Förneka misogyni? Verkligen?

angervectorJag är trött på folk.  Jag kulle kunna säga att jag är trött på män men oj vilket gnäll det kommer att bli. Jaja, jag är trött på den sortens folk som i min erfarenhet består till 98% av män. Alla män är självklart inte med i den gruppen men tillräckligt många är det för att förpesta världen bortom all beboelighet. Thomas Arntorth (@artnroth) skriver spelrelaterade artiklar på FZ.se och han tar ofta upp jämställdhet och behandlar ämnet på ett tänkvärt sätt. Han skrev nyligen om ett föredrag om jämställdhet i spel som alla Sveriges branschfolk bjudits in på varac 50 av 1400 dök upp, varav bara hälften var män, trots att män fyller upp 80% av branschen i Sverige. Sedan kom kommentarerna.

Skönt att inte alla företag är fyllda med feministnazister, det räcker med att bioware har blivit helt förstört.

Thomas Arnroth och Kerstin Alex är de två enda anledningarna jag inte är supporter. Tror och hoppas andra tänker likadant när det kommer upp sån här PK smörja gång på gång endast för att få klicks.

Jämställdhet är bra, feminism dåligt.

Följande citat postades av en person som precis lagt upp en bild som visade en man hota någon med en pistol, och bar texten “Get back into the kitchen“.

Ehm, jag hatar inte kvinnor. Jag hatar däremot feminism då det snarare har gjort världen sämre än bättre.

sulky4GTA 5 är ett spel som just kommit ut och hyllas världen över som världens bästa spel. Spelrescencenten Carolyn Petit hyllade spelet på de flesta punkter, den ledande taglinen löd “Grand Theft Auto V is an outrageous, exhilarating, sometimes troubling crime epic that pushes open-world game design forward in amazing ways.” ( läs artikeln är )
Hon hade bara ett klagomål egentligen och det var att hon upplevde spelet som sexistiskt. Ja det är väl inte förvånande att ett spel som handlar om stora starka män begår häftiga brott och kvinnor mer eller mindre bara existerar för att sälja sex till de häftiga karlarna kan upplevas som sexistiskt. Hon gav spelet nio av tio i betyg. Spelet fans höll inte med. Artikeln har just nu över 18 000 kommentarer, de flesta i stil med;

F**K GAMESPOT!! HELLO IGN!!

You want female characters in gaming, go start your own but don’t tell other people how to do their own stories. This has nothing to do with this review but I just feel it true.
surely this is why The Sims was invented..plenty of female friendly content there.

To be fair, bitches ain’t nothing but tricks and hoes.

Någon jag följer på twitter har också ett konto på ask.fm. Där får hon frågor som hon kan svara på. Här följer lite saker som män tycker det är lämpligt att fråga en kvinna på internet.

whoavilket är det bästa sättet för dig att få orgasm med kuk i fittan?
är det skönt att sitta på läktaren som stavas feministnazist?
hej ajg är feminist. kan du posta en bild på din håriga fitta?
stimulerar du dig själv eller skäms du för mycket över din kropp för att våga röra fittan?
vem fick senast straffknulla dig?
är du skön i röven?
snälla snälla snälla gud säg att du inte ska bli chef när du blir stor. skulle inte palla att behöva slicka din fitta. mvh arg man

sadvectorDet har har inte varit ett par hemska dagar. Det här är en helt vanlig vardag på internet! Och ändå får vi ständigt höra av så kallade jämställdister att patriarkatet är en myt, kvinnoförtrycket är borta sedan länge och misogyni inte finns. Jag orkar inte. Här får ni en seriestripp från Sinfest.

Kram.

Purris

4 Comments

 1. peachbeast on 18 September, 2013 at 11:33

  Fy fan! Det finns inga ord att beskriva den här fruktansvärda skiten!
  Det är massor av spel jag inte har lust att spela för att det framhäver kvinnor på ett nedvärderande sätt. Jag misstänker att jag inte är ensam om att reagera så. Ändå skiter spelindustrin fullständigt i det! En jävla korvfest är vad det är!
  Suck

  • Purre on 18 September, 2013 at 12:02

   Ja det är tyvärr ofta så. Inte alltid, mind you, Mass Effect var ju en trevlig oas i öknen, har inte spelat nya Tomb Raider men nyskapade Lara Croft ska tydligen vara en helt egen karaktär snarare än eyecandy. Synd bara att ett så stort spel som GTA inte ens kan tänka sig att ha med en enda välskriven kvinna 🙁

  • Erik Eriksson on 18 September, 2013 at 13:18

   Jag lider av samma sak. Har letat efter ett rollspel med kvinnlig karaktär rätt länge men hittar ingen bort sätt från gamla eller småspel. Jag hade ett hopp om att GTA skulle ha en kvinnlig huvudkaraktär då man tydligen skulle spela 3 olika karaktärer. Tyvärr hade jag fel 🙁

   När det kommer till spel och sexism följer ni väll Anita Sarkeesian

   http://www.feministfrequency.com/

   • Purre on 18 September, 2013 at 13:38

    Ja klart jag följer henne!
    Blir så jävla arg på hela manliga gamersamhället som kastar så mycket skit på henne. Såna idioter är vad som fick mig att skriva dagens inlägg…

Leave a Comment

CommentLuv badge