Anden i glaset

Hejsan hoppsan! Det här är min senaste blogg och DEN HÄR gången tänker jag i alla fall försöka hålla igång den.. det gjorde jag i och för sig förut också, men nu är det annorlunda för att.. ehhmm… Byter ämne!
hannahbloggVissa av er kanske känner igen mig från Hannah’s blogg där jag blir omnämnd som hennes HaXXor administratör, eftersom jag är hennes.. tja.. bloggmekaniker (eller det närmaste “mekaniker” jag någonsin kommer att komma).

Det är skoj att vara del av en sån stor och välskriven blogg, speciellt eftersom hennes åsikter ofta resonerar på ett bra sätt hos mig. Men det här är alltså MIN blogg.

Det kanske finns folk som INTE känner mig som Purre.. och det kanske kräver mer förklaring.. men det får bli lite snabbt bara.. En gång skapade Hannah en serietidningsversion av sig själv där andra folk i hennes närhet representerades i olika former, två av dem i form av två katter som serietidningsversionen av henne ägde, en av dem hette Purre och representerades av mig. Tjoho. Sen kallade hon mig det på bloggen som en internkul grej och det fastnade.. Nu när jag i stort sett heter så på bloggen kallar hon mig Purris i stället, jag antar att även mitt smeknamn behöver ett smeknamn eftersom om jag kallas så av alla i det sammanhanget så blir smeknamnet bara ett namn, helt utan smekningar, och det är ju synd.

Har ni mer frågor om mig, och vem jag är, eller om du känner mig från andra sammanhang och undrar vad tusan detta är, fråga bara, jag svarar!

Men först, lite tjöt.

Dagens irritation;

Anden i glaset

Anden i glaset.
Gud så jag stör mig!

Tydligen har SVT mottagit minst 15 klagomål på ett specifikt avsnitt av årets julkalender där en kan se barn leka anden i glaset. Anden i glaset kan vara kul, det är särskilt intressant i övernaturlig fiktion, men alla är uppenbarligen inte roade.

Tydligen är det fel att barn får se hur det går att kontakta andevärlden. Eller ja.. det verkar i och för sig bero på VILKA andar det är som kontaktas, för gudstjänster i TV är ju tydligen helt okej.

Jag blir så trött. Jag trodde vi hade en förståelse i Sverige. Om alla håller sina godnattsagor privat så kan vi leva i fred. I era egna hem och era egna huvuden får ni gärna tro på vilka sagor ni vill, men om ni ska börja försöka förbjuda aktiviteter baserat på vad era sagofigurer tycker är bra eller dåligt; var god visa bevis för påstådda faror, alternativt gå hem och håll käft.

Men ni kanske har rätt, barn kanske inte ska utsättas för obehagliga ritualer. Vi kan ju börja med en som jag har hört talas om; Det finns en aktiv kult i världen som har kanibalistiska ceremonier, de brukar samlas regelbundet och hylla sina ökengudar genom att förtära något som symboliserar människokött och dricka röd vätska som ska symbolisera människoblod, och detta får äga rum inför såväl vuxna som barn!
Visa ansvar för en trevligare samlevad, skydda era barn från kristendomen och deras människoätande nattvard.

Nu har jag gnällt färdigt. På återseende!

Purre out

Purris

4 Comments

 1. FumikoFem on 12 December, 2012 at 15:44

  Kattanden :3

  • Purre on 12 December, 2012 at 15:50

   Purres blogg, Purres andar!

 2. Ylva on 14 December, 2012 at 09:07

  Om det är något man ska gnälla på med årets julkalender så är de väl att de lurar i barnen att man kan tillverka guld utav svavel som utvunnits ur urin. Betyldligt värre än en oskyldig lek med ett glas.

  • Purre on 18 December, 2012 at 15:23

   Tja, en myt, två myter i fiktion.. Den påstår väl sig inte vara en dokumentär?

Leave a Comment

CommentLuv badge