Singleshamingday

hmpfIdag är dagen då vår kultur samlar ihop sig och hyllar den normativa tvåsamheten. De av oss som försökt och lyckats para ihop oss med en annan individ av motsatt kön (har icke sett mycket annan marknadsföring än den heterosexuella sorten) ska under denna dagen få äran att mata varandra med ovanligt dyrt godis, ovanligt dyr mat, och samtidigt föräras gåvan av färgglad flora.

Det är också dagen då de mindre värda medlemmarna i vår art ska få hänga sina huvuden i skam under kulturell passivagressivitet.

Så, avnjut era fina middagar, mysiga kramar och glada skratt, och vet att ni är bättre än de patetiska ensamma.

Okej, jag är inte riktigt så bitter som jag kanske låter, det kanske inte är helt fel att vara glad över folk som funnit varandra, men i avsaknaden av en dag som vigs åt att skänka en tanke på de ensamma kan det upplevas som salt i såren. Jag trodde vi hade julafton till sånt.

Så, har du en underbar partner, av det kön du föredrar, njut av dagen, men kan jag i alla fall be er att göra egna kort och baka egna godiskakor? Alla hjärtans Dag behöver inte vara mer kommersiell än den redan är.

Nu ska jag ensamt se på nån film eller nåt.

Kram!

Purris

4 Comments

 1. mariaroldin on 15 February, 2013 at 08:13

  Om det får dig att må bättre så kan jag berätta att jag och min äkta hälft spenderade gårkvällen försjunkna i en deckare (jag) eller framför jobbdatorn (han). Inte en ros eller geléhjärta i sikte… 🙂

  • Purre on 15 February, 2013 at 12:08

   Hehehe, tack 😀
   Det är ju inte romantiken i sig jag är emot, ni får gärna vara romantiska varje dag om ni vill, det är ju bara mysigt. Tycker bara det känns knepigt med en dag då en SKA vara parad och romantisk annars gör en FEL!
   Hoppas det var en trevlig deckare! ^^
   Kram!

 2. Moralfjant - ung & uppkäftig genushäxa on 15 February, 2013 at 08:58

  “Så, avnjut era fina middagar, mysiga kramar och glada skratt, och vet att ni är bättre än de patetiska ensamma.”

  Tycker det är så roligt med folk som absolut måste lägga upp sin kärlek på internet för att liksom köra ner i fejset på alla (olyckliga? denna dag) singlar. Liksom ha er middag och köp presenter för all del, men världen måste inte veta. Så intressant är det inte 😛

  • Purre on 15 February, 2013 at 12:10

   Jag tycker par kan köpa presenter till singlar. XD

Leave a Comment

CommentLuv badge