Munkavel på offret?

17-åriga Savannah Dietrich i USA fick sig en överraskning ett par månader efter en fest då hon fick se bilder på sig själv i djup alkohol-sömn och med brösten i någons händer, och någon annans fingrar i sin vagina. Två killar hade tydligen tyckt att det var ett roligt spratt och sparat bilderna. Hon drar uppmärksamhet till detta och det blir rättegång, jag menar, otillåtet tillträde till någons vagina måste väl ändå räknas som ett brott?

Domaren fann de två killarna skyldiga och de dömdes till 50 timmars samhällstjänst och prat med någon form av psykolog. Det ansågs synd att förstöra dessa gossars fina anseende, de gick ju faktiskt på en kristen skola, samma skola som domaren gått, så det bestämdes att brottet skulle strykas från deras permanenta register. Så kan det gå.

tystad

Men det var ju inte färdigt där, de hade ju ett krångligt offer att sopa bort också, men det ordnades snabbt och lätt genom att ge henne tystnadsplikt, hon var alltså inte tillåten att prata med någon om det hon utsatts för, gjorde hon det så kunde hon få fängelse. Så att prata med någon om att få sitt könsorgan otillåtet penetrerat ska få ett värre straff än att otillåtet penetrera ett könsorgan.

Lyckligtvis så gav hon blanka fan i den ordern och twittrade för full hals det som hänt och inväntade arrest. I det här fallet gick det faktiskt bättre, domstolen kunde inte agera på sitt hot eftersom att de nu granskades av hela världen. Savannah blev friad från sin tystnadsplikt och pojkarna fick skärpta straff. Det var ju skönt men jag kan inte skaka den obehagliga känslan jag får av vetskapen att detta “rättsväsende” trodde de kunde komma undan med det här, så länge inte världen såg på. Det är en äcklig känsla.

Hoppas jag har något roligare att blogga om nästa gång…

 

Vill ni läsa mer finns det en artikel här.

Orkar du inte läsa finns det en videoversion här
.

Purris

2 Comments

  1. Saffran on 19 December, 2012 at 21:08

    Fantastiskt, och skrämmande som fan helt enkelt. Är det verkligen SANT? varför får inte det här mer mediautrymme? varför startades det inte revolt på facebook också? Eller har jag bara varit oobservant? cool tjej dock. Får mig att undra hur många som inte har hennes Go som har halkat dit på samma sak och inte kunnat göra något åt det.

    • Purre on 20 December, 2012 at 00:58

      Precis. Att människor kan agera såhär, har de ingen empati alls? Ingen respekt för rättvisa?

Leave a Comment

CommentLuv badge