3 heliga pepparkakor

Jponderag hade en dröm i natt. Det har jag i och för sig många nätter men den här natten var den ganska intressant samtidigt som jag faktiskt kommer ihåg tillräckligt mycket för att beskriva den lite. Men varför hade jag den här drömmen? För över en vecka sedan var jag på födelsedagsfest hos en vän, och hon bjöd på trekantiga pepparkakor prydda med triangelmönster, som Trekraften i Zeldaspelen. Om nu dessa pepparkakor gav mig drömmen vet jag inte, men de gav mig i alla fall en titel till detta inlägg.

Jag drömde att västvärdens huvudreligion var Zeldadyrkan. Inte karaktären, men principerna funna i spelen. Alla dessa spel bar tydligen på heliga budskap som skulle följas och spelen skulle alltid dyrkas. Denna religion var också väldigt aggressiv och tolererade inte hädelse. Jag blev i drömmen uppmärksam på en stackars grupp som var jagad av kyrkan, för ett, i kyrkans ögon, ohyggligt brott. De kallades TreFyrorna, och deras brott var att de, då de håller med om att Zelda spelen håller helighetens budskap så nekar de till att det tredje och fjärde spelet är sanna Zeldaspel, och bör inte räknas till spelets tidslinje och därmed är principerna i just Zelda 3 och Zelda 4 inte heliga.

Inget mer hände direkt, de var jagade, några av dem greps, det blev debatter i TV om vad de trodde på etc. men förutom detta kommer jag inte ihåg mycket.

I och för sig låter Triforce lite som Treenigheten. Och olika religioner med samma ursprung är dödliga fiender, muslimer tycker sällan om folk som tror på del 1 i deras heliga skrift, Gamla Testamentet, men inte nästa del och den efter, Nya testamentet och Koranen. Kristendomen håller också på med mycket destruktivt och rättfärdigar det med att fiendens fantasier är inte lika fina som deras egna fantasier. Är det verkligen så mycket mer löjligt att kriga över följden i TV-spel? Det låter i alla fall precis lika löjligt i mina fluffiga öron.

 

Kram på er!

Purris

Leave a Comment

CommentLuv badge