Den andra sidan

skeptDet är populärt att försöka vara moderator i debatter och diskussioner och påpeka att två sidor bör respektera varandra och att de är likvärdiga åsikter, bara de förstod varandra.

Ursäkta mig, men det är inte alltid sant. Ta mitt inlägg om Hen till exempel. Jag vill använda ordet Hen, min motståndare vill det inte. Resultatet blir att min motståndare ständigt uttalar sig om att jag inte får använda det ordet. Jag menar inte en diskussion om vare sig Hen är ett bra ord eller inte, bara om jag som människa har rätt att bruka det ordet och svaret på den frågan är ja. Självklart ja. Jag menar att jag får använda ordet, andra sidan menar att det får jag inte. Dessa två sidor är inte likvärdiga. De får tycka vad de vill men de har ingen rätt att bestämma över mina ordval i den här frågan. Det är extra kul att jag har hört saker som “Jag blir så trött på denna onödiga hen-debatt!” från henmotståndare! Det är ju just de personerna som håller igång debatten!

Det är oftast bra om två sidor försöker förstå varandra och respekterar varandra men bara för att det finns två sidor betyder inte det att de två sidorna har lika mycket cred.

Var kommer barn ifrån? Moderns livmoder eller storken? Två sidor, varav en är fel. Fel fel fel.

Hur gammal är vår planet? 4+ miljarder år eller 6000 år? En av dessa är en gissning från en flera tusen år gammal saga och den andra har höga berg av påtagliga fysiska bevis. De är inte två likvärdiga sidor.

Ville bara få det av hjärtat.

Kram!

Posted in

Purris

Leave a Comment

CommentLuv badge