Misogypedemi

grrrRoliga bilder sprids på internet. En bild på en kvinna på läktaren i en sportarena och ser inte helt glad ut, eller så försöker hon få loss något som fastnat mellan hennes tänder, det är svårt att avgöra eftersom bilden är på lite avstånd. Bredvid henne sitter en man som ler och blundar… eller blinkar… Framför dem går tre hejarklackstjejer förbi. Under bilden syns texten;

 

THAT LOOK

The one that says, ‘you’re dead when we get home’

 

Texten föreslår att mannen tyckte hejjarklackstjejerna var snygga och detta gjorde hans flickvän arg på honom. Det är en ganska så fri tolkning av bilden eftersom vi helt saknar kontext, vi vet inte om mannen blinkar eller blundar, vi vet inte vad de pratar om eller vad som hänt under dagen. Men visst, det är ju en teori. Ja just det, det var ju en humoristisk bild, ursäkta mig om jag kan ha glömt att skratta.

Förresten, jag har kommit på ett mantra som kan hjälpa er när ni känner som jag gjorde, ungefär som meditationens “oohhm“. Det lyder; “Alla-män-är-inte-misogyna-idioter-det-finns-många-män-som-förstår-att-det-inte-går-att-döma-alla-människor-efter-sitt-kön”

Det är lite många stavelser för ett meditationsmantra men jag behöver det. Jag behöver det för att inte falla ner i förtvivlad gråt och bli övertygad om att män som inte är misogyna är farligt sällsynta! Nu kanske ni undrar vad som fick mig på det humöret… Eller några av er kanske har gissat. Jag läste kommentarerna.

Först läste jag en lång tråd som beskrev hur idiotiska alla kvinnor är för att de inte tycker om när deras män uppskattar andra kvinnors utseende. En kommentar som fått väldigt många “likes” förklarade att det är kvinnans ansvar att göra sig snygg nog för att få sin man att vilja ha henne över de andra. Många kommentarer höll med.

En kommentar, skriven av en kvinna (verkar det som på namnet) förklarade hur detta var orimligt, och att må dåligt av att ens partner avnjuter synen av andra individer är inte ett exklusivt kvinnligt beteende, och förhoppningsvis ska båda medlemmar i ett par kunna lita på varandra. Hon lade också till att lägga ansvaret på hennes utseende var misogynt och inte en positiv människosyn. Hon fick svar. Många förolämpningar, en del påpekade att hon var en typisk kvinna som alltid måste få det att se ut som om männen är de dåliga människorna trots att hon inte sagt något av den sorten och oppositionen om och om igen målat upp kvinnor som dåliga människor för att de är kvinnor.

En annan kommentar från en person med kvinnligt namn försökte försvara kvinnan i bilden med att en kvinna vill vara den enda för sin man, och att det gör ont om han verkar föredra andra. OK hon förespråkade myten, men hon höll i alla fall god ton. Svaren blev en uppsjö av förolämpningar och hån.

Här är också lämpligt att lägga till att så vitt jag kunde se så var alla kommentarer vid den tidpunkten, förutom de jag påpekade hade kvinnliga författare, skrivna av män.

Jag kunde inte kommentera, det var visst en tråd där jag inte var “vän” med någon… Men… alltså…

 

angervectorGHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARG!

*pusta ut*

“Alla-män-är-inte-misogyna-idioter-det-finns-många-män-som-förstår-att-det-inte-går-att-döma-alla-människor-efter-sitt-kön”

“Alla-män-är-inte-misogyna-idioter-det-finns-många-män-som-förstår-att-det-inte-går-att-döma-alla-människor-efter-sitt-kön”

“Alla-män-är-inte-misogyna-idioter-det-finns-många-män-som-förstår-att-det-inte-går-att-döma-alla-människor-efter-sitt-kön”

 

Fy fan vad allt suger.

Men kram i alla fall.

Purris

5 Comments

 1. Joanna on 20 January, 2013 at 11:30

  Ibland kan man undra om vilka som lägger kommentarerna i dessa scenario då de verkar att de vill retas me folk…fast ja har en knasig teori som kan förklara detta (troligtvis inte..) men de va en komiker(kille) som skojade om att killar kan inte vara i grupp då vokabuläret krymper (å hjärnan) ju fler de va i gruppen. Så min teori e: de måste vara ett tjugotal me män vid en dator som lägger dessa kommentarer. (De var på raw ja såg skämtet å ja e inte så teknisk så att ja vet hur man delar den här…) :p

  • Purre on 20 January, 2013 at 13:17

   Haha, gillar att du inleder med att uttrycka misstro för din egen teori. XD
   Du e så go’!

  • Purre on 20 January, 2013 at 13:19

   Det går förresten jättebra att klistra in en länk i kommentaren om du vill. ^^

   • Joanna on 20 January, 2013 at 22:20

    Tackar:) tjae..ja vill väl inte riktigt tro på att ca 20 män har bara en dator å de gillar att kommentera dessa sidor…:p å ja hade gärna gjort de men ja har ingen aning om hur man gör de på de verktyg ja använder… (mkt mobil för tillfället:p)

    • Purre on 20 January, 2013 at 22:25

     Kanske bara är att inse att patriarkatets makt är stor och befrielsens timme ej än är nära.. men den kommer.. tro mig.. den kommer,.. * stämningsfull musik*

Leave a Comment





CommentLuv badge