Jag i sagan

neutralNu har jag äntligen skrivit lite mer i “om Purre”. Det är Erik som inspirerade mig till det, han vill nämligen rita av min bloggpersonlighet! Fåfäng som ha är blev jag otroligt smickrad för att inte tala om jätteglad!

Som jag nämnt ett par gånger så är min bloggpersonlighet baserad på en rollspelskaraktär så nu tänkte jag visa upp fler bilder på den karaktären, i rollspelets kontext snarare än min bloggs kontext. Jag älskar att få bilder målade på rollspel jag varit med i. Hoppas ni gillart! Jag lägger upp dem i tidsordning med en liten beskrivning till.

youngchrimm

Redan som ung kände Chri’imm på sig att livet som hushållerska inte var något för henne. Stadsvakternas liv sken med romantisk spänning och hög status, något pälsklädda medborgare sällan ens vågade drömma om.


ctab1

(några år senare) Chri’imm blev inte bara antagen som rekryt till stadsgarden, efter att ha visat framfötterna och jobbat hårt som rekryt, blev hon inte bara befodrad till vakt emot mångas förväntan (både hennes kön och hennes art var något allmänheten lätt såg ned på) utan fick dessutom högst rang i sin grupp, till någras förfäran.


Bathtime

(fler år senare) Efter flera veckor på resande fot och våldsamma äventyr är bad tyvärr nödvändigt. Chri’imm föredrar att tvätta sig del för del men ibland måste en ju offra sig…


Chrimm…efter en väldigt lyckad kampanj förväntas nämligen stadens nya hjälte att visa upp sig på en bal, som hedersgäst bland adeln. Stor ära förvisso, men en helt annan värld än den Chri’imm är van vid.


evildress

Till slut, efter mycket klagan, var hon uppklädd för balen. Än idag är det få som vågar påminna henne om att de sett henne i klänning. (han på bilden är en av de få)


w1(månader senare) Chri’imm fortsatte klättra i rang och lyckades besegra en fiendestyrka på hundra man med en egen styrka på blott 30 man. Dock inte helt utan tragiska förluster.


Chri'imm fix1(månader senare) Efter många hjärtskärande och hemska händelser finner sig Chri’imm inlåst för… nödvändiga brott mot kronan. Allt var menat väl, men brott är brott och straff är straff. Inget straff kan dock i hennes egna ögon räcka för att sona vissa av sina misslyckanden. Fallna kamrater reser sig inte upp hur mycket hon än försöker sona sina oförlåtliga misstag.


Ledsen att behöva lämna er på en sådan sorglig plats, men det är faktiskt hit vi har kommit i spelet. Nu hoppas jag bara att hela gruppen kan ta sig tid samtidigt så vi kan få ordning på all denna tragedi och se vad som händer härnäst! Vad tycker ni om bilderna? Håller faktiskt på att försöka få fram fler, jag älskar bilder som dessa! Har ni frågor om spelet eller karaktären, fråga på! Älskar att svara på sånt!

Kram!

Posted in , ,

Purris

46 Comments

 1. Erik Eriksson on 18 September, 2013 at 10:25

  Första frågan blir givetvis vilket system/värld? Eget eller färdigt?

  Nästa är ligger sista bilden uppe någon annanstans? Jag tror nämligen jag har sätt den tidigare.

  Tvättar inte du dig själv alltså med tungan? Det ser inte precis ut som du trivs med vatten 🙂

  Varför har du som officer och krigare en klänning medan snubben jämte dig en rustning?

  Har du ingen egen rustning?

  vi börjar med detta 😉

  • Purre on 18 September, 2013 at 10:33

   Eget system. Fanatsyvärld i medeltid.

   Jag tvättar mig naturligtvis inte med tungan! Plockar du löss på andra människor bara för att du kommer från apor? Tror inte det. En tvätt-trasa och en hink med vatten fungerar alldeles utmärkt för att tvätta sig, och jag behöver aldrig bli helt drypande dyngsur.

   Där håller jag med dig! Klänning är tydligen ett krav för kvinnor på bal häromkring, även om kvinnan i sig inte tillhör societeten. Däremot skulle jag inte vilja ha på mig hans rustning heller, den är inte praktiskt på något sätt. Enbart en paradrustning som lata adelsmän kanske blir imponerade av men som krigare bara fnissar åt. Jag har dock påpekat att nästa gång är det hans tur att ha klänning på sig.

   Jovisst har jag egen rustning! Inte med på bilderna, men jag har ett jättefint harnesk av härdat läder!

   Vad kul det var att svara på frågor in-character!

   • Erik Eriksson on 18 September, 2013 at 11:46

    Vore det inte mer praktiskt att tvätta sig själv? Då kunde du ju vara ren hela tiden.

    Snubben i rustningen kommer att få svårt att sitta ned, fast det hade säkert du också 🙂

    Har du bara ett harnesk? och hur ser det ut? Vilken är din beväpning och stridsstil?

    • Purre on 18 September, 2013 at 12:09

     Jag tvättar mig minst en gång om dagen när möjligheten finns (hink och trasa) men varför skulle jag vilja slicka i mig skiten? Uärk!

     … ja dessa plagg är väl inte direkt praktiska. Vad det gäller hans rustning går den ju knappt att röra sig så strid är ju uteslutet. Vad det gäller.. klänningen så.. krävdes.. *mummel* damsadel. *morr*

     Bara ett harnesk? Det är mer än vad många har ska du veta. Och härdat läder skyddar bra utan att sänka ens rörelseförmåga. Den är inte så tung och den ser ut.. ja som en manlig torso i stort sett med lite mer utrymme i den övre delen på framsidan. Jag har den oftast under tabarden.

     Jag föredrar att slåss med kortsvärd och ibland kortsvärd och sköld. Längre vapen blir så problematiska när fienden kommer nära. Det går att offra räckvidden då jag får lika stor fördel som fienden i att undvika och parera då.

     För att svara på frågan jag missade i förra kommentaren så har jag visat upp den bilden här på bloggen tidigare.

     • Erik Eriksson on 18 September, 2013 at 12:46

      Men men… du är ju Lo-furry, jag har alltid trott att ni slickar er rena. Det gör min bondkatt. O_o
      Tänk då behöver du inte vatten för att bli ren, och sen får du extra näring. Dessutom om det är någon du inte gillar kan du spy upp en hårboll i hens skor eller säng, jätte praktiskt 😉

      Jo har du inget skydd för resten av kroppen? har du sköld är torson hyfsat skyddad en då, då är huvudet, din svärds arm, ben samt dina mycket stora tassar mer utsatta.

      sen ser harnesket ut typ såhär (fast i läder):

      http://www.tnmc.org/gnews/archive/pics/dnd/dad34.jpg

      • Erik Eriksson on 18 September, 2013 at 12:56

       fast när det gäller skölden kanske du har för vana att stå i heroiska poser och behöver då skydda torson 😛

       • Purre on 18 September, 2013 at 13:38

        😛

      • Purre on 18 September, 2013 at 13:28

       Det där börjar bli rätt grovt rasistiskt du! Pälsklädda medborgare är precis som vanliga medborgare, jag är katt på samma sätt som du är naken-apa. Spy hårboll? Slicka i sig lort som näring? HMPF! Kastar du bajs på folk du inte tycker om? Äter du löss från din grannes hjässa? 😛

       Snabbhet och rörelseförmåga är skyddet för resten av kroppen.Skölden bär jag inte alltid, min läderrustning har faktiskt räddat mig många gånger.

       http://fc03.deviantart.net/fs43/i/2009/066/6/8/light_ranger_cuirass_by_Sharpener.jpg

       Så kan ett harnesk också se ut.

       • Purre on 18 September, 2013 at 15:01

        Så får jag så klart precis ett erbjudande att testa gourmet kattmat. >.<

        • Erik Eriksson on 18 September, 2013 at 15:27

         berätta hur det smakar 😛

       • Erik Eriksson on 18 September, 2013 at 15:14

        -jag är inte rasist utan furry-kritisk. Ser du inte hur landet håller på att furryfieras? Mänskliga svansar och sushi-cat? vart är vi på väg? Om 20 år finns det inga människor kvar bara massa pälsbollar som luktar varandra i RÖVEN!!! ÄR det det vi vill ha?!?!?!?! Och inte bara här i Sverige utan i Europa är snart Eufurriea. och då kan du sitta där och slika dig i arslet. Men det får man väll inte säga i det här landet? allt ska vara så jävla PK. Men jag ska säga dig att det inte är rasistiskt att säga sanningen. Det är DU som är rasist !!! För Antirasist är kodord för anti människa. du vill att furries tar över Sverige och att alla blandas upp och blir pällsbollar. Det är folkmord enligt FNs folkmordskonvention!!!

        • Erik Eriksson on 18 September, 2013 at 15:16

         Jag har tydligen blivit utsatt för ett avanserathack. Det är tydligen Maria Wetterstrand tillsammans med Djurens Rätt som anlitat ryska maffian for att smutskasta mig.

         • Purre on 18 September, 2013 at 15:20

          Ajajaj. Ja att kasta skit är ju tyvärr i människans natur eftersom ert ursprung är… Ja… Hos aporna.

          • Erik Eriksson on 18 September, 2013 at 15:29

           Toshe          • Erik Eriksson on 18 September, 2013 at 15:35

           Vad äter du för övrigt?          • Purre on 18 September, 2013 at 15:39

           Mat.          • Erik Eriksson on 18 September, 2013 at 16:27

           Om jag frågar så här då: Vad består din mat av?

           Är det kött och fisk? Anledningen att jag frågar är för att du på bilderna värkar ha rovdjurständer och att du har en mycket smal midja och troligtvis därför kortare tarmar en en människa. Och sen är jag nyfiken på din ras(?)          • Purre on 18 September, 2013 at 17:06

           Jag äter som alla andra. Kött och fisk är väl högre prioriterat om jag får välja men det är inte alltid en kan vara petig.
           … jag finner det lite.. konstigt att tala om längden på mina tarmar..

           Ras? Jag är född i Broborg, mina föräldrar var av stammen Gri’karr, kallad Gråtassarna av människor i närheten…          • Erik Eriksson on 18 September, 2013 at 17:19

           Jag beklagar sorgen 🙁

           Ursäkta jag är kanske lite väl nyfiken. Du är den första Gri’karr som jag mött.

           Om man inget frågar får man inget veta.          • Purre on 18 September, 2013 at 17:23

           Sorgen? Jag är glad att de lämnade stammen så jag fick växa upp i ett civiliserat samhälle.
           Fråga på bara, det är kul att utbilda dig.          • Erik Eriksson on 18 September, 2013 at 17:24

           Jag menar att Broborg ligger i ruiner. Hoppas att alla klarade sig          • Purre on 18 September, 2013 at 17:27

           BROBORG I RUINER!?
           Var har du hört detta!?          • Purre on 18 September, 2013 at 17:39

           Du ljuger!!          • Erik Eriksson on 18 September, 2013 at 17:52

           Jag är ledsen men det är de uppgifter jag har fått. Vid Al-mesch och vid min och min familjs heder så svär jag att jag inte far med osanning.

           Chri’imm ge inte upp hoppet! De kan ha kommit undan. Finns det någon som kan tänkas söka hämnd mot dig? Någon gammal oförrätt eller fejd?          • Purre on 18 September, 2013 at 18:16

           Broborg är en hel stad, väl fortifierad med ett starkt stadsgarde. Det faller inte så lätt utan att bli allmän kännedom.          • Purre on 18 September, 2013 at 18:19

           (Nu har det funnits planer att utplåna staden på magiskt vis med eld och demoner, men det stoppade vi, eller i minsta fall sköt upp det en avsevärd tid.          • Erik Eriksson on 18 September, 2013 at 18:21

           Kanske jag bör kontrollera mina informatörer. Det måste vara någon som vill sprida desinformation.

           Hmm, undra vad syftet kan vara…          • Erik Eriksson on 18 September, 2013 at 18:24

           Det finns alltså ett reellt hot. Kanske mina uppgifter stämmer då. Det är möjligt att de planerna har tagits upp igen nu när du sitter här inlåst?          • Purre on 18 September, 2013 at 18:30

           Planerna finns säkerligen kvar men förutom att vi slagit dem både vid morgonsol och sin egen hemvist och näst intill dragit ner stad antal till tiotalet så har de missat det månstånd som ritualen krävde.          • Erik Eriksson on 18 September, 2013 at 18:57

           [Lutar sig fram och ser sig om]
           Det jag berättar nu måste stanna mellan oss. Jag riskerar galgen om vårt samtal kommer ut. Staden Vardberg har i hemlighet sökt en allians med Broborg. Vi saknar nämligen kunskap att försvara oss mot magi och de krafter den kan släppa loss. Vi har sätt att ni har kunskaper som för oss är ovärderliga. För ett tag sedan sände vi en diplomat som i största hemlighet skulle förhandla om ett utbyte. Hon har skickat regelbundna rapporter ända sedan hennes ankomst fram till för tre veckor sedan. Inte ett ord, inte en viskning har vi hört sedan dess.
           Allt börjar klarna nu, någon vill förhindra en allians och har mördat eller tillfångatagit våran diplomat. Sedan har de försätt oss med desinformation så att vi ska tro att Broborg möt sitt öde.

           Frågan är vem eller vilka…          • Purre on 18 September, 2013 at 20:51

           ( OOC hahaha, tror inte SL uppskattar att vi springer iväg med storyn såhär, det riktiga rollspelet äger rum runt spelledarens bord XD .. alltså.. skulle ju i och för sig lägga upp en rollspelsflik på bloggen där folk kan spela textbaserat rollspel.. vad tror du om det? )          • Erik Eriksson on 19 September, 2013 at 06:01

           [världen saktar in tills allt är stilla]
           (siken SL. Du får väll sätta SL och hens bord här på bloggen 😛
           Alla SL är olika, vissa gillar att spelarna hittar på eget visa inte, det har jag full respekt för. Angående rollspels flik bör du fråga dig hur stort intresset är. Jag kommer nog att spela lite då och då, finns det fler? Är det tillräckligt för att hålla igång det eller kommer det bara dö ut?)          • Purre on 19 September, 2013 at 10:27

           haha ja just nu är det ju bara du och jag. Men jag kände mig taskig som blåste av spelet, det var ju ganska kul.. Hade bara inte väntat mig att det skulle bli.. full on rollspel liksom.. Hade jag börjat med temat att jag sitter i cellen efter allt som hänt hade jag svarat lite annorlunda på frågorna XD          • Erik Eriksson on 20 September, 2013 at 11:49

           Det bara bidde så 🙂 En kul utvekling dock även om den var ganska förvirande.
           Frågan är vad händer nu? Jag ser flera möjligheter:

           Rollspelet blåses av och vi gör något annat.

           Du skapar en RS-sida där vi kan spela:
           ett nytt spel i en ny värld,
           en ny tidslinje i er värld,
           er värld fast i din karaktärs historia (förutsatt att ni spelar kronologiskt),
           det din SL ger tillstånd för.

           jag involveras i ert spel tex som mellan mötes spelare(SLPs)

           fler idéer?          • Purre on 20 September, 2013 at 15:00

           Det blir ju jättesvårt att rollspela parallellt med det spelet, det skulle kräva konstant inblandning av vår SL. Skulle ju kunna göra en soft-rp grej som inte tas helt och fullt på allvar, eller.. hmm.. eller kanske prova att sätta igång ett helt nytt rollspel med WP.. med spelledare och allt. Skulle det låta kul? Det skulle ju vara en casual grej helt utan tidspress. Tror du Hannah vill vara SL? Måste testa detta.. Vad tror du?          • Erik Eriksson on 20 September, 2013 at 17:48

           jag är på. framförallt om det är ok att använda ljudklipp istället för texter.

           Fler spelare vore kul          • Purre on 23 September, 2013 at 09:24

           Får snickra på en sådan sida när jag har tid. Sen får vi ragga SL, Hannah har nog ont om tid är jag rädd…        • Purre on 18 September, 2013 at 15:18

         Var ligger detta Sverige? Låter som en trevlig plats som du beskriver den.

         • Erik Eriksson on 18 September, 2013 at 15:34

          En bild säger mer än tusen ord har jag hört så här är en bild på var Sverige ligger.

          http://media.tumblr.com/tumblr_lvcuokqM4g1qh2176.gif

          • Purre on 18 September, 2013 at 15:40

           … Vem tog den bilden?          • Erik Eriksson on 18 September, 2013 at 16:16

           En gud troligtvis       • Erik Eriksson on 18 September, 2013 at 15:23

        Det var det där med manlig torso som jag tolkade som typ harnesket som den där snubben har i bilden där du har klänning. Du ser väldigt stark ut så jag tänker mig att en tyngre rustning inte skulle hämma dig märkbart.

        Sen funderar jag kring att din teknik baseras på rörlighet och smidighet. Är du mer rörlig en en människa?

        • Purre on 18 September, 2013 at 15:39

         Ja jag är rätt så stark och förmodligen både snabbare och smidigare än det mänskliga snittet. En stor tung rustning kanske jag skulle orka rent tekniskt men jag värdesätter min smidighet för mycket för att vilja ta till sådan. Och ringbrynja vill jag inte ens tänka på.

         • Erik Eriksson on 18 September, 2013 at 17:04

          Jag förstår att du måste vara en skicklig krigare så närstrid är säker inget problem men hur möter du en skytt?

          Om det är rörlighet du är ute efter är inte ett helt läderharneskt lite klumpigt? JAg menar kommer det inte i vägen när du rör dig med ryggraden? Kanske läderlamell vore bättre lämpat?

          • Purre on 18 September, 2013 at 17:26

           Hur skyttar bemöts varierar med omständigheterna. Sköld är bra ibland.
           Kan inte skaffa ny rustning hela tiden, har annat att lägga pengar på och den här har tjänat mig väl.Leave a Comment

CommentLuv badge