Sagan om bikinivaxningen

cmereI väntan på en buss häromdagen vandrade jag in på pressbyrån och fick syn på en tidning som hette Fantasy Art. Jag gillar ju fantasy och jag gillar konst så den verkade ju riktigt kul! Jag vet inte om jag är korkad som blev besviken på att mer än hälften av bilderna i en tidning om fantasykonst hade antingen nakna kvinnobröst eller en generös urringning i förgrunden. Missförstå mig inte nu, jag är den förste som säger emot om någon påstår att ett blottat bröst är opassande bara för sakens skull (som förklaras i mitt tidigare inlägg om sexualisering ). Mitt problem är med onödig sexualisering av kvinnokroppar. ( oj vad nytt va? Objektifiering av kvinnor i fantasy! Tyst med dig, jag måste ventilera lite och det är faktiskt min blogg! Lägg också märke till att öppningsbilden är sarkastiskt menad. )

sulkyDet var såklart inte bara överkroppen som var blottad, de var gott om.. ehhmm.. medeltida bikinitrosor i tidningen också, många av dem verkade till och med vara ämnade som…rustning. Ja, könsorganet och brösten ska väl också skyddas men alltså, lungor, lever, njurar, tarmar, pulsådror… Det finns en hel del mer att skydda än bara… ja ni fattar.

rachasteDet finns så mycket i fantasy som kan se häftigt och vackert ut; varelser, landskap, stora slott, magi och underverk, varför måste sexualiserade kvinnor ta upp så stor plats i en genre med en sån ofantlig potential för variation och möjligheter? Till och med bilder på drakar och monster har ofta en halv, eller helnaken kvinna i förgrunden. Kom igen nu, kan inte fantasykvinnor få lite ordentlig rustning? Ska det vara så svårt?

Jag skapade ny karaktär i Fantasyspelet Skyrim. Hon heter Rachaste. Jag är nöjd med hennes rustning.  Visst ser hon asball ut? ( klicka för större version )

Kram!

Purris

16 Comments

 1. Erik Eriksson on 5 September, 2013 at 14:57

  Jag hade en kol karaktär som var bågskytt, sneaky och hantverkare. Hon var klädd i läderrustnig och med en kol huva. Sen blev det utdaterat och jag fick springa runt halvnaken i någon bikini rustning. Vet inte om Chara någonsin kan förlåta mig 🙁

  • Purre on 5 September, 2013 at 23:13

   En kol karaktär? Menar du cool eller en karaktär av kol? Hursomhelst är det bäst för dig du ber Chara om förlåtelse! Men en bra spelledare kanske det kan gå, om du ser till att hon får en ordentlig rustning igen! Och tiden i stridsbikinin bara var en dröm! En mardröm! Ringbrynjebikini+könshår… *rysning*

   Kramkram!

   • Erik Eriksson on 10 September, 2013 at 10:51

    Det var en sådan här rustning jag menade 🙁
    http://ueafeminism.files.wordpress.com/2012/09/6.png

    • Purre on 10 September, 2013 at 11:08

     Gaaaaanska så liberal användning av order rustning. XD

     • Erik Eriksson on 10 September, 2013 at 12:12

      Det som stör mig mest är skilnaden mellan kvin- och mansvarianten. Och att den är ganska ful. men sen var den bättre än läderrustnigen jag hade. Fast för rättvisans skull så var bikinirustnigen magisk annars var den lika bra som en sen här:

      http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Leather_Armor_(Skyrim)

      • Purre on 10 September, 2013 at 22:15

       Bara du aldrig provar på en sån här rustning
       http://img259.imageshack.us/img259/8260/gladiatorvi1.jpg

       • Erik Eriksson on 11 September, 2013 at 06:42

        Eeee, nej. Dessutom gillar jag inte hennes orealistiska form. När jag spelar en kvinnlig karaktär vill jag att hon ska vara cool. Sen vist är hon inte ful häller men cool är väldigt viktigt. Därför jag gillar Shepard för att hon ser cool ut och har en badass attityd. Jag skulle kunna ta lite bilder på mina karaktärer om du är intresserad.

        • Purre on 11 September, 2013 at 07:15

         Javisst! Ta bilder! 😀

         • Erik Eriksson on 11 September, 2013 at 17:34

          jag lägger upp dem nästa vecka. Hinner nog inte göra det förren då.

          • Purre on 11 September, 2013 at 22:41

           Okidoki! 2. Erik Eriksson on 10 September, 2013 at 12:36

  Ett föredöme för rustningar är Planetside 2. Där kan man se skillnad mellan könen på de lättare rustningarna. De är då något annorlunda formade dock inte sexistiskt. När det kommer till större rustningar finns det ingen skillnad. Så hurvida detta är en kvinnlig eller manlig avatar hör man endast på rösten: http://media-titanium.cursecdn.com/attachments/48/479/ps2_nc_max_gdtitan113_helmet004.jpg

  • Purre on 10 September, 2013 at 22:17

   haha ja skönt att inte den rustningen har en urringning! XD

   Mass Effect löser rustningar på ett bra sätt också.

   • Erik Eriksson on 11 September, 2013 at 06:33

    Om man bortser från Miranda, Ashley och EDI.

    http://fc04.deviantart.net/fs71/f/2010/228/f/7/Miranda_Lawson_by_rockcod.jpg

    http://i.imgur.com/3KqRX.jpg

    Notera EDI och Mirandas cameltoes.

    Ashley rustning har under spelets gång blivit mindre och i trean är den dessutom uppknäppt.

    http://4logpc.com/wp-content/uploads/2012/02/Mass-Effect-Ashley-changes.jpg

    Som tur är så kan man byta ut den.
    http://th02.deviantart.net/fs71/PRE/f/2012/096/9/a/ashley_williams_34_by_johntesh-d4v99ln.jpg

    annars har Shepard mycket coola rustningsalternativ.

    Ska bli spännande att se hur nästa spel blir.

    • Purre on 11 September, 2013 at 07:14

     Miranda bortser jag alltid ifrån. För mig kändes hon mer eller mindre som en karaktär gjord för mig att hata,då stämde det liksom ganska bra att hon har avskyvärda kläder på sig också XD

     Ashleys rustning har jag inga problem med.. Okej färgen i början där fick mig att höja ögonbrynet men annars var det inga problem. Tajta kroppsformade rustningar har ju alla i spelet och det är en poäng med det; forskare sa i researchen att rustningar i rymden behöver vara tajta, håller ihop kroppen med tryck,snarare än en stor behållare med lufttryck. That said, hennes nya rustning i sista bilden r awesome!

     EDI har ju inte ens rustning det är ju hennes kropp som ser ut så. Hon är ju liksom.. en robot.

     Jaaaa, fast nästa spel har ingen Shepard 🙁

     • Erik Eriksson on 11 September, 2013 at 08:49

      Jag har aldrig gillat Mirande häller.

      Jag tycker att rustningen i 1&2 är helt okej. Ur ett genusperspektiv anser jag att det är bra att använda rosa till en badass soldat. Bet går i kontrast till att rosa är en prinsesfärg. Visserligen kunde det varit en man som börjat med den rosa rustningen. Dessutom är det en hel kollektion (phoenix) som finns till alla raser och även som tunga rustningar.

      http://masseffect.wikia.com/wiki/Armor

      Det jag syftade på är att hennes standard rustning har bytts ut mot en klädesrustnig. Dessutom har hon utsläppt hår vilket är farligt i strid då det lätt kommer i vägen. Hela hennes utseende tycker jag har ändrats från jag är en seriös soldat mot jag är en battlebabe.

      Tajta rustningar har jag inget emot så länge det är vettiga rustningar. En tajt rustning har också fördelen att den ger bättre balans, mobilitet, smidighet och kontroll en en bulkig.

      “That said, hennes nya rustning i sista bilden r awesome!”
      Kan inte mer än instämma.

      När det gäller EDI varför har hon en snippa? och varför har hon kläder som smiter åt om snippan så att hon får en cameltoe? Förövrigt har hon kläder på sig i bilden ovan.

      Så länge nästa spel håller kvar konceptet är jag nöjd.

      • Purre on 11 September, 2013 at 22:40

       Jag tycker inte hon blev en battlebabe.. Hon gick från att vara infanterist med hård rustning till att vara en spectrekandidat som kör lite hårdare på elektriska shields i stället. Rosa är det inget fel på i sig förutom att.. tja.. kändes som om hon blev en måltavla.

       Edi är ju modellerad efter en människokropp så det är inte sååå konstigt att hon har människoformer.. om hon tar på sig kläder är det förmodligen för att passa in med folk hon måste interagera med… Kanske hon kopierade Mirandas stil? XD

Leave a Comment

CommentLuv badge