Laglig våldtäkt

angervectorEn kvinna låg i sängen i sitt hem i USA, bredvid henne låg hennes pojkvän. De hade kommit överens om att inget sex skulle ske ikväll eftersom de inte hade några kondomer. Kvinnan somnar, och pojkvännen, som inte officiellt bodde på samma adress begav sig hemåt utan att väcka henne.

Kvinnan vaknar av att någon har sex med henne. Hon visste inte att pojkvännen gått hem, så  det var säkert att anta att det var han som ändrat sig över vikten av kondom. Dock såg hon, när hennes ögon vaknat ordentligt, att mannen som hade sex med henne ej var en person som hon kände.

Det är brottsligt i USA att utge sig att vara en kvinnas make och lura henne till sex. Det är också olagligt att ha sex med någon som inte är vid medvetande. Dock var ju inte kvinnan och hennes pojkvän gifta, så den första lagen gäller ju inte henne. Utan giftemål är ju inte kvinnan pojkvännens ägodel, så ingen “stöld” har begåtts. Vad fint.

sadvectorDen andra lagen då? Det gick tyvärr inte att bevisa att förövaren  visste om kvinnan sov eller ej, visste han inte det är han ju oskyldig.

En man gjorde inbrott i hennes hem när hon sov och hade sex med henne utan hennes tillåtelse, och allt detta skedde utan att ett lagbrott ägde rum. Tydligen.

 

Nu får världen gärna gå under om den vill. Den är inte mycket att ha just nu. Kram.

Purris

4 Comments

 1. Moralfjant - ung & uppkäftig genushäxa on 10 January, 2013 at 16:40

  Nämen det kan ju inte va möjligt.

  • Purre on 10 January, 2013 at 16:58

   Jo, lite möjligt måste det ju vara eftersom det hände. Jag vet inte, det nämndes ju inte i artikeln om han dömdes för inbrottet eller inte, våldtäkten däremot ansågs inte bryta mot lagen.

 2. Madde on 10 January, 2013 at 21:47

  En uppdatering av lagen kan ju kanske eventuellt vara på sin plats… :/ *suck*

  • Purre on 10 January, 2013 at 22:01

   Låter som det, men hur vet vi att förändring i dagens USA skulle göra saken BÄTTRE? Det finns politiker där som tycker missfall borde leda till mordutredning, och fängelse för de kvinnor som inte kan bevisa att missfallet inte var avsiktligt.

Leave a Comment

CommentLuv badge