banner2

Dyra dyra uppmärksamhet

By Purris / 6 October, 2014 / 2 Comments

skeptiskOj vad irriterande. Person X skriver nåt kryptiskt gnälligt på facebook.. Och sedan ett till. Och sedan skriver folk banala peppigheter som styrkekramar, älskar dig och annat trams. Person Y tweetar om hur hemskt allt är utan någon form av kontext och återigen dyker dessa sifferhjärtan och gulliga smileys upp, förstår folk inte att det är uppmärksamheten de vill ha?

Okej jag borde sluta vara sarkastisk nu innan folk tror att jag menar allvar. Jag hör folk då och då klaga på andra människor som gör saker för att få uppmärksamhet. Det är en ganska vanlig grej att skriva ett något kryptiskt nedstämt meddelande i sociala medier i hopp om att någon ska kontakta en och prata lite om det. I media skämtas det en del om det och många säger att det är bäst att inte ge dem uppmärksamhet eftersom det är bara det de är ute efter i alla fall. Ursäkta, men va!? Den här personen behöver uppmärksamhet och därför ska vi undvika att ge hen uppmärksamhet? Vad är det här, elaka klubben? Du kanske inte vill ge dig in i det men du behöver faktiskt inte uppmana andra att frysa ut någon som känner sig ensam.

facepalm3Jag har till och med hört detta argument om folk som skär sig i armarna. “De vill bara ha uppmärksamhet, strunta i dem.”  Jag struntar vad ditt resonemang är. Vissa påstår att det inte är riktiga självmordsförsök, SO FUCKING WHAT!? Måste någon vara nära att dö på riktigt för att du ska bry dig lite om en människa som lider tillräckligt mycket för att fysiskt skada sin egen kropp? Finner du det så jobbigt att du inte vill ge dig in i det, det kan vara nån du bryr dig om eller någon som är en vän till någons kusin, oavsett din relation till personen så har du ingen god anledning att håna och nedvärdera hen. Personen mår tillräckligt dåligt för att skada sig själv eller ropa förtvivlat ut i sociala etern för lite omsorg, det minsta du kan göra är att inte göra det värre med flit. Det är väl för fan inte för mycket begärt?

Om du nedvärderar någon på din vänlista för att hen räcker ut en behövande hand så tror jag inte att du rimligen kan räkna dig själv som en vän till denna människa.

Så. Det var min ventilering. Ja, jag vet att jag själv varit skyldig till vissa behövande tweets ibland men vet du vad? I am not sorry! Det är inget fel i att be om hjälp, vare sig du kan göra det tydligt eller kryptiskt, du gör vad du förmår i situationen du befinner dig i. Sanna vänner och kännande människor kommer att lyssna. Såsom många som faktiskt har hjälpt mig när jag har behövt någon. <3<3<3

Kram!

Read More