Jag skriver viktiga saker. Det är sant!

Era ”frågor” besvarade!

neutralJag frågade twitter vad jag skulle skriva om. Jag sade i och för sig först till kvarn men jag tar med allihopa! Det blev inte så många så jag har tid. Tweetsen först då.

Assar Rullsgrus @a3rl3l föreslog ämnet;
1. Skäggfrisyrer som är gångbara idag.
och
2. Vad jag hoppas på med Mass Effect 4.

Min goda vän Madelene Mhanna @MadeleneMhanna föreslog att jag skulle skriva om;
3. ”Carpa” och varför en inte bör svänga sig med sånt.

Då kör vi.

1:
Det här blir lätt, jag är nämligen av den åsikten att skäggfrisyrer, precis som hår under armarna och på benen blir automatiskt gångbara så fort bäraren bestämmer sig för att de ska vara det. Om någon annan har något emot det kan de skriva ner sin klagan på en lapp, hänga upp den på sin vägg och låta den stanna där. Någon annanstans behövs den faktiskt inte.

chriimmmevector2inbwshine2:
Jag tackar ödmjukast för att du givit mig tillfälle att använda min Shepardrustning igen! Kram!
Vad jag hoppas på med Mass Effect 4.. Ja vi vet ju redan att det kommer att bli väldigt annorlunda från de tidigare spelen, helt nya settings och så vidare, och värst av allt, ingen Shepard. Snyft.
Jag litar på att vi får se mer an den underbara världen, kanske lite kvinnliga varianter av arterna, som Turians och Salarians och alla andra, jag vet att anledningen de angav för att de inte var med förut var att spara tid genom att slippa designa två kroppsformer för varje art men nu tycker jag de kan göra sig tid till det.
Jag hoppas även på att vi kanske får lite flashbacks och nyhetsklipp från Shepards gärningar som kan genereras från våra sparfiler. Kan bli kul att få höra om sina egna bravader liksom, särskilt med Jennifer Hale’s röst!
I övrigt hoppas jag verkligen att nästa spel fortsätter fokusera på karaktärscentrerat historieberättande och bjuder på välskrivna karaktärer som vi antingen älskar eller hatar med hela våra hjärtan och låter oss interagera med dem och bygga upp våra förhållande hur de än artar sig.

3:
Carpa… Ehhhm.. okej vet inte exakt vad det innebär, hittade flera definitioner men jag gör ett försök.

En definition är en mexikansk religiös teaterstil från 1920-talet. Tydligen hade de ofta återkommande stereotypa karaktärer såsom Indianen och Argbiggan. Låter både rasistisk och misogynt. Sväng er inte med sånt.

Carpa är även en förening som vänder sig till personer med en viss sorts cancer och deras anhöriga. Sväng er inte med sånt, för om ni gör det har ni cancer. Ha inte cancer. Jag tycker absolut inte ni ska ha cancer. Kram!

Gran Carpa Katedral.. låter religiöst. Sväng er inte med sånt. Säger sig självt.

Google visade upp lite bilder på Karpar också. De är fiskar, du kan inte andas under vattnet så dem ska du då rakt inte svänga dig med!
Hoppas en av dem i alla fall var rätt sorts carpa!
Det här var ju lite roligt. Hoppas ni tyckte det också. Säg till i så fall så kanske jag gör om det här någon gång! Kommentera här eller ställ en fråga till mig  på Ask.fm. Specificera gärna då att det är en bloggfråga.

Kram!

Grattis Hannah!

giggleNu har jag snart bloggat i ett helt år och jag tycker faktiskt jag har fått fram en hel del smarta texter trots att jag är lite av en fånig person. Jag tycker dessutom att jag har lyckats få in en del glada inlägg trots att så mycket hemska saker händer i ämnet jag ofta bloggar om. Inget av det här hade dock hänt om det inte var för Hannah, det tog flera år av att vara teknisk assistent på hennes blogg innan jag vågade blogga ordentligt själv och efter äventyr med henne känner jag mig nu som en riktigt bloggare, och jag har heeeelt egna underbara läsare! Inte lika många som Hannah har men minst lika underbara.

Nu fyller alltså Hannah år och vill gratta hennes födelsedag och familjelycka med en bild. Världen hade varit en mycket sämre plats utan dig Hannah, och jag tror många bra saker hos mig hade förblivit förträngda. Din vänskap är bland det mest värdefulla som finns! Grattis Hannah och hela din familj! Här får du en digital tårta!

hannahhurrahhurrah

ni manifesteras som karaktärer ni spelat.. utom Alve… jag vet inte vad för karaktärer han spelar. Än…. )

JÄTTEBAUTAKRAM!

Förneka misogyni? Verkligen?

angervectorJag är trött på folk.  Jag kulle kunna säga att jag är trött på män men oj vilket gnäll det kommer att bli. Jaja, jag är trött på den sortens folk som i min erfarenhet består till 98% av män. Alla män är självklart inte med i den gruppen men tillräckligt många är det för att förpesta världen bortom all beboelighet. Thomas Arntorth (@artnroth) skriver spelrelaterade artiklar på FZ.se och han tar ofta upp jämställdhet och behandlar ämnet på ett tänkvärt sätt. Han skrev nyligen om ett föredrag om jämställdhet i spel som alla Sveriges branschfolk bjudits in på varac 50 av 1400 dök upp, varav bara hälften var män, trots att män fyller upp 80% av branschen i Sverige. Sedan kom kommentarerna.

Skönt att inte alla företag är fyllda med feministnazister, det räcker med att bioware har blivit helt förstört.

Thomas Arnroth och Kerstin Alex är de två enda anledningarna jag inte är supporter. Tror och hoppas andra tänker likadant när det kommer upp sån här PK smörja gång på gång endast för att få klicks.

Jämställdhet är bra, feminism dåligt.

Följande citat postades av en person som precis lagt upp en bild som visade en man hota någon med en pistol, och bar texten ”Get back into the kitchen”.

Ehm, jag hatar inte kvinnor. Jag hatar däremot feminism då det snarare har gjort världen sämre än bättre.

sulky4GTA 5 är ett spel som just kommit ut och hyllas världen över som världens bästa spel. Spelrescencenten Carolyn Petit hyllade spelet på de flesta punkter, den ledande taglinen löd ”Grand Theft Auto V is an outrageous, exhilarating, sometimes troubling crime epic that pushes open-world game design forward in amazing ways.” ( läs artikeln är )
Hon hade bara ett klagomål egentligen och det var att hon upplevde spelet som sexistiskt. Ja det är väl inte förvånande att ett spel som handlar om stora starka män begår häftiga brott och kvinnor mer eller mindre bara existerar för att sälja sex till de häftiga karlarna kan upplevas som sexistiskt. Hon gav spelet nio av tio i betyg. Spelet fans höll inte med. Artikeln har just nu över 18 000 kommentarer, de flesta i stil med;

F**K GAMESPOT!! HELLO IGN!!

You want female characters in gaming, go start your own but don’t tell other people how to do their own stories. This has nothing to do with this review but I just feel it true.
surely this is why The Sims was invented..plenty of female friendly content there.

To be fair, bitches ain’t nothing but tricks and hoes.

Någon jag följer på twitter har också ett konto på ask.fm. Där får hon frågor som hon kan svara på. Här följer lite saker som män tycker det är lämpligt att fråga en kvinna på internet.

whoavilket är det bästa sättet för dig att få orgasm med kuk i fittan?
är det skönt att sitta på läktaren som stavas feministnazist?
hej ajg är feminist. kan du posta en bild på din håriga fitta?
stimulerar du dig själv eller skäms du för mycket över din kropp för att våga röra fittan?
vem fick senast straffknulla dig?
är du skön i röven?
snälla snälla snälla gud säg att du inte ska bli chef när du blir stor. skulle inte palla att behöva slicka din fitta. mvh arg man

sadvectorDet har har inte varit ett par hemska dagar. Det här är en helt vanlig vardag på internet! Och ändå får vi ständigt höra av så kallade jämställdister att patriarkatet är en myt, kvinnoförtrycket är borta sedan länge och misogyni inte finns. Jag orkar inte. Här får ni en seriestripp från Sinfest.

Kram.

Jag i sagan

neutralNu har jag äntligen skrivit lite mer i ”om Purre”. Det är Erik som inspirerade mig till det, han vill nämligen rita av min bloggpersonlighet! Fåfäng som ha är blev jag otroligt smickrad för att inte tala om jätteglad!

Som jag nämnt ett par gånger så är min bloggpersonlighet baserad på en rollspelskaraktär så nu tänkte jag visa upp fler bilder på den karaktären, i rollspelets kontext snarare än min bloggs kontext. Jag älskar att få bilder målade på rollspel jag varit med i. Hoppas ni gillart! Jag lägger upp dem i tidsordning med en liten beskrivning till.

youngchrimm

Redan som ung kände Chri’imm på sig att livet som hushållerska inte var något för henne. Stadsvakternas liv sken med romantisk spänning och hög status, något pälsklädda medborgare sällan ens vågade drömma om.


ctab1

(några år senare) Chri’imm blev inte bara antagen som rekryt till stadsgarden, efter att ha visat framfötterna och jobbat hårt som rekryt, blev hon inte bara befodrad till vakt emot mångas förväntan (både hennes kön och hennes art var något allmänheten lätt såg ned på) utan fick dessutom högst rang i sin grupp, till någras förfäran.


Bathtime

(fler år senare) Efter flera veckor på resande fot och våldsamma äventyr är bad tyvärr nödvändigt. Chri’imm föredrar att tvätta sig del för del men ibland måste en ju offra sig…


Chrimm…efter en väldigt lyckad kampanj förväntas nämligen stadens nya hjälte att visa upp sig på en bal, som hedersgäst bland adeln. Stor ära förvisso, men en helt annan värld än den Chri’imm är van vid.


evildress

Till slut, efter mycket klagan, var hon uppklädd för balen. Än idag är det få som vågar påminna henne om att de sett henne i klänning. (han på bilden är en av de få)


w1(månader senare) Chri’imm fortsatte klättra i rang och lyckades besegra en fiendestyrka på hundra man med en egen styrka på blott 30 man. Dock inte helt utan tragiska förluster.


Chri'imm fix1(månader senare) Efter många hjärtskärande och hemska händelser finner sig Chri’imm inlåst för… nödvändiga brott mot kronan. Allt var menat väl, men brott är brott och straff är straff. Inget straff kan dock i hennes egna ögon räcka för att sona vissa av sina misslyckanden. Fallna kamrater reser sig inte upp hur mycket hon än försöker sona sina oförlåtliga misstag.


Ledsen att behöva lämna er på en sådan sorglig plats, men det är faktiskt hit vi har kommit i spelet. Nu hoppas jag bara att hela gruppen kan ta sig tid samtidigt så vi kan få ordning på all denna tragedi och se vad som händer härnäst! Vad tycker ni om bilderna? Håller faktiskt på att försöka få fram fler, jag älskar bilder som dessa! Har ni frågor om spelet eller karaktären, fråga på! Älskar att svara på sånt!

Kram!

Äckliga ”hjältegubbar”

sulkySåg en bild på Facebook. Två kvinnor i raffset med ryggen mot fotografen visades upp i en bild som klart och tydligt fokuserat på deras rumpor. Bildens titel var ”Bum of the day” och den kom med en fråga; ”Left or right?”. Vad som följde var tusentals kommentarer, vissa sa höger andra sa vänster, några sa ”Jag tar båda LOL” en annan sa ”Jag tar den som först sätter sig på mitt ansikte”. Folk gillade varandras kommentarer och det verkade vara glad stämning i tråden. En kommentar uppskattades dock inte lika mycket. ”Den som jag våldtar först.”

Två män hade kommenterat på den kommentaren; den ena sa ”Sådana där kommentarer behöver vi inte!” den andre sa ”Din sjuka jävel!”. Sedan att våldtäktskommentaren hade två likes är ju en annan femma.

Nu mår dessa gubbar jättebra, de kan fortsätta säga att vi lever i en jämställd värld, när en sjuk våldtäktsförespråkare dök upp sa ju faktiskt två av tusentals män ifrån. De är ju praktiskt taget hjältar nu. Ingen reflekterar över att de allihopa sitter och jublar över att kvinnans kropp är till för deras njutning, och det viktigaste med dessa två kvinnor är vilken rumpa männen helst väljer.

Nu är jag purken.

Sur kram.

Bloggens nya kläder!

rosie2Se här vad en Purre kan!

Jag har gett min blogg en ny fin makeover! ( okej, den här introbilden kanske inte passar in helt jättebra här men jag har haft den ett tag och suktat efter att få använda den 😛 ) Jag är riktigt nöjd än så länge trots att den inte är heeeelt 100% än. Jag tycker dock att den är färdig nog att visas upp så jag kan få lite feedback och annat mysigt från er, mina underbara läsare! Jag kommer justera saker här och där allteftersom bara så att ni vet.

Nu ska bloggen även fungera mycket bättre än den gjort förut på mobiler och andra saker med små skärmar, ni kommer alltså kunna ha med er en Purre vart ni än går! Hur underbart är inte det?

Finns det någon där ute som vet hur en kan ändra om hur citat (blockquote) visas upp i ett Headwaytema i WordPress så får ni jättegärna kommentera och förklara det för mig. Extra kramar utlovas!

Seså, kommentera nu och berätta vad ni tycker!

Kram!

She-Zow

neutralJag har sett på tecknat. För ett tag sedan pratades det på facebook, i alla fall inom genusmaffian, om en ny tecknad tv-serie på the Hub, kanalen som producerat Lauren Faust’s My Little Pony som jag skrev om en gång i tiden.

My Little Pony är underbar och mycket genussmart, jag älskar den serien så himla mycket. Så när de producerar en superhjälteserie med en transsexuell eller transvestit eller.. tja… jag vet inte riktigt, men en huvudperson som i alla fall platsar någonstans i HBTQ-förkortningen. Jag måste erkänna att jag tyckte nyheterna var spännande! En hjälte för barn som visar dem att en person kan bryta mot normerna och ändå vara awesome!

shezowSerien handlar om pojken Guy, hans syster och hans kompis. Guy får reda på att hans döda moster visade sig vara en känd superhjälte vars krafter enligt traditionen ärvs av den tidigare hjältens systerdotter. Den här gången sker det annorlunda dock, det blir Guy och inte hans syster som ärver krafterna, och med krafterna kommer dräkten och hjälteidentiteten She-Zow, en kvinna. Det är osäkert om förvandlingen är fysisk och ger honom en feminint kodad kropp rent biologiskt eller om det bara handlar om kläder och smink. Det nya håret är inte en peruk så det föreslår en fysisk förvandling. Dock måste hen ( vilket fantastiskt tillfälle för det ordet! )  förställa rösten för att låta som en tjej så jag vet  inte… Det har inte förklarats än i serien.

Jag har sett några avsnitt och.. jag är besviken. Jag hatar den inte helt och hållet men jag lät mig själv förvänta mig för mycket  av fel sak. Jag trodde att serien skulle ta kol på idiotiska idéer att saker kan vara tjejiga och killiga helt utan god anledning.

Så var det visst inte.

wutSerien främjar att det är helt okej för Guy att vara klädd som, och låtsas vara ( eller ibland verkligen vara )  en tjej men den försöker inte sudda ut gränsen mellan killigt och tjejigt. Tvärtom. Verkligen verkligen verkligen tvärtom.

Ju mer jag tänker på det ju mindre gillar jag serien. Det är väl bra att serien inte tycker vi ska döma folk för att korsa könsrollerna, men jag hatar att den tar i så in i helvete med att stärka dessa könsroller.

Först och främst, dessa jävla ordvitsar! De envisas med att förvränga ord så de låter som ”She”. Det kan väl vara gulligt ibland men de gör det hela tiden, jag blir galen! Ord som  She-mergency, She-riffic, She ya later, Shelectrocuted, She-neve convention, hens fordon ( vehicle ) heter the she-icle! Det blir tröttsamt ganska fort.

 

shezowlipstickFörutom ordvitsarna har vi hens utrustning. Bland andra laser lipstick, turbo tweezers, boomerang brush och sist men inte minst fishnet stocking bombs. Jag vill tillägga att hen inte är en spion som behöver gömma sin bumerang genom att förklä den till en borste, att bumerangen är en borste är enbart till för tjej-temat. Och åter igen… Fishnet stocking bombs! Vad i hela helvete? Och självklart har hen högklackat på sig. Förlåt, super high-heels var det visst.

sulkyHen kan skapa stormar genom att.. vifta med sina super-ögonfransar. Hens krafter kan dämpas genom att förstöra hens frisyr, något hen kan motverka med sin.. super-hairspray. Det talas ofta om hur viktigt det är för krafterna att She-Zow håller sig snygg. Som Batman har ett Utility Belt med vapen och verktyg har She-Zow ett Beautility Belt fullt med saker som hjälper hen att hålla sig.. snygg.. eftersom hjälten har ett tjejtema.

Okej, när jag började den här recensionen hatade jag inte serien, jag var liksom glad över vad serien kunde ha varit och att inte döma folk som korsar könsgränserna är väl… en nobel sak. Genom att skriva ner mina tankar har jag insett att jag faktiskt är ganska arg. Jag trodde liksom aldrig att något med en tolerant inställning skulle vara så extremt anti-genus.

Jag är riktigt besviken. ( vill ni se serien hittas den lätt på Youtube )

Kram!