Kort om Inspiration

ponder2Framgångsrika författare säger ofta att inspiration är inte något vi kan vänta på, skriv vare sig du är inspirerad eller inte. Ibland hör jag andra säga att inspiration är något vi kan skapa själva. Hur gör vi det? Känner ni igen detta? Jag kan bli inspirerad om jag ser något som är så upprörande att jag inte kan tänka på annat, men jag vill skriva om roliga saker också. Ska precis börja på en artikel jag har velat skriva ett tag nu och jag tänker börja på den nu men den kommer nog inte upp idag, kanske om en vecka eller så.

Hur gör ni? Hur får ni er inspiration när orden inte kommer frivilligt? Promenader fungerar för mig ibland, jag ska prova en tror jag, men har ni tips och råd, ge mig! jag vill alltid ha inspiration! Alltid!

Nu går jag.
Kram!

Posted in , ,

Purris

4 Comments

 1. Amadeus on 9 February, 2013 at 22:48

  Jag vet inte, för mig är inspiration något som kommer när det kommer och gärna olägligt, när man absolut inte har tid eller just ska gå och lägga sig.
  Verkar dock vara bra på att göra saker i sista-minuten när de verkligen måste göras, så tidsbrist funkar lite på mig ^^

  Annars tror jag det är bra att sätta sig för att verkligen göra saker. När man sitter där med fem artiklar man inte gillar kanske man får inspirationen och idéen till det där man egentligen ville göra hela tiden (så funkade skoluppgifter ibland för mig, när det var mycket tid kvar bytte jag mellan ämnen jag inte gillade, för att sedan sitta sista dagen och stressat skriva om det där ämnet som jag äntligen kommit på och hade inspiration till… på gott och ont).

  Promenader är annars ett botemedel på allt, nedstämdhet, brist på inspiration, trötthet… 🙂

  Rörig första kommentar (tror jag i alla fall att det är…)

  Hej 🙂

  • Purre on 10 February, 2013 at 00:35

   Vänta till sista stund gör jag också ibland, men vet inte jag skulle kalla det “inspiration” så mycket som “panik”.
   Men du har rätt, promenader är brillianta!
   Välkommen till kommentarsfältet!
   Tack!
   Kram!

 2. peachbeast on 10 February, 2013 at 00:06

  Något som funkar bra men kan vara tidskrävande är att göra tankekartor. Många och om olika ämnen. Då brukar idéerna flöda fritt. Sedan går man ner på djupet i den tankkartan som lockade mest för stunden.

  För mig brukar inspiration föda mer inspiration och då är det bra att skriva ner lite kort i punktform vad man kommit på så att man kan återkomma till de andra idéerna när tid finns.

  Lycka till 🙂

  • Purre on 10 February, 2013 at 00:34

   Hmm… det låter lite coolt faktiskt. Finns det en ap för detta? Som är gratis?

   XD

   Ska nog prova.
   Tack, och kram!

Leave a Comment

CommentLuv badge