snarT

Ingen ny design än, men den kommer. Den där stora grejen kommer. Men jag vill bara säga att jag älskar dagens ungdom. “Vad är ditt pronomen?” “Vad vill du kallas?” är något som ungdomar säger helt oironiskt och utan tvekan. Det kommer från en vilja att respektera varandra som ren självklarhet. Såååå fint! En så frisk fläkt till skillnad från alla boomers som ba’ “Varför ska jag kalla X för Y när jag tycker X är X?” (när de talar om Y).

Jag vill dock hissa en liten varningsflagga. En mycket liten och diskret varningsflagga men den måste faktiskt hissas oavsett. Jag har ibland sett folk bli lite väl entusisatiska och även om hjärtat är på rätt plats vill jag att folk bara är medvetna om att det finns folk vars pronomen fortfarande är hemliga för omvärlden. De har ett pronomen men presenterar ett annat. Det blir onekligen lite svårt att navigera för en Woke och välmenande hjälte. Hur ska du kunna respektera någons pronomen om du inte vet vad det är? Det är svårt, men det handlar bara om att vara öppen och medveten om att dessa människor finns. Problemet jag har beskådat är när någon inte vill svara, eller svarar flyktigt på frågan “Vad är ditt pronomen?” och personen som frågade blir upprörd och ibland till och med anklagande, som om personen som inte ville svara rätt ut är förtyckaren som vill ha kvar de gamla sätten där föråldrade normer sätter allas pronomen. Detta är inte nödvändigtvis sant.Folk kan hålla sina pronomen hemliga av olika skäl, och detta måste respekteras men det betyder inte att det är kul för dem att presentera sig själva med fel pronomen, det kan rent utav vara mycket smärtsamt och då är det förståeligt att de vill göra det så sällan som möjligt. Så när du kräver att de ger dig sitt pronomen så kräver du att de antingen felkönar sig själva eller outar sig själva. Inget av dessa alternativ är okej.

Så vad är svaret? Det finns ett ganska enkelt svar på denna komplicerade fråga. Chilla!

Sluta inte fråga om folks pronomen, det är jättefint – men kräv inte att få veta. Se inte ner på någon som inte vill säga sitt pronomen rakt ut, de kan ha väldigt goda anledningar för det. Vill de inte svara så måste de inte. Använd den kärlek som driver dig till att ställa frågan och låt de som inte just nu orkar svara också ta del av den.

Och en sak till, var försiktiga med att tala för uttryckligt för en grupp du inte är medlem i. Låt folk tala för sig själva i så god mån du kan. Tänk på vem som har tolkningsföreträde.

Kram!

Posted in

Purris

Leave a Comment

CommentLuv badge