Rape is fashion

grrrAmazon säljer många saker, och har ett stort antal partners de litar på och låter dem automatiskt sälja saker genom deras sajt. Jag är redo att förlåta dem om något hemskt slinter igenom om de gör det rätta när de väl får reda på problemet. Jag tänker dock inte vara lika toleranta mot företaget Solid Gold Bomb som försökte sälja tvecksamma T-shirts genom amazon. Amazon fick klagomål på dem, granskade varorna och konstaterade att de självklart inte ville att dessa skulle säljas på deras sajt.

Plaggen i fråga använde sig av ett citat som blev känt under andra världskriget och igen i moderna tider via tumblr, nämnligen “Keep Calm And…”

Här citerar jag några av plaggens budskap:

whoaKeep calm and rape a lot

Keep calm and rape her

Keep calm and grope a lot

Keep calm and hit her

Keep calm and knife her

Företaget har tagit bort produkterna och bett om ursäkt (läs: skyllt ifrån sig). En person har tydligen dessutom också gått med på att agera syndabock. Deras ursäkt;

skeptiskTrots att vi inte på något sätt avsiktligt skapat de upprörande t-shirtarna i fråga då de var resultatet av en scriptad programmeringsprocess som kompilerats av bara en medlem av vår personal, accepterar vi ansvaret för misstaget och gör vårt bästa för att rätta till ärendet i fråga.

Vi ber om ursäkt över det obehag detta har orsakat! Vi gör vårt bästa här för att fixa problemet.

t-shirtJa tro fan att ni ska ha ansvaret! Skapar ni en dator som inte bara skapar produkter utan er tillsyn utan också pitchar den för sig själv, godkänner den, skapar bilder av den och lägger ut den på Amazon för försäljning helt utan er kontroll – – – Vad fan väntar ni er egentligen!?

angervectorJag finner den idén så korkad att det är osannolikt att de talar sanning, men jag vet inte.

Om det var en dator som automatiskt skapade fraserna, varför var det så många av just kvinnohatarslaget? Det borde vara lika många som uppmanar till sminkning av rädisor, och plantering av fiskar, om ni förstår vad jag menar. OK för att en slumpgenerator för dessa citat kan vara ett intressant experiment, men att låta saker gå till försäljning utan att någon ens sett och godkänt det? Det minsta ni kan göra är väl för fan varit vara lite förutseende och filtrera bort några ord som, jag vet inte, våldtäkt från ordlistan!? Ni är för korkade för att ha ett företag!

Skrik, gap och fräs! Idioter!  ( inte ni, dem ) ( länk )

Kram!

Purris

4 Comments

 1. Åsans värld on 11 March, 2013 at 20:47

  Jo känns ju helt klart som efterkonstruktioner och världen är full av idioter. Kanske skulle kunna bli anmälda för uppvigling till brott. Om deras förklaring vore sann skulle det kunna dyka upp Keep calm and punch a n***ger, men det har inte hänt, kommer inte hända och hade det hänt så hade det inte dröjt många sekunder innan de hade en fet stämning för hets mot folkgrupp på sig.

  • Purre on 11 March, 2013 at 21:23

   Det är iofs sant att det finns också en hel del virriga kombinationer, men som du sa, inget med n***ger har ju dykt upp så någon form av filter måste de ju ha haft, och då inte ett som valt bort våldtäkt.

   • Åsans värld on 11 March, 2013 at 21:28

    Plus om man vill vara vinstdrivande så visst skulle man kunna slumpmässigt hitta på massa texter, men inte släpper man ut dem utan kontroll. Ja eller knivbrott. Sanningen är väl närmare det där med att hat/förakt mot kvinnor är så normaliserat ibland att vissa inte kan se något fel med det, utan “vi skämtade ju bara”.

    • Purre on 12 March, 2013 at 09:15

     Ja, det finns ju tyvärr en hel del som “skämtsamt” uttrycker irritation med uttrycket *rapes you*. Örk.

Leave a Comment

CommentLuv badge