Nydagslöfte

lerJa, nydagslöfte. Nu kanske inte det är så långt till nyår men varför skulle jag behöva vänta på ett nytt år innan jag lovar något?

Jag har varit dum, en del av problemet, och det kanske är negativt självsmicker men det känns som om jag orsakat skada också. Min nya fina blogg har mest haft negativa inlägg som beskriver saker som gör mig arg och förtvivlad över hur det går med världen, till och med i det enda inlägget som handlade om något jag tycker om fick förtvivlan en huvudroll. Nu senast nämnde jag Hannah som förebild, att hon alltid ser det goda i människor, en egenskap som jag nästan hela mitt liv har sett i mig själv och varit stolt över,  en egenskap jag sett dvindla bort hos mig själv men fortfarande var stark hos Hannah. Nu kanske det var ett sammanträffande, ett resultat av en serie tråkiga händelser i världen och publika uppvisande av fruktansvärt beteende, på båda sidor av viktiga argument, men Hannah uttryckte nyligen förtvivlan över situationen också, och verkar kämpa med att fortsätta se det goda i människor, och att deras dåliga egenskaper beror på att de mår dåligt och, fåfäng som jag är, fick timingen mig att känna mig lite ansvarig.

Jag menade inte att måla upp Hannah som världens frälsare, det ansvaret delar vi alla lika på. Jag ville inte lägga press på henne, det var bara menat som komplimang. Så, mitt nydagslöfte är detta; Jag lovar att sluta enbart fokusera på negativa händelser och situationer i min blogg. Åtminstone en gång per bloggvecka aka jag skriva om något som är underbart och kul, gärna oftare! Ni vet? trevliga saker? Såna där saker som händer mellan de dåliga sakerna, som vi försöker ignorera för att få vara bittra så länge som möjligt? Eller talar jag bara för mig själv nu? Nåja, det är ju mitt nydagslöfte trots allt.

Tyvärr har jag en tråkig sak till att dela med er, jag såg den här videon och kände att den borde ses av många mer än vad som har sett den. Den är också knuten till en blogg, som ni kan hitta genom att klicka här.

Ni kan läsa den och se videon där, alternativt gå direkt till videon genom att klicka här.

Ja nu blev det ju ett tråkigt inlägg i alla fall, men det kanske kan bli en positiv grej om vi kan få många att se videoklippet så att det når högt nog att göra någon skillnad?

Så.. ehmm.. mitt nydagslöfte börjar… Nu!

Se fram emot mitt kommande positiva inlägg! ^^

Purris

2 Comments

  1. Saffran on 19 December, 2012 at 20:37

    Toppen! Det är väl en bra idé mitt i alla bittra händelser. Lägg dock märke till att du var nära negativiteten igen, iom att du skrev att det är negativt att du skriver om negativa saker 😛 nej. Nu ska jag inte vara så metafånig, keep up the good work!

    • Purre on 20 December, 2012 at 00:58

      Dubbel negativ blir positiv. u.u

Leave a Comment

CommentLuv badge