Graveyard within

shyHejsan och förlåt mig, mina underbara läsare. Nu har jag varit tyst i ett par dagar, efter att ha lovat ett glatt inlägg och en K.R.A.M. dagen efter mitt förra inlägg. Min lördag blev fullpackad och de följande två dagarna var seg i hjärnan och allmänt bläääää, så jag orkade inte blogga. Jag får ta det glada inlägget ikväll eller i morgon, samt K.R.A:M.en.Jag har nämnligen lite bråttom just nu, och såg just något idiotiskt som jag var tvungen att dela med er.

skeptiskKommer ni ihåg Todd Akin? “Vad jag har förstått från läkare så kan kvinnor inte bli gravida av våldtäkt, deras kroppar har ett sätt att stänga av hela den grejen“. Ja just det. Han som sitter på USAs vetenskapspanel. Min blogg var ännu inte född då så jag skrev ingenting, ni får hoppa över och läsa Hannah’s inlägg om saken om ni vill utbildas om gamle Todd.

Det är sjukt konstigt att män som är emot något som har med kvinnor att göra ibland känner sig rättfärdigade att hitta på fakta. Bara… hitta på.

Det har hänt igen. En amerikansk radio-programledare vid namn Kevin Swanson, som är emot preventivmedel precis som alla andra i den kristna högern där borta, har ett jätteläskigt argument som ska få alla kvinnor att sky p-piller som pesten! Ni förstår, de läkare han har pratat med har jämfört livmodern hos kvinnor som använt p-piller med mot livmodern hos kvinnor som ej använt p-piller och sett att små små döda foster flyter runt därinne hos de som knaprar dessa onda djävulspiller.

whoaThey’re just like dead babies.

They’re on the inside of the womb.

And these wombs of women who have been on the birth control pill effectively have become graveyards for lots and lots of little babies.

grrrOnda kvinnor, hör upp! Ni har döda små små barn i er livmoder! Er kropp har blivit en kyrkogård för små döda barn! Han har ju pratat med läkare! (eller, som jag förmodar, kristna bonnläppar på baren som har druckit lite för mycket, och kan enbart kallas doktor om de råkar ha D och R som initialer.)

Det är helt ok för kristna män att hitta på argument om kvinnor om det hjälper dem trycka ner dem. För vem behöver fakta? Vem behöver bevis? En man sa ju hur det ligger till, och vem skulle säga emot? En kvinna? PFFFF hahaha! Vad skulle en kvinna ha för trovärdighet? Eller ännu värre, en riktig doktor? Som ej är kristen!

Det är ju sanslöst. Hur tror de att de ska kunna komma undan med sånt här skräp? Som tur är blev jag inte lika arg idag, tack vare det faktum att hela grejen är så idiotisk att jag bara vill skratta. Läs, eller lyssna själva.

Förlåt mig återigen för min oannonserade tystnad, nu är jag tillbaka!

Kram!

Purris

4 Comments

 1. Åsans värld on 5 February, 2013 at 11:48

  Oh såg något om det där på feministe eller feminspire, knäppskallar, det kan finnas en del negativt med hormonella preventivmedel men de handlar mer om kvinnans hälsa. Jag tror aldrig att jag vill testa något hormonellt igen, men det har inget att göra med döda foster inom mig (fast det kanske är det och inte cystor som gör ont).

  Det är lätt att råka ta oväntade bloggpauser, jag vet jag är proffs på dem. Och tanken var att jag skulle följa upp inlägget om klass och mod med det om mina privilegier men jag tycks aldrig bli klar med det och nu är allt jag vill blogga om min nya frisyr och mina hårstilar genom tiderna, du hör det är mycket djuplodande tankar jag bär på för tillfället.

 2. Purre on 6 February, 2013 at 02:58

  Ja, jag säger ju inte att p-piller är världens böästa grej, men små döda barn? WTF?
  Tokstollar.

 3. Tailz Silvermoon on 6 February, 2013 at 20:55

  Man hör ju en hel del om bieffeketer och annat kring p-piller. Kanske är Todd bara rädd för att fler får reda på detta: http://techcitement.com/culture/the-best-birth-control-in-the-world-is-for-men/#.URJ9XjnZlhH och att man sedan inte kan beskylla kvinnorna för all ondska…

  • Purre on 6 February, 2013 at 21:01

   Det var Kevin som pratade om preventivmedel, Todd var han som trodde vaginan hade magiska antivåltäktskrafter.
   Haha bra teori, jag vet inte hur troligt det är att de vet om någonting som fortfarande anses vara vetenskap, utan att kyrkan har uttalat sig om det XD

   Ja, ingreppet som män kan göra ska ju vara nästan intill helt fritt från bieffekter.

Leave a Comment

CommentLuv badge