Den fantastiska Manshjärnan

skeptÄnnu en politiker från USA har uttalat sig och förklarat en skillnad mellan män och kvinnor på ett sätt som kanske är enklare att förstå. Ni förstår, män har manshjärnor och kvinnor har kvinnohjärnor.

Under en debatt om gratis vård kom detta upp då Ken Fredette, en republikan från Maine försökte förklara för sina kvinnliga lyssnare att anledningen att de upplever gratis vård som en bra sak är att de har kvinnohjärnor och har därmed inte möjligheten att rent kognitivt förstå ett sådant komplicerat koncept.

skeptiskFrån andra sidan hör jag konversationen om att “gratis är gratis, vi måste ta det och det är gratis och vi måste göra det nu, och det är det fundamentala budskapet min hjärna tar emot.

 

Min hjärna är dock en manshjärna och tänker på ett annorlunda sätt, för jag säger; om det är gratis är det verkligen gratis för jag säger i min hjärna att det finns ändå en kostnad till detta.

grrrDär hör ni. Vilken tur att det finns folk som Ken Fredette som kan förstå saker åt oss andra när våra hjärnor inte riktigt hänger med. Och tydligen finns det många stackars män med kvinnohjärnor också, eftersom det krävs en manshjärna för att förstå att gratis vård är en dålig sak.

Diane Russel, statlig representant från Portland uttalade sig;

Jag trodde det var 2013 och inte 1813… Jag hade tydligen fel.

sulkyJa det hade du tyvärr, Diane. Nu vet vi ju dock att om vi vill få reda på något som är sant kan vi bara fråga någon med en stor och präktig manshjärna så slipper vi pinsamma missförstånd i framtiden.

Vill ni läsa mer kan ni ju hoppa över till den här artikeln i Huffington Post.

Kram!

 

 

PS: Jag älskar att googles spellchecker ser kvinnohjärnor som ett riktigt ord men inte mansjärnor. Hah! In your face, Fredette!

Purris

6 Comments

 1. Joanna on 18 June, 2013 at 09:56

  Hahaha:) vet inte om man ska vara rädd lr bara skratta åt att så välutbildade människor har en så stor roll i hur saker å ting styrs… btw vill inte vara elak lr nåt liknande, men finns de en anledning till att du stava fel på Hjärna i Google söknings stycket??

  • Purre on 18 June, 2013 at 10:02

   Japp; en god anledning. H-knappen på mitt tangentbord är trasig och fungerar bara ibland. Fixar.

   XD

   Kram!

 2. Åsans värld on 20 June, 2013 at 06:44

  Tyvärr tror jag att det beror på att han bara använde ordet manshjärna för att vara övertydlig så dessa stackars kvinnohjärnor skulle förstå. Han och hans gelikar menar ju tyvärr såhär att vi har kvinnohjärnor sen har vi hjärna(tm) du vet en sån som faktiskt kan ta rationella beslut som kvinnohjärnorna tyvärr inte förstår.

  • Purre on 20 June, 2013 at 07:27

   Det intressanta är ju att alla hans politiska motståndare i så fall har kvinnohjärnor. Det är mååånga män på den sidan.

   • Åsans värld on 20 June, 2013 at 13:16

    Du vet det finns ju män och sen finns det “män” hans motståndare är bara av det andra slaget. Eller så är det så att han bara ger uttryck för ett enorm kvinnoförakt och de män som inte är som riktiga män ska vara aka som honom får då kvinnohjärna skrivet på sig, ungefär som att det kvinnliga i princip alltid får representera det negativa. Vad sägs om denna från australiensiska biggest loser? “Do you want to walk down pussy street or man up road” (nu ifrågasätter vi inte varför jag sett detta sägas i det sammanhanget, ok?!)

    • Purre on 20 June, 2013 at 23:29

     Det skulle ju kunna ha varit ett sexuellt inuendo. Vilken väg vill du gå in? Liksom. Intressant sätt att utrycka sig.

Leave a Comment

CommentLuv badge