Julen är här!

neutralJag är nästan klar med allt julstökande men oj vad jag har varit i farten! Det kanske ni har märkt, det har inte blivit jättemycket bloggande de senaste veckorna men det kommer ändras rätt så snart, mina planer är stora!

Fina saker händer och sorgliga saker dyker upp men det är väl sådant livet är. Jag tänker börja donera mer till välgörenhet. Det slog mig liksom helt plötsligt att hela grejjen med julklappar ska ju ha börjat med att en rik turk gav pengar till de fattiga och behövande. Därifrån bör det väl följa att fattiga barn ska få leksaker eftersom de vanligen inte kan få det på grund av deras föräldrars låga eller icke-existerande inkomst. Idag ser det dock inte ut så. Rika barn får fina presenter, fattiga barn får vara glada om de får dela på en pepparkaka.

sadvectorJag drog mig till minnes en text jag läste om en pojke som känt skuldkänslor för att han skrivit Nintendo DS på sin önskelista och sedan inte kunnat sova för att han hört sin mors desperata gråt efter att ha läst listan. Jag brast. Hela min värld brast. Jag hatade helt plötsligt världen en stund. Jag var så ledsen att jag knappt kunde andas.

santameJag pratade med Hannah om det och kom fram till att jag kunde ju donera pengar. Hon sa också att det inte är rätt väg att gå; Felet är inte att för få ger till de fattiga, felet är att det finns fattiga alls. Det är väl sant. Vi måste försöka driva samhället åt ett håll där folk inte blir så utsatta att de inte kan ge sina barn den tillvaro de förtjänar. Men tills dess kan vi faktiskt bjussa lite.

Jag är inte rik på något sätt men vad sjutton, jag betalar ju en konstnär för bilder här så det kan ju inte gå så jävla mycket nöd på mig… eller hur? Det finns massor av olika organisationer att ge till men jag tror jag tänker börja med Matkassen. Den ser ju så fin ut, och vi får chansen att faktiskt se vart våra pengar går.

Jag har slagit in nästan alla årets julklappar nu, det ska bli så kul att se mina käraste öppna dem! Hihiiii!

Jag tror det kommer en bra julhelg.. Och jag vet inte varför men jag är säker på att det kommer bli ett underbart år 2014!

God jul och jättemånga kramar!

Posted in

Purris

4 Comments

 1. Tailz Silvermoon on 24 December, 2013 at 02:26

  Dax att starta en kampanj för att ge rockringar till cancersjuka barn? =)

  • Purre on 24 December, 2013 at 04:22

   Yapp! Hur ska det annars gå? XD

 2. Myrro on 24 December, 2013 at 12:30

  God jul!

  • Purre on 24 December, 2013 at 12:42

   KRAM!

Leave a Comment

CommentLuv badge