Sexistiska gamers

sulky4Det sjukaste med det här inlägget är att jag, trots ämnet, inte kommer att nämna GTA V en enda gång.. Utom den gången. Ooops.

Jag gillar spel. Datorspel, TV-spel, kortspel, rollspel, spelspel ja massor av former av spel. Som jag nämnt tidigare spelar jag ibland Star Wars: The Old Republic. Jag har för det mesta spelat med vänner som inte är riktigt för rollspel och har därför spelat detta spel på andra servar än just rollspelsservrar. Nyligen har jag dock provat just sådana servrar bara för att se hur mycket folk faktiskt rollspelar på dem. Idén är trevlig och det har mycket potential. Jag har dock märkt att folk är mer pratglada på sådana servar, och då blir det plötsligt tydligt hur många.. gamers som är… ja.. de är… suck.

En dag pratades det om hur kul det är att skämta om våldtäkt, vissa var såklart emot det men ännu fler tyckte att folk som inte gillar våldtäkt bara behöver “chilla”. Dagen efter pratades det om kvinnornas kroppar i spelet. När du skapar en kvinnlig karaktär finns det 4 olika kroppstyper att välja på. En person konstaterade;

Jag gillar mulliga tjejer lika mycket som vilken man som helst gör, men Kroppstyp 4 på kvinnor är löjligt fet.”

Varpå ett gäng andra gamers höll med.

Nu damer, herrar och hennar ska jag visa hur kroppstyp 4 ser ut.

swtorbt4Klicka på bilden för en större version.

Japp. Denna stackars kvinna har fallit för frestelsen och låtit sig själv bli.. löjligt fet. Detta konstaterades av en man som påstod sig gilla mulliga tjejer. Det var allt jag hade att säga idag.

Sur Kram.

Purris

10 Comments

 1. Erik Eriksson on 10 October, 2013 at 12:28

  Japp i spelvärden så är allt som inte är anorexi kraftigt och allt över smal/slank fetma. Själv har jag filtrerat port de flesta chatt-kannler för att slippa sexism och annan intolerans samt off-moment.

  Jag har lagt bilderna på mina karaktärer på is för tillfället då min speldator inte kan starta ordentligt. “Keybord error – press F7 to contiue” -_-‘

  • Purre on 10 October, 2013 at 13:12

   Ajaj… Dags att rengöra dator?

 2. Hannah - Everyone is entitled to my opinion on 10 October, 2013 at 12:38

  OMG en storlek 38!!! SÅ HEMSKT FET!

  • Purre on 10 October, 2013 at 13:12

   Ta skydd! Hennes fotsteg orsakar jordbävningar!

 3. Agnes - Feministmaffian on 17 October, 2013 at 15:36

  Det här typ den största anledningen till att jag har valt att inte spela online. Jag vill spela för att jag tycker att det är kul och då vill jag inte behöva bli arg, irriterad och ledsen på hur sexistiska andra gamers är. Det synd, men tyvärr sant.

  • Purre on 17 October, 2013 at 18:29

   Ja alla är ju inte rötägg, det går att träffa fina människor online också.. men sånt här som jag beskrev i inlägget kan ju förstöra ens humör ganska grovt 🙁

 4. Meijer on 17 October, 2013 at 22:16

  Börjar simpelt människor är dumma!
  De flesta så kallade “gamers” är fetta killar (no offence real gammer) utan liv som spelar bla WoW utan kvinna i sitt liv utöver sin moder och eventuella syster. Samt saknar socialt umgänge i verkligheten.

  Spel är till för att ha roligt och koppla av med, inte ha för de sexistiska och porriga skiten att runka till.

  REAL GAMER PLAY NINTEDO 8-BIT!

  Tack och god natt, tillbaka till Resident Evil 6 och min X-ray.

  Smöga lugnt aight! PEACE

  • Purre on 18 October, 2013 at 00:37

   Hejsan!
   Jag är inte helt säker på att jag förstod allt det där, men välkommen hit!
   Kram!

 5. Tobias on 12 November, 2013 at 13:18

  Nu är media igång igen och vill snedvrida och generalisera.

  För det första är det unga pojkar som har en tendens att se ner på kvinnor (egentligen tjejer). Då de är av ringa ålder påverkas de av omständigheter. Nu ska spelvärlden få skulden… Okunskap!

  Det är så mycket annat som lägger grunden för ungdomars åsikter. Blondinbella är en som i princip säger till killarna indirekt att , om inte tjejerna gör som henne är hon skabbig etc etc. HÄR ÄR DET FÖRÄLDRARS ANSVAR ATT FÅ SINA BARN ATT SKAPA SUNDA VÄRDERINGAR! LAGSTIFTNING ELLER LIKNANDE KOMMER INTE LÖSA NÅGOT! Om man lämna sin unge med datorn hela dagarna (facebook, gaming spelar eller spela fotboll spelar mindre roll) utan att ha en bra kontakt med sitt barn är det väl inget konstigt att värderingar blir snedvrida. Jag minns omklädningsrummet efter fotbollsträningen som ENORMT mycket mer sexistiskt än något i spelvärlden (Kina, japan excluded)

  Själv är jag en äldre gamer och har fått se utvecklingen under många år. Dock har jag haft föräldrar som gett mig sunda värderingar.Det finns olika sorters spel som olika sorters människor uppskattar. För mig upplevs SIMS som ett av de mer snedvridna spelen i denna fråga (dock vet jag för lite om det). Det jag dock sett är en Barbie och en Ken med sitt perfekta hus etc. Ingen tycker väl detta är fel?

  Många gamers spelar för att utmana sin hjärna och tävla mot andras intelligens. Här finns inget med sexism att göra.

  Vill man hitta sexistiska spel hittar man det. Letar man efter det motsatta hittar man även det men det säljer inga lösnummer.

  Men det är enkelt och bekvämt att skylla på gaming. Då kan man fortfarande lyssna på Blondinbella tills man inte vågar gå ut utan smink…

  • Purre on 12 November, 2013 at 23:07

   Jag vet inte om spel i sig beskylls för att göra folk sexistiska. Jag ser det såhär: Världen är till stor del sexistisk och detta syns i mycket av vår kultur, till exempel spelkulturen. Alla spel är kanske inte sexistiska men sexistiska element dyker väldigt ofta upp, och dessa värden som vår kultur förmedlar spelar roll i hur vi utvecklas som människor.
   Jag skulle gärna se mindre sexism i spel men jag håller med om att det är ganska så korkat att en form av media som är så pass ny ska få skulden för all vår sexism när världen var mycket mer sexistisk förr när spelkulturen inte ens fanns.

   I just detta inlägg pratar jag dock egentligen bara om att sexistiska kräk säger sexistiska saker på chatten i ett mmo.

Leave a Comment

CommentLuv badge