Kram till Kansas

shyNämen! Nu måste jag be om ursäkt! Jag som alltid sett kansas som en plats för bonnläppar som hatar allt som inte är identiskt med sig själva, men nu visar det sig att jag kan ha haft fel! Förlåt Kansas. Kram!

Rättsystemet i Kansas har tagit ett symboliskt sett underbart beslut i en LGBT-fråga, även om det individuella fallet inte direkt handlade om just det. Ni förstår, ett lesbiskt par som skaffat barn för flera år sedan gjorde slut. Båda barn var födda fysiskt av en av kvinnorna med hjälp av spermadonator, men båda kvinnorna var i allra högsta grad barnens föäldrar. Nu efter att förhållandet tagit slut så påstod den biologiska modern att den andra kvinnan inte ska ha några besöks- eller vårdnasrättigheter. Jag vet inte vad som hände mellan dem men rent spontant tycker jag; taskigt!

Efter rättegång bestämdes det dock båda föräldrar skulle ha lika rättigheter till vårdnad av barnen. Fint ju!

ponderOkej, jag vet inte hur mysmys själva rättegången var, tydligen hade båda kvinnor skrivit kontrakt om att de båda skulle ha lika föräldrarättigheter så det kan ju hända att Kansas inte bryr sig alls om LGBT-rättigheter men blir eld och lågor när någon vill bryta ett kontrakt, hur som helst, beslutet är taget; En homosexuell icke-biologisk förälder fick samma rättigheter som den biologiska föräldern och om du frågar mig är det ett enormt framsteg, oavsett vad den rättsliga anledningen bakom beslutet var.

Fast det är klart.. den första möjligheten är ju förtjänt av fler kramar än den andra. Så, Kansas, om ni gjorde det för kvinnans rättigheter, Kram kram kram! Om ni bara ville skydda ett kontrakt så.. tja, då får ni nöja er med de två kramar ni fick i rubriken och det första stycket. (det verkar på artikeln som om den första stämmer men vem vet?)

Mina underbara läsare får såklart göra anspråk på alla kramar, och får dessutom en till!

Kram!

Purris

2 Comments

 1. Annika on 28 February, 2013 at 10:46

  Kram!

  • Purre on 28 February, 2013 at 14:34

   ^^
   Tack!
   Kram tillbaka!

Leave a Comment

CommentLuv badge