Vad kan jag göra?

lerNi vet den där mysiga känslan en kan få när en gjort något som är bra? Kramat någon som är ledsen, hjälpt någons dröm att gå i uppfyllelse, skänkt pengar till en värdig välgörenhet eller skänkt någon den perfekta julklappen? Jag ser ibland youtubekändisar med miljontals tittare dra igång välgörenhetsprojekt som är både roliga, lekfulla och drar in pengar till alla möjliga välgörenheter, se bara på Vlog-bröderna John & Hank Green, grundarna av Project for Awesome, dessa pojkar förtjänar all världens kramar om och om igen, de har i flera år, om och om igen via sin youtubekanal lyckats med stora och små projekt dedikerade till att göra världen bättre. Ta gärna en titt på deras youtubekanal.

ponderNu är jag bara en liten liten fluffig bloggare utan så mycket makt, så jag kanske tar mig vatten över huvudet om jag försöker något liknande men jag vill ju göra något mäktigt.. liksom. En form av välgörenhetslektävlingjippo… sak? Jag pratade med Hannah och tyckte ungefär det; det är en jättekul idé men kräver en ganska stor trupp med läsare och om jag försöker för mycket för tidigt kan hela bloggen kännas avtändande och då hjälps ju knappast någon. Tråkigt nog beräknas läsartruppens “storhet” i den här frågan efter antalet individer och inte efter hur underbara de är, då hade ju det inte varit några problem alls.. men ja.. jag kände i alla fall att jag ville dela denna lilla dröm med er och se vad ni tycker. Jag kanske inte kan dra igång den just nu, men en dag.. kanske till och med ganska snart.. kanske det blir så bra att fler folk kommer och deltar, bara för att de har fått höra om välgörenhetsprojektet, de behöver ju inte stanna, gör de det blir jag ju glad, men poängen är ju bara att många ska ta del av välgörenheten! giggle

Så hur skulle det funka? Jag är inte helt säker än, men jag har en idé; Som ni vet så gillar jag teckningar, trots att jag inte kan teckna. Det är kul att visa mitt humör genom teckningar av min onlinepersonlighet, nu har jag lite av en bildbank, men jag planerar på att utöka den närhelst jag har råd att anställa min fantastiska konstnär. Jag tror.. eller hoppas att ni läsare också tycker det är kul med dessa bilder och om det är så kanske ni skulle tycka att det vore kul att vara lite delaktig i vilka bilder som tillkommer. Så.. här är min idé.. En lista på olika bildkoncept med min lodjurspersonlighet inblandad på något sätt, gärna som skulle kunna användas i ett inlägg på något sätt, men det är inte nödvändigt, bara ni läsare tycker den verkar kul! Jag kan kanske komme med förlag, ni kan komma med förslag och önskemål.

Sedan ska ett antal välgörenhetsorganisationer väljas ut, dessa kan också komma som förslag från läsare. Tanken är att det ska vara en bild per välgörenhet, så bildkonceptet kan ju ha något att göra med välgörenhetsorganisationer – detta måste dock inte vara ordagrant  men någon intressant koppling kan det ju alltid finnas, även om det inte är ett måste. Sedan dras det igång. Det är upp till alla att rösta på bild/välgörenhet. Röstning sker genom att donera, antingen genom att klicka på flattr eller genom paypal. Här hoppas jag folk kan sprida projektet vidare så donationer kan komma från vänner och vänners vänner, inte bara mina fina läsare. Den bild som drar in mest donationer vinner, alla donationer går till respektive välgörenhet, jag beställer bilden från min konstnär (för egna pengar naturligtvis, inga donerade pengar går till min ficka, vill ni donera till mig får ni klicka på min personliga flattrknapp).

Vi får en skoj bild utav det, (det hoppas jag ni tycker också, ni kan ju faktiskt vara skoj-elaka mot mig när ni väljer bildkoncept) Välgörenhetsorganisationerna får donationer, och ni blir alla hjältar! Och här kommer det läskiga.. Jag tänker lova personligen att matcha donationerna, från egen ficka. Det här är läskigt eftersom jag inte har en så bra ekonomi, men jag vill ändå göra det här, jag får behålla rätten att göra det via avbetalningsplan dock, annars kanske det inte är möjligt. Så, hur mycket ni alla än drar in till välgörenhet.. summan som doneras kommer att fördubblas. Som sagt.. jag kanske inte är stor nog att kunna bemästra ett projekt som detta.. och jag hoppas att ni inte blir irriterade på mig om jag försöker.. därför skrev jag detta inlägg, för att liksom känna efter vad ni tror jag kan klara av. Ni behöver inte kommentera den här gången (även om jag älskar era kommentarer) ni kan svara genom att bara välja ett alternativ på följande anonyma fråga. Bara välj ett alternativ och klicka på “Vote” så kommer jag få lite av en uppfattning.

miniskirt3

Hur tror ni det här kommer att fungera? Vilken påstående passar bäst på er?

Se resultat

Loading ... Loading ...

 

Så där har ni det. Jag litar på er mina kära läsare!

Kram!

Purris

1 Comment

  1. Tack :) | Purres Pratstund on 10 March, 2013 at 07:54

    […] välgörenhetsprojektet jag nämnde förra veckan har jag tagit ett beslut. De flesta som röstade var väldigt positivt […]

Leave a Comment

CommentLuv badge