Kjolkriminalitet

skeptiskMinikjolar förbjudna i Swaziland? Vad? Vad är detta? Vad är Swaziland, är det för kallt för minikjolar? Ah ok, tack wikipedia. Swaziland ligger tydligen i Afrika och har ett vapen som visar, antingen ett jättelejon och en swazilanelefant, eller ett vanligt lejon och en pytte-elefant. Varför är nu dessa kjolar förbjudna? Vi fick höra att minikjolar och toppar som visar magen är förbjudna för att de leder till våldtäkt. Hoppsan. Ja vilken tur att de förbjuds då, så dumma kvinnor inte klär sig på sätt som bjuder in våldtäktsmän.

Alltså det är sjukt så många problem det finns med den här logiken! Först och främst, varför är det så populärt att skylla på offret? Blev du våldtagen? Hade du minikjol på dig? Jamen då får du ju skylla dig själv, du kan ju inte vänta dig att en man får syn på dig i minikjol och inte vill våldta dig, eller hur? Så män är i stort sett djur som inte har någon självkontroll. Det går ju inte att skylla på dem då, om du förvarar hö i en hästhage så kommer hästen att äta av den, om du klampar in i en björns grotta så kommer den att anfalla dig, det är ditt fel för att du var dum nog att uppmana till den reaktionen i en djurisk hjärna. Så här har vi en sexistisk lag som förtrycker båda könen. Grattis!

miniskirt3Men vad nu? Landets regering påstår att de inte har introducerat denna lagen? Men vilken tur, falsklarm? Nejdå, den lagen har funnits sedan 1889. Men vad tusan? Fanns det ens minikjolar då? Och varför pratas det om det i media just nu? Jo, för tydligen är det en sådan där gammal lag som ingen bryr sig om längre, ja de finns ju överallt, även Sverige har säkert ett par stycken. Dock finns nu poliser som valt att börja upprätthålla denna lag igen, med en lite ny twist. De påstår att dessa klädesplagg, och nu inkluderar de låga jeans också, gör det lätt att våldta kvinnor, eftersom det inte är så mycket plagg i vägen. Liksom.

Jag skulle vilja se en våldtäktsmans dagbok.

“Kära dagbok, försökte återigen hitta ett offer, men stötte inte på en enda kvinna med minikjol, så det blev ingen våldtäkt idag heller.”

Människor är så… tokiga.
De goda nyheterna är att regeringen säger att de alltid har haft folk som jobbar på att få bort dessa förlegna lagar ur systemet. Då vill jag ge rådet att skynda på lite, för nu har polisen börjat arrestera kvinnor som går klädda i dessa förbjudna plagg (om det är okej för män att klä sig så vet jag inte), och de döms till 6 månaders fängelse. Lagom kul.

Mer info finns här och på google.

Ja. Vad ska vi säga om det här? Jag orkar inte säga mer, säg lite i kommentarerna om ni kommer på något, eller om ni bara vill säga hej till mig!

Gott nytt år på er!

Purris

11 Comments

 1. yellowbluetiger on 30 December, 2012 at 21:50

  man blir väldigt imponerad på att polisen jobbar hårt på att fånga dessa “lättklädda” kvinnor, då det inte finns typ farliga människor som (oh i don´t know..) mördare, droghandlare och folk som sysslar med trafficing…!! bara för att “vända på steken”…borde man fråga rånoffer om de tog ut pengar när de blev rånade för de borde väl vara liknande situation lr…???

  • Purre on 30 December, 2012 at 21:56

   Ja.. lite kanske… Men bara om rånaren såg dem ta ut pengarna.
   Fast det funkar ju inte för den nya definitionen. Låter mer som “Va? Har du pengarna i en plånbok istället för en kodlåst portfölj som är kedjad till dig? Det gör det ju jättelätt för rånarna, det är klart de rånar dig då!

 2. yellowbluetiger on 30 December, 2012 at 22:02

  sant så sant… fast de lutar ju mer åt de håller då allt ska handlas antingen på nätet där hemma lr på kortet som man har från banken…kanske de nåt man får höra i framtiden om man nu olyckligtvis blir rånad, att hade du kortet me dig, klart att de rånar dig då…undrar om poliserna å andra myndigheter som hanterar denna lag ens tänker på vad de säger när de säger dom orden…ja vet att de e lätt att få ut ord utan att tänka men att få in de som lag…???

  • Purre on 30 December, 2012 at 22:07

   nje, det blir nog inte en lag.. det kan dock tillkomma kontantavgifter.. avgifter på att ta ut pengar osv..
   Den här kjolgrejjen handlar ju en hel del om att flytta över skulden från makthavarnas kompisar, som de flesta är män. Ju mer skuld offret har i våldtäktsfall ju lättare blir det ju.

   Förresten, klickar du på “reply” under min kommentar så dyker din nya upp som svar till den istället för att lägga upp en ny. 🙂

   • yellowbluetiger on 30 December, 2012 at 22:18

    tack testar de nu:P inte så van med att kommentera på nätet:P skulle ju inte förvåna mig…synd att inte folket har makten..fast frågan e om de länder som säger att folken har makten, har verkligen folket makten..?? för mkt tyder på att de inte är så i vårat land bla…för annars skulle nog inte många godkänna så höga löner på politikerna å osv… de e nästan att man stöder den ryska kvinnan som höll på att bli rånad, fast hon vände de hela å tog fast honom å höll honom som “sexslav” (i brist på bättre ord) undrar om man våldtog männen som e för denna lag å gör dessa gärningar om de skulle säga att det var deras fel för de hade för uppknäppt skjorta…??hade man varit samvetslös så hade det varit en intressant tes att testa, fast ja har ett samvete å skulle inte vilja att nån offrar sin kropp på det sjuka sättet.

    • Purre on 30 December, 2012 at 22:23

     Nje, grejjen är ju att män faktiskt blir våldtagna, oftare än folk inser… De får bara inte prata om det, eftersom det bildats ett sådant stort socialt stigma kring en man som utsätts för saker som ifrågasätter deras “manlighet”. Så våldtäkt är något som i socialt språk är något som händer kvinnor, och orsakas av män. Det kan vara att vissa män känner sig orättvist behandlade att hela deras kön anklagas för något och vill flytta över skulden, men gör det genom att följa samma stereotyp, att offret alltid är kvinnan.

     • yellowbluetiger on 30 December, 2012 at 22:31

      sant fast ja syftar inte på de som faller offer utan de som gör brotten… som talesättet går..gå en mil i nån annans skor… om de förstår vilken skada de gör samma gäller kvinnor som våldtar män..å varför ska de bara vara kvinnor som blir offren i sånt män kan åka på spö som kvinnor å hamna i droger som kvinnor men tydligen så e de nån form av tabu vid att sälja sig sj å bli våldtagen…varför? vad e de för skillnad? de kan vara lika starka som Magnus (världens starkaste man å ja inte kommer på efternamnet) å ändå bli våldtagen, har inget med manlighet lr styrka lr att vara smart, ända de handlar om är att onda saker sker å tyvärr kan man vara offer för dem…

     • Purre on 30 December, 2012 at 22:34

      Japp. Jag förstod inte riktigt vad du menade med “sälja sig” men annars; japp.

 3. Per on 4 January, 2013 at 08:19

  Hahahaha, det där citatet från våldtäktsmannens dagbok gjorde min morgon!

  • Purre on 4 January, 2013 at 10:13

   Hejsan!
   Ja, jag hatar att erkänna det om våldtäktsmannen, även om han är påhittad, det var nästan lite sött.

 4. Tuttförbud | Purres Pratstund on 17 February, 2013 at 01:29

  […] för ett tag sedan ångrade jag för att den var för dyr eftersom den förmodligen bara platsade i ett enda inlägg. Nu är detta det tredje inlägget jag har själ att använda denna bild till ( den är ju lite […]

Leave a Comment

CommentLuv badge