Fascist javisst!

ponder2Jag hade en dröm en gång. Det var i och för sig väldigt länge sen men kom nyligen ihåg den, och den var kul. I högstadiet drömde jag en gång att regeringen bestämde att en gång om året skulle en viss procent av befolkningen på ett magiskt sätt genomgå ett fullständigt könsbyte vare sig de ville eller inte. Vem/vilka detta skulle hända var helt och hållet slumpmässigt, och det var bara att vänja sig för den som en dag vaknade upp som det motsatta könet. Poängen var att om alla riskerade att plötsligt skulle få leva resten av sitt liv som en av det motsatta könet så skulle vi vara jävligt noga med att se till att det ena könet inte saknar rättigheter som det andra könet har.

Kanske.. inte ett helt etiskt sätt att lösa jämställdhetsproblem men erkänn att det är en intressant tanke! Vad tror ni? Skulle ni leva livet annorlunda om detta var sanning?

Kram!

Purris

2 Comments

 1. susitar on 12 November, 2013 at 14:44

  Nja, snarare skulle folk tänka “det händer inte mig”, ungefär som när det finns dem som inte tycker det är viktigt med skattefinansierad vård eller hjälp till arbetslösa… “det händer ju inte mig”.

  • Purre on 12 November, 2013 at 23:12

   Meh. Dröm krossad 😛

   Jaja, män som blir kvinnor kommer förmodligen i alla fall bli någorlunda feministiska om än bara för att få tillbaka de rättigheter de förlorat.

Leave a Comment

CommentLuv badge