Samhällstjänst

explainHoppas jag inte är för Hannah-geekig här, hon figuerar mycket i mina texter redan men det är en sak jag vill säga som, även om jag nämner Hannah igen (som förresten mår bättre nu, yaaay!) så handlar det faktiskt om mig (och om hur Hannah-geekig jag är, men jag lovar, det finns en poäng till med det). Jag kommer även göra lite mer irriterande kommentar-raggande men även det har en poäng!

whoaOMFG! Jag avbryter skrivandet för en nyhetsuppdatering som hände medan jag skrev;

Tara Strong favoriserade ett av mina tweets! Tara Strong skrev jag om för ett par dagar sedan ( Länk ) Okej, det var ett svar på ett av hennes tweets om att rösta på henne och mitt tweet var en röst på henne, men ändå! Twilight Sparkle har klickat på något jag skrev! Hihihihi! Bäst!

Okej, tillbaka till inlägget. Eller nej, ännu ett avbrott. Hannah har just bloggat om mitt inlägg till henne ( Länk ) där hon berättar att det fick henne att le stort. KRAM! Världen är en bra plats när en Hannah kan le stort. Så har jag alltid sagt.. nej nu var faktiskt första gången, men så har jag i alla fall länge tyckt!

NU tillbaka till inlägget! Ja det var ju så att bland mycket annat av det jag skrev igår så skrev jag att Hannah gör skillnad på riktigt. Hennes brobyggande mellan de olika lägren i genusdebatten har sammanfört många människor och gjort vänner av ovänner och på så sätt lyckats få en mer konkret genusskoll att få fäste bland människor, som i sin tur sprider den vidare genom gott exempel. Detta är bara ett av de många sätt som Hannahs blogg faktiskt gör en samhällstjänst, och den där flattrknappen, som även finns på min sida, är faktiskt motiverad på hennes. Jag hycklar lite här, men som extrem låginkomsttagare så flattrar jag inte något direkt, jag skulle väldigt väldigt gärna ha råd med det men jag har inte det och jag tror att det finns ganska många i min situation. Jag menar att jag är i det läget att när det går bättre kanske jag kan flattra ut en dryg 50-lapp i månaden, och det gör ju i alla fall något. Flattra inte här, ska ni flattra, gör det hos Hannah, jag vill förtjäna det först.

Det kanske inte löser problemet som Hannah beskrev häromdagen i sitt ledsna inlägg ( länk ) men det är i alla fall något! Håller ni med om att Hannah och andra  faktiskt gör samhället en god tjänst och har råd att flattra lite, gör gärna det! Jag lovar, ni blir automatiskt snyggare av att flattra! (jag säger inte att ni är fula nu, men alla kan ju bli snyggare! Det och att den motiveringen var lite på skämt).

lerJag gillar att blogga och är nöjd med hur det har gått såhär långt, jag har fått urgulliga kommentarer och kramar av folk som säger att de uppskattar vad jag skriver och det är hur mysigt som helst, jag har underbara läsare… Ibland känner jag dock att jag vill vara som Hannah. Någon som “makes a differance” liksom. Jag vill komma upp en nivå och skriva saker som är viktiga. Om jag skriver ett inlägg som gör någons liv bättre än det hade varit annars så kommer jag sväva av lycka i månader!

Citatet jag myntade härom dagen…(som är en ändrad version av ett Gandhi-citat) Var den människa du vill möta i världen… Då måste jag försöka vara Hannah.

Jag har bara ett problem.. Jag vet inte hur tusan jag ska göra detta. Här kommer det där kommentarsraggandet jag varnade för förut. Vad tycker ni? Har något av mina inlägg varit inne på rätt spår? Jag gillar ju mitt K.R.A.M.-projekt, om det går långt och sprids till andra bloggar så har jag ju i alla fall gjort något som är helt awesome… Så vad säger ni, underbara läsare? Har ni några förslag? Tankar? Idéer?

shySå i slutsats handlade ju faktiskt inlägget om mig, så det här har inte blivit en Hannah-fansite.. Okej inte enbart en Hannah-fansite. Tack för att ni läser mig!

Jättekram!

Purris

10 Comments

 1. Moralfjant - ung & uppkäftig genushäxa on 28 January, 2013 at 22:04

  K.R.A.M-projektet är awesome! 🙂 Men annars har jag inga tips. Tänker att det handlar om att hitta sin egen nisch, nåt en brinner för extra mycket 🙂

  Va du än väljer att göra blir det nog bra, du är grym.

  • Purre on 28 January, 2013 at 22:09

   Jättetack! Du är grym du med!
   Kram!

 2. Jessica on 29 January, 2013 at 00:44

  jag gillar din blogg och det du skriver. Föredrar absolut mest när du kommenterar samhällsproblem, genus, artiklar i tidningar osv.
  Är inte det minsta intresserad av när du hyllar andra borgare. Det får mig bara att känna att bloggare är en viss grupp och vi andra är utanför den. Att ni tillhör en egen cirkel och skriver för varandra. Jag får erkänna att jag inte följer speciellt många bloggare, men din är en jag följer. Jag har slutat att följa några som mest verkar handla om andra bloggare och vilka de umgås med. Jag är inte alls intresserad av deras relationer

  • Purre on 29 January, 2013 at 09:59

   Puh! Vilken tur! Det blev så många samhällsproblem på raken förut att jag blev orolig att det skulle bli för mycket otrevligheter. Då kan jag fortsätta med såna lika ofta som de dyker upp! Tack!
   Jag är rädd att jag inte kommer sluta med K.R.A.M, det handlar inte om någon cirkel av bloggare, bara ett sätt att visa uppskattning. Men jag kan trösta med att K.R.A.M inte är menat att ta upp ett helt inlägg, ej heller varje inlägg, utan några stycken i slutet på en annan artikel någon gång då och då. Att det blev så långt med just Hannah är för att jag har personlig historia med henne och hon har betytt ganska mycket i mitt liv.

   Tack för din kommentar, jag ska inte längre dra mig för att ta upp samhällsproblem, nu när jag vet att sådana inlägg inte upplevs som avskräckande!

   Kram!

   • jessica on 29 January, 2013 at 14:42

    Låter himla bra det, då fortsätter jag att följa dig.
    Tyvärr så kommenterar jag inte så ofta, eller typ aldrig, för jag är lat och dessutom läser jag bara från mobilen (undantag nu) och då är det så bökigt att skriva 😀

    • Purre on 29 January, 2013 at 14:48

     Nu vet jag att du läser i alla fall! Tack för kommentarerna hittills i alla fall 🙂
     Du är välkommen att kommentera när du vill och när du har möjlighet i framtiden, till dess, tack för att du läser mig!
     Kram!

 3. BelleBoo on 29 January, 2013 at 11:46

  Sv; Åh tack, det värmer =’). Måste definitivt kolla in denna Hannah!

  // Kolla gärna in min webshop (säljer mina egendesignade tavlor) http://belleboo.se \\

  (See what I did there? Hahaa)

  • Purre on 29 January, 2013 at 11:58

   Vassego 😀
   Haha, japp! Awesome! 😉

   Kram!

 4. BelleBoo on 29 January, 2013 at 12:12

  Sv; Haha jamen, han är ett riktigt badass! =p.

  // Kolla gärna in min webshop (säljer mina egendesignade tavlor) http://belleboo.se \\

  • Purre on 29 January, 2013 at 12:20

   Ja det ser så ut! Så när monstren anfaller har du ditt beskydd klart. Allt som saknas är pampig musik. XD
   (detta svarar på något som jag skrivit som kommentar på Belleboos blogg, bara så ni andra inte blir förvirrade av det här )
   😉

Leave a Comment

CommentLuv badge