råkar vara kvinna. Då är det en karaktär som spelaren ska rädda. För att det är det kvinnor är till för, stirras på och räddas. De kan ju inte klara av saker själva, absurda tanke!

lara2013År 2013 kom ett nytt Tomb raider ut, ett som inte följer den gamla serien utan börjar om den, en så kallad reboot. Jag fick höra att detta spel skulle låta oss se Laras ursprung, hur hon blir den hårda äventyraren som spelen kräver att hon är, vi skulle alltså få se hennes personliga utveckling. Redan här låter det ju ganska bra för det betyder ju att hon kanske får ha en riktig personlighet nu. Jag måste säga att hennes nya design också såg lovande ut. Tyvärr såg jag en trailer till spelet som fokuserade på att visa hennes hemska upplevelser som hon lär sig av; vi fick se henne fångas av män, räddas av män, skadas av män och få råd av män. Jag kände nu att detta spel skulle förmodligen bara göra mig besviken. Ska jag bara få höra att en kvinna bara kan vara en viktig person om hon lär sig vara som en man?

Jag skaffade inte spelet trots att vissa feminister jag känner försökte intyga mig att det inte är så farligt som jag tror. Hur kunde de missa det jag har sett? Är de så blinda att de inte upptäckte vad jag observerat trots att jag, som inte ens spelat spelet, såg detta hur tydligt som helst? Japp. Så arrogant och korkad är jag. Tydligen.

whoaSå en dag blev jag nyfiken på varför Rhianna Pratchett, en underbar person som kämpar för att göra spelbranchen mindre misogyn, tweetade så mycket om Tomb Raider utan att fördömma det. Hoppsan vad förvånad jag blev över att få reda på att det var just hon, som jag länge följt på twitter, som skrev manuset till Lara Crofts nya äventyr, och var själv ansvarig för hennes nya personlighet!

Nu var jag tvungen att ge mig. Jag måste ju ge Lara en chans nu när jag fått reda på att hon är skriven av Rhianna Pratchett! Så jag köpte spelet, fastande för det direkt, spelade igenom hela spelet, helt klistrad och älskade nästan varenda sekund. Fan vad kul det kan vara att bli felbevisad ibland!

larachriimmSpelet hade en medryckande story, Lara började som en oskyldig arkeolog som det var lätt att relatera till, och jag fick uppleva hennes hemska resa som tvingade henne att utvecklas till en stark hjälte. Ja, visst fick hon hjälp och råd av manliga karaktärer men det gjordes inte på ett sätt som minimerade henne, tvärtom nästan, hon blev mer mänsklig och lättare att relatera till. Hon behövde inte hjälp för att hon “bara var kvinna” utan för att hon “bara var människa“. Jag säger “var” för att sedan blir hon mer än människa, hon blir en helt dunder-awesome superkvinna gjord av kickass och glass! Okej kanske inte glass, jag blev bara helt plötsligt sugen på det så det fick vara med. Jag ska inte avslöja för mycket, jag vill bara be om ursäkt för att jag missbedömt den nya Lara så grovt och jag vill också rekommendera spelet för alla som känt som jag och skulle vilja bli motbevisade också. Det var skitkul att vara Lara och jag ser fram emot flera uppföljare, snälla snälla låt det komma bra uppföljare!

rhiannatweetNär jag spelat klart så skickade jag ett tweet till Rhianna, jag kände att jag behövde visa uppskattning för hur glad hon gjort mig. Twitter gör mig än en gång jätteglad genom att presentera möjligheten att kommunicera med mina förebilder. Jag fick svar från Rhianna, och min dag blev ännu bättre. Det känns liksom bra att veta att en konstnär som gjort mig glad får veta att hon gjort mig glad, och blir glad av att ha gjort mig glad. Klaga inte på mängden glädje i den meningen, glädje kan vi inte få för mycket av.

Livet är bra underbart ibland.

Vad tycker ni om nya Tomb Raider? Jag vill gärna veta!

Kram!

Read More

Ett ljus har släckts

By Purris / 6 January, 2014 / 1 Comment

sadvectorJag fick en chock idag. Jag såg en facebookstatus skriven av en väldigt nära vän där han sörjer sin far som dog på juldagen för några veckor sedan. Såklart blir en alltid ledsen när något tråkigt händer en nära vän, nu är jag också nära vän med hans syster men i det här fallet är det mer än det som gör att det känns så mycket som det gör.

Jag ska inte nämna några namn här, ni vet ju själva vilka ni är och jag vill inte hänga ut er på nätet för massa främlingar. Jag vill ändå dock säga något om er far och er familj om än bara för att världen borde få veta sådana här saker.

Han var inte bara mina vänners pappa, han var min vän också. Det är något speciellt med er familj, det är väl inte så ovanligt att vara vän med två syskon och det är väl också ganska så vanligt att bekanta sig med sina vänners familjer. Hemma hos er var det dock så mycket mer. Den som blir vän med en av er blir vän med er alla. Era hem är alltid så välkomnande, varma och festliga. Första gången jag träffade er far blev han ögonblickligen en lika nära vän som ni är och det är en så himla häftig grej, det krävs en speciell sorts människa för att det ska hända. Ni båda, er mor och er far är liksom ett vänskapspaket, en samling underbara människor som förgyller livet för alla ni berör.

Så det är inte bara så att jag tycker synd om vänner som blivit av med en far och en hustru som blivit av med sin make det är ju det också såklart, vill ni prata finns jag här 24 timmar om dygnet, jag avbryter vad som än är på gång om ni behöver mig, men det är inte bara sympati. Han var en vän till mig också. Jag kommer alltid att uppskatta de glada minnena jag har från honom. Han var en människa som gjorde världen till en gladare plats och glöm inte att det han tillförde världen finns i er också och det tar ni med er. På det sättet tar ni även honom med er.

Jag beklagar er sorg, och delar den med er. Jag älskar er, mina vänner. Ta hand om er.

Kram

Read More

Här är 2014

By Purris / 1 January, 2014 / 3 Comments

chriimmmevector2inbwshineJag avslutade 2013 med en mycket trevlig nyårsfest med familj och vänner som följde födelsedagsfirande och två Laserdome-matcher i rad. Idag tog jag en promenad som fick bli kort på grund av att mina stackars lår slitits i bitar av pang-pang-leken. Jag ångrar ingenting, pang-pang var roligare än jag egentligen vill erkänna men oj vad det känns efteråt. Det här inlägget får bli kort för ett varmbad tappas just nu upp i min ära, jag hoppas på att låren ska förlåta mig efter ett långt avslappnande bad. Nej,  min kära spelledare, Chri’imm har inget att säga till om i denna fråga, jag vet att du tänkte skämta om det.

Jag vill bara säga att 2014 kommer att bli underbart! Många fina saker hände precis mot slutet av 2013 och den trenden ska få fortsätta! Jag lovar mer bloggande och fina saker, ni ska få höra om vad tids nog. Just nu är det dags för plums!ler

Om ni har några meddelanden till mina lår om att låta mig få gå normalt igen, skriv det bland kommentarerna!

KRAM!

 

shyEdit: Det blev ett kortare bad än tänkt.. strax efter att jag plumsat i så fick jag nys om att nån dummat sig med min blogg.. Fick gå upp och fixa till det. Om du försökte gå hit under den tiden så kom du till någon ful reklamsida istället för hit. Förlåt.

Men jag tänker inte bli bitter! Året ska bli bäst i alla fall! Kram igen!

Read More